Jump to content

Bambilynn

Medlemmer
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 :)

Recent Profile Visitors

538 profile views
 1. Hei! Har en V70 (2004 modell, bensin) som har stått i åpen garasje i litt over et halvår, og lurer litt på hvordan jeg skal få den i gang og hva som burde gjøres i hvilken rekkefølge. Vet at bensintanken hadde lite i seg da den ble satt der, og batteriet er ganske flatt (får ikke låst opp med sentrallåsen, så det sier jo litt). Fikk en liten merknad om at bremsene (usikker på om det var klosser eller skiver) kanskje burde skiftes for å få godkjent EU i mars/april, men vet at det mest sannsynlig er kommet enda mer rust på dem nå. Den står med rumpa inn mot vegg, og batteriet er jo selvfølgelig bak, men tror jeg får tak i det ved å åpne sidedørene om det *må* lades før start. Tenkte kanskje den kunne jumpstartes og så snus før lading, men det skader kanskje bare batteriet mer? Den skal selvfølgelig på service og sjekk så fort som mulig, og verkstedet er maks 1 minutt unna, så skal høre hva de sier også, men tenkte å forhøre meg litt her først om noen har noen tips.
 2. Hei! Vi vurderer å gå over til elbil da vi sjeldent legger ut på lange reiser, og mye bykjøring. Har bensinbil nå, men den begynner å dra på åra. Men så kjenner vi svært få som har el. Hvor dyr er disse i vedlikehold med tanke på slitedeler o.l.? Og hva annet må man ha i bakhodet når man går over til el? Har tenkt litt på Nissan Leaf og Renault Zoe, men tar gjerne mot anbefaling om noen har tips.
 3. Hei! Har lenge hatt lidd dunkelyder fra forstillinga og vært på verksted et par ganger uten at de har funnet ut hva lyden kommer av, men nå har det jaggu kommet en ny lyd! Det er som noe dunker bak dashbordet/bak rattet. Kan ikke kjenne det, og er bare 2-4 dunk av og til i eller etter sving. Noen som har vært borti lignende? Er ikke så veldig gira på å dra den inn på verksted for 5. gangen når de ikke har funnet noe for de andre ulydene, men spørs jo helt an på hva det kan komme av. Er V70 2004mod, automat, bensin, framhjulstrekk. Har ikke så mye peiling på bil, så om noen har forslag på hvordan jeg kan undersøke selv og, tar jeg gjerne imot det!
 4. Beklager hvis dette er feil kategori, men jeg har en stekeovn som jeg rett og slett er smålig bekymret for å bruke. Er leietaker, så det er ikke min ovn, men mulig mitt ansvar??? Uansett - hver gang vi bruker ovnen, blir den brennheit over hele. Knottene, glasset, oppå steketoppen, ramma. Hadde en kjele med vann på ei plate, som ikke sto på, og det var nære på å boble etter 20 min varme inni ovnen. Har aldri vært borti en så varm ovn før, men er det vanlig? Brannfarlig? I tillegg til dette er både innerglasset og ytterglasset såpass løst at begge nærmest ramler av. Utleier har fått beskjed om det, men ikke gjort noe med saken, men jeg kan ikke akkurat *ikke* bruke ovn. Mat må en jo ha.
 5. Har ingen lagringsplass for en så stor eske. Synes det uansett er litt vel mye å skulle passe på noe som har stått i over to måneder, og personen har fått flere beskjeder om å hente den, uten noen reaksjon. Er vel et fåtall som bestiller ei dyr varmepumpe og så ikke etterspør eller henter den når man får beskjed om det. Får ikke flyttet den da den er alt for tung og stor, men ser ut til at innpakningen begynner å ta skade av fukt, så vil anta den tipper over av seg selv om ikke særlig lenge. Men når huseier ikke får kontakt, kan man egentlig gjøre noe? Det står ingen informasjon om hvem som har levert den heller. At den står her ute hele vinteren er uaktuelt, men virker litt som huseier tenker "out of sight, out of mind" i og med at de ikke bor her lenger.
 6. Hei! I september ble det levert en pakke (varmepumpe) på plena vår mens vi var borte fra huset. Den er forsåvidt levert på rett adresse, men personen den er adressert til, flyttet ut en gang i juni/juli, om ikke mai. Huseier har prøvd å få tak i personen, men har blitt blokkert på alle mulige kontaktmidler. Hva kan vi gjøre med saken? Jeg er bare leietaker, men har mye kontakt med huseier som bor i annet fylke. Nå nærmer vinteren seg, og den står midt i veien for kjellerinngang og kommer til å bli et problem mtp snømåking. Hjelp?? Umulig å nå personen, men den kan ikke bare stå utenfor!?
 7. Vi leier en til dels gammel leilighet, som har blitt pusset opp litt her og der, så det er noen sprekker og lister som mangler enkelte steder. Og hver sommer sliter vi helt forferdelig med fleskeklanner - spesielt larver!! Vi støvsuger hver dag, og det ligger ikke matrester rundt omkring, men vi blir ikke kvitt dem. Selv om jeg tok en ordentlig runde rundt og under sofaen i går, var den flere larver å finne der i dag og. ? Antar de gjemmer seg i sprekkene rundt omkring, men vi (leieboerne) får ikke gjort så mye med akkurat dette. Hva annet kan vi gjøre? Er møkk lei. Alt av tørrmat inkl kattefor er i lukkede beholdere (hard plast/glass), så de har ikke kunnet lagt noe egg der.
×
×
 • Create New...