Jump to content

Bambilynn

Medlemmer
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 :)

Recent Profile Visitors

397 profile views
 1. Beklager hvis dette er feil kategori, men jeg har en stekeovn som jeg rett og slett er smålig bekymret for å bruke. Er leietaker, så det er ikke min ovn, men mulig mitt ansvar??? Uansett - hver gang vi bruker ovnen, blir den brennheit over hele. Knottene, glasset, oppå steketoppen, ramma. Hadde en kjele med vann på ei plate, som ikke sto på, og det var nære på å boble etter 20 min varme inni ovnen. Har aldri vært borti en så varm ovn før, men er det vanlig? Brannfarlig? I tillegg til dette er både innerglasset og ytterglasset såpass løst at begge nærmest ramler av. Utleier har fått beskjed om det, men ikke gjort noe med saken, men jeg kan ikke akkurat *ikke* bruke ovn. Mat må en jo ha.
 2. Har ingen lagringsplass for en så stor eske. Synes det uansett er litt vel mye å skulle passe på noe som har stått i over to måneder, og personen har fått flere beskjeder om å hente den, uten noen reaksjon. Er vel et fåtall som bestiller ei dyr varmepumpe og så ikke etterspør eller henter den når man får beskjed om det. Får ikke flyttet den da den er alt for tung og stor, men ser ut til at innpakningen begynner å ta skade av fukt, så vil anta den tipper over av seg selv om ikke særlig lenge. Men når huseier ikke får kontakt, kan man egentlig gjøre noe? Det står ingen informasjon om hvem som har levert den heller. At den står her ute hele vinteren er uaktuelt, men virker litt som huseier tenker "out of sight, out of mind" i og med at de ikke bor her lenger.
 3. Hei! I september ble det levert en pakke (varmepumpe) på plena vår mens vi var borte fra huset. Den er forsåvidt levert på rett adresse, men personen den er adressert til, flyttet ut en gang i juni/juli, om ikke mai. Huseier har prøvd å få tak i personen, men har blitt blokkert på alle mulige kontaktmidler. Hva kan vi gjøre med saken? Jeg er bare leietaker, men har mye kontakt med huseier som bor i annet fylke. Nå nærmer vinteren seg, og den står midt i veien for kjellerinngang og kommer til å bli et problem mtp snømåking. Hjelp?? Umulig å nå personen, men den kan ikke bare stå utenfor!?
 4. Vi leier en til dels gammel leilighet, som har blitt pusset opp litt her og der, så det er noen sprekker og lister som mangler enkelte steder. Og hver sommer sliter vi helt forferdelig med fleskeklanner - spesielt larver!! Vi støvsuger hver dag, og det ligger ikke matrester rundt omkring, men vi blir ikke kvitt dem. Selv om jeg tok en ordentlig runde rundt og under sofaen i går, var den flere larver å finne der i dag og. ? Antar de gjemmer seg i sprekkene rundt omkring, men vi (leieboerne) får ikke gjort så mye med akkurat dette. Hva annet kan vi gjøre? Er møkk lei. Alt av tørrmat inkl kattefor er i lukkede beholdere (hard plast/glass), så de har ikke kunnet lagt noe egg der.
 5. Drivstoff og drivkraft kommer litt på samme, men er vant til forhjulstrekk. Alder er heller ikke så nøye, da det kommer an på km.stand og tilstanden. Aller helst pris under 100k.
 6. Hei! Er på let etter ny bil, men hører mye dårlig om automatkassa på flere biler. Nå er det jo et hav av biler, så om noen kan hjelpe meg å snevre litt ned, hadde jeg satt stor pris på det! Bilen må (selvfølgelig) ha automat, helst ha god plass til barneseter og barnevogn, ikke være for lav, og ikke være så alt for dyr i vedlikehold. Har pdd en V70 2.0 T 2004 modell, men den begynner å ha gått sine mil, og vedlikehold koster litt mer enn verdien.
 7. Er 23, og driver nå og tar igjen tapt studie. Er alltid på utkikk etter jobb, men noe fulltid blir det jo ikke før endt bachelor om tre år. Er ikke snakk om store summen jeg mangler, men har nok ikke store grunnlaget for å kunne få innviet noe forbrukslån.
 8. Skattefradraget er maks 5000 per år, så er vel mer snakk om bare 10-15000, siden det ble satt inn 25+25+20 og om jeg har forstått det riktig? Selvfølgelig er det jo kjipe penger å gå glipp av uansett, men får jo fortsatt ikke gjort noe med dette nå. Ble anbefalt av banken å sette de inn på bsu for å opparbeide litt renter og for å unngå som ung og dum å bruke de opp.
 9. Ser ikke helt hva skattefradraget har med min situasjon å gjøre? Ikke engang nå - 5 år etter at pengene ble satt inn, hadde jeg fortsatt ikke fått noe skattefradrag om de ble satt inn nå. Hadde du noe fornuftig å komme med?
 10. Når man plutselig får 100k i erstatning, er det greit å sette av litt til bolig, tenker jeg. Bedre enn å sette inn på vanlig sparing. Er flere år siden de pengene ble satt in. Skattefradraget bryr jeg meg jo faktisk ikke om.
 11. Var dette jeg tenkte på. Rart å tilbakebetale når jeg ikke har hatt noen fordeler. De pengene som står på konto har kommet fra erstatning, så har satt inn 25k + 25k + 20k, og bare spart rundt 1000-lappen i år, så er egentlig ikke noe å hente fra i år. Men ja. Da får jeg bare la de stå og leve litt i telt en stund. Har jo planer om å kjøpe his en gang, så er vel greit å beholde renta..
 12. Må man betale tilbake hvis man ikke har fått? Har jo ikke betalt skatt, så har jo ikke "fått" noe sånn sett.
 13. Har absolutt ingen å låne av dessverre. Jobber har jeg søkt på, så venter på svar. Problemet er jo fortsatt at jeg må bo der jobben er - altså to timer unna nåværende bosted. Kinkig situasjon.
 14. Ja, ser nok ut til at det må bli telt eller noe i den duren. Har søkt jobber ved studiestedet, som ligger to timer unna, så får håpe det blir noe napp der.
 15. Bambilynn

  Avslutte bsu?

  Vurderer å avslutte bsu-kontoen da jeg står uten nok penger til bolig (leie), og har ingen å låne av. Er student, men lånekassen drøyer veldig med søknaden. Står vel rundt 70k på kontoen, og har aldri måttet betale skatt da jeg har holdt meg på frikortgrensa. Må jeg tilbakebetale det jeg _kunne_ ha fått på skatten, og hvor idiotisk er det å avslutte? Alternativet blir jo å bo i telt et år. ??‍♀️
×
×
 • Create New...