Jump to content

Geirr

Medlemmer
 • Content Count

  243
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

165 :)

Recent Profile Visitors

3311 profile views
 1. Skaff deg en regnskapsfører. Det er en grunn til at dette yrket eksisterer..
 2. https://www.brreg.no/produkter-og-tjenester/bestille-produkter/informasjon-om-vare-produkter/ https://w2.brreg.no/eHandelPortal/ecomsys/
 3. Du kan selge aksjene til ditt holdingselskap, men det må gjøres til markedsverdi/virkelig verdi. Da er du like langt..
 4. Poenget med bufferkonto er ikke å få god avkastning, men å ha likvider kjapt tilgjengelig ved behov. Historisk avkastning er forøvrig ingen garanti for fremtidig avkastning..
 5. Dersom du har billån til 6,35% rente er det ingen tvil om at du må prioritere å få dette nedbetalt så fort som mulig. Garantert avkastning på 6,35% uten risiko får du ingen andre steder. I tillegg bør du prioritere å ha ca 1-2 månedslønner på høyrentekonto i tilfelle "krise" (vaskemaskinen ryker, girkassen ryker etc...). Når det gjelder å følge bankens råd er ikke det nødvendigvis noen god ide når det gjelder investeringer. Deres "rådgiverer" er renspikka selgere på lik linje med andre selgere. De har bankens beste i hodet, ikke ditt beste. Du stoler vel ikke på "rådgiverne" til Ford og Nissan når du skal kjøpe ny bil?
 6. Dette er kurant dersom selskapet kun hadde gjeld til aksjonær. Ikke spesielt uvanlig det.
 7. Dette høres helt rimelig ut, på grensen til billig...Priser på opptil det tredoble er ikke uvanlig.
 8. Bare en liten korrigering av innlegget over. Det er fortsatt, på visse vilkår, lovlig å låne fra eget AS. Det vil bli beskattet som utbytte, men det betyr ikke at det nødvendigvis er et ulovlig lån.
 9. Kommer vel an på hvor du bor. 3 timer på Finnmarksvidda regnes vel for å være naboer...
 10. Nå blir vel neppe allerede innskutte midler inndratt da....det blir vel heller at det ikke er mulig å skyte inn ytterligere midler i ordningen.
 11. Hvor mye trenger en for å ta tidlig-pensjon da? Jeg antar en person som har tjent såpass mye opp gjennom årene har etablert en viss livsstil som må opprettholdes også etter pensjonering....10 millioner, 15 millioner, 20 millioner?
 12. La oss si en får ca 2% innskuddsrente da. Minus 22% skatt blir det 1,56% etter skatt. Inflasjon er vel også ca 2% for tiden, etter skat og inflasjon er da avkastning minus 0,44%. Formuesskatt er på 0.85%. Avkastning etter skatt, inflasjon og formuesskatt er da minus 1,29%. Det er vel også en av årsakene til at aksjemarkedene rundtomkring er såpass høyt priset; det finnes simpelthen ingen andre "sikre havner" som gir positiv avkastning.
 13. Tipper han mener "tap" i forhold til opprinnelig prisantydning. Han skriver at han har eid boligen i 7 år. Finner vel trolig ikke en eneste bolig i kongeriket som ikke har hatt prisøkning i løpet av 7 år pr idag... Han må se på etter skatt tall, ikke før skatt tall.
×
×
 • Create New...