Gå til innhold

Trestein

Medlemmer
  • Innlegg

    7 015
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Innlegg skrevet av Trestein

  1. Duriello skrev (3 minutter siden):

    Sigh.. Kom tilbake når model y passerer 50 millioner solgte biler.

    T-Ford solgte vel også rundt 16 millioner biler under en periode på drygt 19 år. 🥱

    De er jo det konseptet tesla følger slavisk. VW bobla solgte bra også. Selv BMW 3 serie har solgt over 16millioner biler

    • Liker 2
  2. Snowleopard skrev (18 minutter siden):

    Hvorfor er det interessant? Spør du om det samme når det kommer til BMW sine elbiler, Audi, VW, Porsche, MB etc? Hvorfor selger ikke disse legacy-forhandlerne bedre enn Tesla, om de er så mye bedre og fremdeles mottatt akkurat de samme subsidiene?

    Alle vet at elbiler er dyrere enn ice-biler, bl.a. pga batteriet. I de fleste land er fremdeles elbiler dyrere enn icebiler selv etter at man har tatt i mot subsidier. Likevel øker elbiler i omfang sammenlignet med icebiler. Det er vel nesten bare i Norge at elbilene faktisk kan bli billigere enn tilsvarende icebil pga mva-fritaket/reduksjonen og fritak for de fleste andre avgifter, selv om de pga høyere vekt også får høyere vektavgift enn tilsvarende icebiler.

    Hvorfor ikke bare se på det at de har blitt mest solgte modellen i verden, og gratulere de med dette?

    Jeg har aldri gratulert verken volkswagen eller toyota for å ha verdens mest solgte bilmodell. 

    Ser man på Model X og model S er de ikke veldig store mot BMW Mercedes og Audi sine tilsvarende modeller .

    Hadde volkswagen kun laget ID4 og ikke id3  Etron eller skoda enyakk hadde nok den solgt vesentlig mere det klarer du vel å forstå? Tesla har i praksis kun model y som selger(Selv om salget ikke har vert så bra i det siste)

    • Liker 1
  3. Snowleopard skrev (1 time siden):

    Dette var kun modell, ikke merke. Altså kun modellen Tesla Model Y!, Og Tesla Model 3 er altså på 10ende-plass.

    Og dette er ikke mest solgte BEV eller "elektrifiserte" modell (BEV+ HEV + PHEV) , men mest solgte uansett drivlinje!

    Uansett, råsterkt av et merke folk bare flirte av i begynnelsen.

    Spørsmålet er hvor mye de hadde solgt uten subsidier? Hvor mye selger de i land uten elbil fordeler?

    • Liker 1
  4. Mag ne skrev (7 timer siden):

    Den som tror forbrukere vinner på høyere tollmurer bør lese litt grunnleggende økonomi. Veldig vanskelig å dokumentere langsiktige vinnere blandt selskaper og land også, det blir stort sett tap/tap. Det er fri handel som har økt kjøpekraften. Tollmurer er også ineffektivt mellom fattig og rik. Alle har sine relative fordeler som utnyttes ved fri handel.

    Ingen tror at biler blir billigere pga dette. Poenget er at industri bør kunne konkurrere på like vilkår. Vi er på ingen måte tjent med at kinerserne bygger opp mere industri som er så kraftkrevende at de bruker opp alt av kull og olje i verden.

    At vesten skal betale for utvikling av teknologi som kineserne senere skal kopiere er heller ikke bra for noen. 

    Om verden på noen måte er i en klimakrise må vi faktisk flytte produksjon til der varene brukes. Å sende laks med fly til kina for å fileteres der og sendes tilbake er ikke veldig bærekraftig. Store kontainer skip med 100 000hk som sender 45tonn CO2 i timen ut i atmosfæren som som er fulle av kinesiske ting som varer i maks 2år før de faller sammen må vi faktisk slutte med

     

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
  5. Jalla21 skrev (38 minutter siden):

    Og når man begynner å dele ut IQ-poeng etter kommentarer skrevet på nett så har man i utgangspunktet tapt enhver diskusjon. 

    Det har vel med at noen mener enkelte biler egner seg bedre for dumme mennesker enn andre biler. Det kan gå på flere ting.

  6. Fantomtegningen skrev (11 minutter siden):

    MB har jo lenge priset seg helt ut fra elbilmarkedet.

    De har slitt lenge i USA der en bla. EQS koster 3-4 ganger mer enn en tilsvarende MB med forbrenningsmotor.

    I Norge selger EQS bedre enn Tesla model S. Folk som skal ha seg en luksusbil i Norge tror jeg driter i om det er en bensin eller el. Så lenge avgiftene er som de er kjøper de nok el. I andre land , ikke så mye. Der er både strømmen dyr og bensin biler billigere

  7. Snowleopard skrev (2 minutter siden):

    OK, trodde den hadde noen muligheter i en Sport-modus, eller at den hadde en form for track-modus der man kunne justere dette i innstillingene.

    Ville jo trodd at friksjonsbemsene ville bli godt benyttet på bane. Har jeg tolket dine tidligere innlegg rett, så kjører du nok på helt andre siden av skalaen i forhold til det man gjør på bane,

    Godt mulig at mere kan justeres på M50modellen men tviler litt. 

    Ja eg kjøpte bilen fordi jeg hadde et transport behov, banekjøring er ikke prioritert. Da hadde jeg nok valgt en annen bil.

  8. Syar-2003 skrev (1 minutt siden):

    Har du i4 e40 uten m-sport pakke ?

    I Juni 2021 ved intro kostet i4 e40 592k og i4M50 FC 599k. 
    Så det er pris strategien fra BMW Norge som gjorde at M50 salget «tok av» og alle skulle ha den. I løpet av årene etter ble differansen større og M50 hadde hele tre prisoppganger mens jeg ventet på bil (40k, 40k og 60k)

    Ja Ville ikke ha M pakke både pga hjul og bremser. Har hatt M bil litt for lenge og prioriterer komfort fremfor utseende. 

    Burde vel ha byttet den i en x40 men jeg er godt fornøyd. den er baktung så den tar seg godt frem om vinteren. 

    Jeg bestille min bil i 2022 og da kostet den 497500. Med avgifter som kom i 2023 vinterhjul og 6års service kom den vel på 620 000kr. 

  9. Snowleopard skrev (3 minutter siden):

    Kan ikke regen slåes av eller justeres effekt på? Menuansett, når man kjører på bane, så forventer jeg jo at det blir en god del bremsing som går på de mekaniske bremsene. Men kjører jo ikke banekjøring selv, så sikker er jeg ikke.

    Du har rett angående i4-modeller. Jeg rotet nok litt, da jeg prøvde meg på konfiguratoren. Men det var jo i5 Touring jeg var innom, ikke i4. My bad! 🙃

    Du kan ikke slå av regen. Enten kjører man en pedal ellers bruker man bremsepedalen. For å bevisst bruke friksjonsbremse må man sette bilen i nøytral ellers må man bremse rimelig hardt. Tror man også kan justere hvor mye bilen bremser når man slipper gassen. Men da regenererer den mere når du trykker på fotbremsen. Det gjenvinner så mye energi som mulig med mindre man setter bilen i nøytral. Kun når regenererings søylen går til max bruker den friksjonsbremser. Det er skjelden hos meg. Selv da er det vanskelig å merke. Min bil bremser kun på bakhjula. 

  10. Syar-2003 skrev (16 minutter siden):

    Selv om man kjører på bane brukes regen bremsing.
    Og det finns ikke M60 av I4 men M50.
    I4 M50 er utgaven som langt over 90% av i4 eiere har kjøpt seg. 
    M60 er topputgavene av IX og i5.

    Ja og jeg er en av de 10% som ikke har valgt M bremser fordi jeg vet det er spinndyrt når de må skiftes ved eu kontroll for de de har rustet for mye. Ofte klarer jeg under 100 000km på ett sett bremseskiver. 28 000kr for et nytt sett er det samme som jeg bruker i strøm for 100 000km. Selv om jeg har mindre regen(110KW) er bremse slitasje minimal etter nesten 40 000km

  11. bzzlink skrev (3 minutter siden):

    Her må du forklare igjen. 

    Hva er bullshit med å teste bremsevæsken?

    Min erfaring er at bremsevæsken sirkulerer lite. Den kan være fin oppe i beholderen men brun nede i bremse stemplene. Å sjekke kokepunk i toppen er å sjekke en funksjon. Jeg liker å få ny bremsevæske helt ut i stemel i caliptere. Derfor skifter jeg alltid veske

    • Liker 2
  12. Jalla21 skrev (1 time siden):

    M3 er mye dyrere enn hva en i4 noen gang har vært, eller er. 🤑
    M3 har vært et begrep bilverden i flere tiår før Tesla kom på banen, og derfor bør folk klare å skille på dette.

    Klarer du ikke å skrive Model 3 så får du i det minst klare å skrive TM3.

    M3 er vesentlig mere vanlig enn BMW M3 eller M5 M6 og enda skjeldnere M1 som sikkert få husker med 277hk

  13. Jotun skrev (3 minutter siden):

    Stilig. Trodde det kun var tesla man kunne oppleve en slik bonus. Ikke betalte de for det heller de som fikk dette!

    Tesla monterte lykter med led matrix før de hadde software. Kanskje de kommer med 360kamera når de klarer å utvikle det. De er vel ikke helt i mål med det ennå.

  14. Jotun skrev (Akkurat nå):

    Vel. Det er jo en hel del som har kjøpt bil uten matrix lykter som nå plutselig har fått det. 

    Er dette noe som ofte skjer hos andre bilmerker? 

    Bare de som ligger etter med software utvikling!

  15. Simen1 skrev (57 minutter siden):

    Det er helt riktige og gyldige argumenter. Helt enig. Du glemmer et annet argument for TM3, rekkevidde per krone. Her vinner tesla over alle andre med klar margin. Mange bestiller tTesla i nettkonfiguratoren uten en gang å ha erfart de fordelene med profil på sete, speil etc og hvor enkel hurtigladingen er i forhold til andre merker. Dvs. at mange fokuserer på rekkevidde/pris.

    De negative erfaringene dukker gjerne opp senere i eierskapet, noe etter garantiutløp. Det er da en del eiere vender seg fra å elske til å hate Tesla. Tesla er elsk-hat. Enten eller, eller begge deler. For min del var det elsk i 3 år, ambivalent i 2 år og hat etter det. Riktignok med TMS, men jeg har bekjente som startet med TM3 med samme elsk-forhold som jeg hadde til TMS på samme tid som jeg hadde blitt så bitter på alle problemene at jeg hatet TMS. Jeg malte fanden på veggen for min venn angående hans TM3 eierskap og jammen fikk jeg rett. I dag hater han Tesla på grunn av sine erfaringer med TM3. Elsk-hat.

    Når alt fungerer som det skal er det elsk, etter problemer og garantiutløp er det hat. Verditap av en annen verden, lotteri om plutselige store kostnader, osv.

    Veldig mange henger seg opp i rekkevidde vs pris og når lekkert utseende kommer på toppen av det så er de solgt, evt. teknologien som du nevner fenger og fanger. Noen år senere våkner man brått fra hypnosen.

    Sånn er det i mange sammenhenger. En mercedes E klasse stasjonsvogn gjør samme transportarbeid som en skoda oktavia. Problemet er at mange har betalt like mye for skodaen som for mercedesen. Når jeg bestilte min I4 var en M3 omtrent like dyr. I dag er I4 dyrere og M3 mye billigere

  16. PgUp skrev (1 minutt siden):

    Da misforstod du 100% av innleggene mitt. Jeg skrev jo at dette var de fleste bilprodusentene. Ikke BMW sin spesifikk. 

    Det var spesifikt den SL snakket om

  17. PgUp skrev (1 minutt siden):

    Hvordan da? Jeg nevnte ikke Teslai det hele tatt??

    Nei. Poenget var at du tydeligvis aldri har vert inne i en BMW konfigurator. Eller kjenner kjøpsprosessen. Alt er feil med hensyn på deres konfigurator. Nedlasting av PDF med priser er vanlig på suzuki og muligens andre japanske biler

  18. PgUp skrev (9 minutter siden):

    Ja, det er helt utrolig hvor ræva de fleste konfiguratorene er på de fleste bilprodusentene! Ofte veldig vanskelig å vite hva som er standardutstyr og hvilke pakker som er helt nødvendige. Så ber de deg laste ned PDF er for prisliste! I 2024 er det helt utrolig gammeldags der folk bruker primært mobil. Det er som har frustrert meg lenge.

    Ofte er jo ikke nødvendig utstyr som ryggekamera og sensorer inkludert uten en pakke for 15-20k. Da blir lokkeprisen bare tull. 

    Jeg er overbevist over at det er taktikk fra bilprodusentene for å få deg inn i butikken til å selge deg bilen med masse pakker du ikke nødvendig trenger. For å få en god oversikt og kunne sammenligne på nett er helt umulig. 

    Jeg er absolutt for at man bør kunne gjøre valg i utstyr, men da må de gjøre det enkelt og oversiktlig, og ikke tvinge deg til å kjøpe pakker for 50k for helt basis nødvendige ting.

    Nå poengterer du vel det DrAlban300 skrev

  19. Evil-Duck skrev (9 timer siden):

    Min bror bestilte sin i4 uten å være innom butikk for å signere noe. Han var selvfølgelig å prøvekjørte, tenkte på det og kontaktet selger hvor det ble sendt over link fra konfiguratoren og kjøpskontrakt signert med bankid så ble bilen bestilt akkurat slik han ville ha den. Ganske lenge siden signering foregikk med penn og papir selv hos "legacy" merkene :p 

    Har Tesla fortsatt angreretten nå? Vet det var en greie når broderen kjøpte model 3 for 4 år siden, men da mistet du den angreretten om du fikk prøvekjøre før kjøp slik jeg husker det. 

    Jeg var heller ikke innom butikken jeg kjøpte bilen hos. Alt gikk via digital signering osv. Man konfigurerer bilen og sender dette til forhandler. Så får man pris og ev levering. Jeg fikk min bil 9mnd før estimert levering. Så selgeren når jeg hentet bilen.

    Jeg har kjøpt 3 nye BMW siste 20år og har aldri hatt problemer med å konfigurere bilen slik jeg ønsker. Nå har jeg ikke prøvd å sette den fast med å velge ventilerte seter og stofftrekk eller små hjul og M bremser. Hadde skikkert klart det

  20. Snowleopard skrev (Akkurat nå):

    Lyse brune, eller "mokka-brune"? Ser de rimeligste valgene ofte er, etter min smak, rett og slett ufyselige eller bare mindre pene. På BMW må jeg fort inn på "individual" for å få rett fargenyanse. Og Individual koster dyrt.

    Og da kommer fort helvetet med de konfiguratorene for dagen. Masse valg som enten ikke lar seg kombinere, eller det kommer påtvungne tillegg på fullstendig irrelevante ting opp. Som sagt, det er en grunn til at mange liker at selve "teknikken" er standard og ikke kan velges bort.

    Ser du kan få over 20 ulike fargekombinasjoner med prispåslag fra 3000kr til 40 000kr. De med ekte skinn og en farge ca 16 000kr. LItt mere mønsker til 26 000kr osv. Om du syntes det er bedre med kun sort kunst skinn eller hvitt kunstskinn. Det blir som å gå inn i en malingsbutikk for å kjøpe maling til stua og de kun har to farger. Eller kun sort/hvitt parkettgulv. Det hadde nok gjort livet lettere for noen og enhver

    • Liker 1
  21. Snowleopard skrev (2 minutter siden):

    Mange som sikkert kunne tenkt seg mere valg på interiør f.eks. men likeve synes det er flott at det med teknikk er standard.

    Jeg f.eks. kunne veldig godt tenkt meg lyst brunt skinn-interiør, men de fleste bilene som har dette, tar jo betalt i hue og rævva for dette, og mange andre valg som må til for å få en "komplett" bil. Ogfe er jo bilene i seg selv også kostbare i utgangspunktet.

    Ser noen av de kinesiske bilmerke har dette, men all plingplongen og alle manglende i programvaren, i tillegg til kvalen med å velge noe kinesisk, gjør at det er mindre interessant.

    De tyske er jo eksperter på å fakturere med høygaffel for at man skal få ting som er standard på rimeligere biler.

    Jeg bestillte brune skinnseter i min bil. Kostet 23 000kr ekstra i forhold til stoff. Kunne også valgt kunst skinn til mye lavere pris. Har imidlertid dårlig erfaring med kunst(Plastikk skinn)

    • Liker 1
  22. oldboy skrev (4 minutter siden):

    Poenget er at folk har forskjellig smak. Det er mye ved en Tesla som du liker godt. Andre liker det ikke. 

    Tesla er vel for en stor gruppe mennesker som har samme smak. Ekstremt få variasjoner av /Skinn/stoff farger i interiør(Fremdeles kun sort/Hvitt?) Ekstremt få farger på eksteriør. Ingen mulighet for soltak eller el hengerfeste. Kjempedyr autopilot. 

  23. Complexity skrev (1 minutt siden):

    286 tusen i 2008 tilsvarer 430 tusen i dag da..
    Og for å få en ny BMW elbil med dette i dag må man kansje nærmere millionen?

    Jeg har det på min BMW el bil fra 2023. Også på en BMW jeg kjøpte ny i 2012.Den kostet ikke en million. Da må du kjøpe en i7 el. Tror egentlig det er på alle BMWer siste 20år. Så alminnelig at det ikke blir brukt i markedsføring

  24. Complexity skrev (34 minutter siden):

    Hvilken annen ny bil til 350k har det?


    Sier ikke bare Tesla har dette, men at det er noe som gjør Model 3 populært. Og det forsvarer litt mangel på knapper da man ikke trenger dem til slikt.
    Kjørte i dag en Enyaq som er nyere enn min Tesla og den hadde manuelt førersete..

    Jeg kjøpe en BMW 316i i 2008 som hadde to ulike profiler. Den kostet 286 000kr. Tror vel at bmw har hatt dette i 20år minst. Det virker som mange tesla eiere kommer rett fra Folkevogn boble eller Lada 1500. Svært mye av det tesla eiere skryter av har mange bilfabrikanter hatt lenge. Se bare på Matrik lys, varmepumpe, ventilerte seter, el hengerfeste, justerbare dempere, forvarming av kupe osv osv. Alt dette er helt vanlig. App til bilen har vel BMW hatt siden 2008? 

    • Innsiktsfullt 1
  25. del_diablo skrev (1 time siden):

    Model 3 kan ikke sies å være en lett bil.
    Men den er strømgjerrig og aerodynamisk. Og når forbruket er bedre enn f.eks Buddy, så må man nok lure på hva poenget med å eie en Buddy er. Har vi hatt Pivco TH!NK city på Teslabjørn sin liste, så har den også blitt akterutseilt. 

    Kjører du en Buddy eller Think i 30-50km/h vil den nok bruke mindre eller det samme som en tesla m3. De har bare for høy luftmotstand for å må opp i 90 eller 120km/h. Min bil er 10% tyngre enn en M3 og har høyere CW samt større front areal. Alikevel bruker den ikke mere enn en M3. Det er effektivitet. 

    Er faktisk uenig i effektivitet begrepet. Det er ofte satt til antall kWh pr km. Jeg mener det er målt mot teoretisk forbruk

    Her kan man spore fullstendig av. Man kan også si at det er forbruk/transportarbeid i vekt eller volum. Feks frakte 5 personer 100km på en time, hvem bruker minst. Vineren vil selfølgelig være den som lager en lang bil med alle passasjerer sittende etter hverandre med minimalt frontareal, minimal comfort osv

     

×
×
  • Opprett ny...