Jump to content

JTHammer

Medlemmer
 • Content Count

  462
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

508 :)

Recent Profile Visitors

1751 profile views
 1. Det har skjedd tidligere. Den forrige var Seek Truth Speak Truth. Han forrige husker jeg ikke hva heter, men han sitter bakerst i "klasserommet"-segmentet til Fight The Flat-Earth enda, selv om han ikke er flatjorder lengere. 😛 Ranty visste jeg ville komme til sans og samling etterhvert. Det var liksom ikke for ingenting han ble kalt "The best evidence-provider for globe earth". 😛 Måten han drev sin forskning på, og personen han er, tilsa at på et eller annet tidspunkt så det skje. Skjønt, det satt veldig langt inne. Det burde ha skjedd mye tidligere, men ... Han kom seg heldigvis ut av det til slutt. 😛
 2. Kurven sideveis ja. Ikke vekk fra deg. Den er merkbar hvis du greier å se langt nok (ikke tåkete for eks.). Her er et flott bildet av Blackpool i forgrunnen, og fjellene bak. Blackpool Tower (ringet rundt) ville vært godt under toppene på disse fjellene i bakgrunnen hvis jorden var flat. Det er de ikke som du klart og tydelig kan se på bildet.
 3. Grunnen til det var fordi man lærte av feilene man gjorde etter første verdenskrig, hvor Tyskland ble hardt straffet og udmyket, noe som la rot for at andre verdenskrig ble en ting. I tillegg så hjalp det lite at det ble en økonomisk depresjon i verden på 20-tallet. Jeg ser allerede fra tommelbildet til videoen at dette er filmet med en vid-vinkel linse. Er ikke akkurat riktig linse å bruke hvis man skal vise kurve ved horisonten. I tillegg er dette en slags paraglider fly med motor. Tviler sterkt på at denne klarer å komme seg høyt nok til at man kunnde filmen kurven selv om man hadde rett linse på kameraet.
 4. Det har sine naturlige forklaringer. Jorden er veldig stor, og du og jeg og alle andre er ikke bygd til å kunne føle fart. Nathan Thompson er en ganske forferdelig fyr, så skjønner godt det. 😛 Ikke like forferdelig som Nathan Oakley .... fysj, det er virkelig en usmakelig tulling. 🤮 Men lell .... good ridance. 😂 Det var ikke akkurat en diskusjons gruppe heller. Mer som et ekko-kammer for flatjordere siden alle som ble med og argumenterte imot, ble stengt ute rimelig kjapt. Enkelte før de en gang rakk å skrive noe. Tja, si det? Er vel kanskje fordi den gjengen er noe mindre giftig når de er på nett? Vet ærlig talt ikke, men antar det kanskje også jan ha noe mer at det er mer etablert religonssyn enn flatjord. Don't know, men dem tar like feil i påstanden som flatjordere. Irrrelevant.
 5. Det er viktig å bruke litt mer spesifikt språk her. Stråling kan være så mangt. Lys for eksempel (den synlige delen tenker jeg på her altså) er også stråling. Radiofrekvens er en annen del av strålingsspekteret. Begge kommer under det elektromagnetiske strålingsspekteret Ozonlaget beskytter oss mot UV delen av det elektromagnetiske strålingsspekteret som kommer fra solen vår. Magnetosfæren beskytter oss mot de ladede partiklene, hovedsaklig fra vår egen sol siden den er nærmest, men også fra resten av universet. Ladede partikler, sånn som elektroner og protoner, kan bli kalt stråling, men det er i plasma form og ikke "rett" stråling slik lys, radio, UV og gamma er.
 6. Det er ikke noe problem, for solstrålene har jo ikke milevis med rekkevidde uansett så sola vil jo forsvinne, aka "gå ned", ut av syne lenge før det er gått milevis. 😛
 7. Kan så være, men det jeg frykter er at kroppen hans er så toxic at det dreper alt som ikke er en del av den. 😛 Med det sagt, håper han klarer seg. Vi trenger like lite en død D.Trump, som en i det Hvite Hus i 4 nye år.
 8. Retningslinjene der borte er 10 dager. Så han rekker det nok akkurat. Men det kan se mørkt ut for videre debatering fremover. Ikke det at det ikke så mørkt ut fra før av, etter sist "debatt" opptreden han gjorde. 😛
 9. Min antagelse er en meteoritt.
 10. Da får du teste det da og se hva som faktisk skjer. Ta tre glass med det samme i, milliliter til milliliter, og test de tre gradene. Standard temp (hva enn du bestemmer deg for), 2 grader høyere, og en på 5 grader høyere. Sørg for at du har konstant temp rundt glassene slik at du eliminerer forurensning i eksperimentet. Lykke til.
 11. Joda, hele veien fra disse 2 ..... .... og hele veien til denne 150 million km unna ... .... og ja, det er en liten del av solen jeg velger å vise, i samme skala og samme utsnittstørrelse som for månen og jorden over.
 12. Ja ...... hva med denne??
 13. Ikke i samme retning. Du sa så mye selv i paragrafen rett ovenfor dette. Ergo har den ikke totalt 100 km/t. Prøv igjen, men med litt mindre Dunning-Kruger effekt takk.
 14. Det der var bare pinlig, Max. ?‍♂️ Jeg er flau på din vegne. Lyskilden til han i videoen, en lommelykt, er jo mindre enn objektet som kaster skyggen mot permen. Ergo vil skyggen bli større jo lenger unna bakgrunnen er fra objektet som kaster skygge. Solen er enormt mye større enn både jorden og månen kombinert. Ergo vil skyggen kastet av en mindre objekt bli mindre jo lengere vekk bakgrunnen er. Sol-Måne-Jord, som den heliosentriske modellen: Lommelykt-Måne-Jord, som i flerferen i videoen:
×
×
 • Create New...