Jump to content

FendrlightBud

Medlemmer
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)

Recent Profile Visitors

840 profile views
 1. Stillingstittel: Trainee Sektor: Privat Erfaring: 1 år Arbeidsoppgaver: Data scientist / AI-utvikler (dyp læring, datasyn, osv.) Utdanning: Siving. Master Årsinntekt: 520 000 Goder: Mobil + diverse smågoder (tilbud, aktiviteter, osv) Alder: 26 Sted: Oslo Skal om et halvt år i ny stilling og derav i ny lønnsforhandling, og er derfor litt usikker på hva jeg burde sikte på. Etter endt trainee-periode (1,5 år) har tidligere trainees vanligvis fått rundt 630k utifra det jeg har hørt. Min startlønn på 520k har nok vært i nedre sjiktet av det mine medstudenter har fått, så jeg ser frem til å få en god økning opp til rundt 630k, selv om jeg føler også det er noe lite ift. min spisskompetanse. Vil påstå at det ikke kryr av AI-utviklere med erfaring innen tradisjonell maskinlæring, dyp læring og ulike typer datasyn-oppgaver. Er også omtrent den eneste i selskapet som kan dette. Hva tenker dere?
 2. Stillingstittel: Trainee Sektor: Privat Erfaring: 1 år Arbeidsoppgaver: Data scientist / AI-utvikler (dyp læring, datasyn, osv.) Utdanning: Siving. Master Årsinntekt: 520 000 Goder: Mobil + diverse smågoder (tilbud, aktiviteter, osv) Alder: 26 Sted: Oslo Skal om et halvt år i ny stilling og derav i ny lønnsforhandling, og er derfor litt usikker på hva jeg burde sikte på. Etter endt trainee-periode (1,5 år) har tidligere trainees vanligvis fått rundt 630k utifra det jeg har hørt. Min startlønn på 520k har nok vært i nedre sjiktet av det mine medstudenter har fått, så jeg ser frem til å få en god økning opp til rundt 630k, selv om jeg føler også det er noe lite ift. min spisskompetanse. Vil påstå at det ikke kryr av AI-utviklere med erfaring innen tradisjonell maskinlæring, dyp læring og ulike typer datasyn-oppgaver. Er også omtrent den eneste i selskapet som kan dette. Hva tenker dere?
 3. Jeg (26) og min samboer (25) begynner å tenke på å kjøpe vår første leilighet i Oslo. Vi har nå så smått begynt å sette oss inn i det økonomiske for å undersøke hvilke rammer som vil gjelde for oss. Jeg har nemlig den oppfatning at den klassiske 5x inntekt og 15% egenkapital ikke alltid er likt for alle, i tillegg blir situasjonen annerledes ved kausjonist. Situasjonen er slik: jeg tjener 520.000, og kommer til å ha en lønnsøkning til rundt 630.000 ved nyttår 2022. Samboeren tar master og er ferdig våren 2022. Hun har derfor ikke særlig inntekt (la oss si rundt 120.000). Jeg har oppspart egenkapital på omtrent 350.000 mens hun har 400.000 - til sammen altså 750.000. Total gjeld består primært av studielån på ca 650.000. Foreldrene hennes er villige til å stille som kausjonist, og det er her jeg er litt nysgjerrig. Vi har jo 750.000 i egenkapital og kan derfor låne 5M utifra 15% regelen, men det er inntekten hennes som er flaskehalsen her ettersom 5x inntekt for oss begge kun blir 3.200.000 (3.750.000 hvis man regner med min lønnsøkning i 2022). Er det mulig for kausjonister å stille med noen form for kompensasjon for mindre inntekt for hennes del? Hvordan er bankene i slike situasjoner? Hennes familie har et veldig godt og personlig forhold til deres lokalbank, og vi kan potensielt få noen gode avtaler der. Noen med erfaring/kompetanse som kan gi noen anslag på hva vi potensielt kan få i lån i denne situasjonen?
 4. Vil en oppgradering fra Ryzen 1600 til 3600/3700X ha stor påvirkning på fps da?
 5. Jeg kjøpte "Black Refinery" tilbake i 2017, og tenker nå på å oppgradere litt. Jeg er dog litt usikker på hva jeg burde ta tak i først av de komponentene jeg har for øyeblikket. Jeg ønsker primært å få flere frames på spill som CSGO og Call of Duty. Av den grunn tenker jeg umiddelbart på en ny GPU, men vet ikke helt hva som er/vil være flaskehalser i dette oppsettet: AMD Ryzen 5 1600 Prosessor, Socket-AM4, 6-Core, 12-Thread, 3.4/3.6GHz, 65W, inkl. kjøler ASUS GeForce GTX 1060 3GB Dual OC Skjermkort, PCI-Express 3.0, GDDR5, 1569/1785MHz, Pascal Samsung 960 EVO 250GB M.2 PCIe SSD M.2 2280, PCIe, NVMe, up to 3200/1500MB/s read/write, cloning-SW MSI B350 PC Mate, Socket-AM4 Hovedkort, ATX, B350, DDR4, 2xPCIe-x16, M.2 Asus 24" LED A-Sync MG248Q, 1920x1080, 144hz, 1ms, 80m:1, Pivot, DVI/HDMI/DP EVGA GQ 650W Hybrid Modular 80+ PSU ATX 12V , 80 Plus Gold, Modular, 4x 6+2pin PCIe, 9x SATA, 3x Molex, 2x FD Noen anbefalinger?
 6. Jeg har planer om å kjøpe meg ski til neste sesong, tenker da både langrenn- og randonee-ski. Planen har vært å kjøpe dette på tilbud nå som våren er her, men jeg er litt usikker på hvilket tidspunkt på året slike ting er på sitt billigste? Jeg har antatt at de beste tilbudene kommer rundt etter påske når årets kolleksjon skal selges bort, men vet ikke dette for sikkert. Noen som har god peiling her?
 7. Tror nok, som mange allerede har nevnt, at med mindre du søker på en stilling som forventer kompetanse innen grafisk design, kreativitet etc., så er en helt plain CV bra nok - om ikke best. Jeg har selv rekruttert stillinger til min bedrift hvor vi hadde over 400 søkere, og de CV'ene som utmerker seg for meg er de som er to the point og lett å lese. Tenk deg at de som leser gjennom CV'en din gjerne pløyer gjennom titalts/hundretals om gangen, det viktigste er derfor å få frem kompetansen din i kontekst mot stillingen så klart og tydelig som mulig.
 8. Jeg kan selvsagt ikke snakke for alle med trainee som tittel, men i min stilling er det ganske nøyaktik slik ja. Argumentet mitt for å kunne bli underbetalt som trainee er at jeg tror det er en likeså verdifull stilling som fast ansatt for bedriften, men primært en langtidsstrategi for å få en fast ansatt med god kompetanse på alle deler a virksomheten.
 9. En trainee nå til dags er vel generelt en stilling man får i større organisasjoner hvor man får muligheten til å å jobbe i ulike posisjoner og avdelinger i bedriften. I følge karrierestart.no: "Traineen skal i utgangspunktet allerede kvalifisere til en jobb i bedriften, men vil som trainee få veiledning av en mentor, jobbe i ulike avdelinger og bli kjent med flere deler av bedriften. Ofte er målet, både for trainee og bedrift, at traineen etter endt kontrakt får fast ansettelse i bedriften."
 10. Tror nok dagens trainee'er i IT- og teknologibedrifter ikke tjener noe mindre enn tradisjonelle stillinger. For det første vil ikke bedrifter klare å ansette sivilingeniører (eller lignende) med en lavere lønn enn hva vedkommende "lett" kan få i en tradisjonell stilling. I tillegg tror jeg at et trainee-løp etterfulgt av fast ansettelse bringer potensielt større verdi til en organisasjon enn en tradisjonell stilling i det lange løp.
 11. Jeg vet for øvrig klar over at det ligger på anbefalt startlønn fra NITO, men sammenlignet med hva andre i klassen tjener så er 520 absolutt i det nedre sjiktet.
 12. Stillingstittel: Trainee Alder: 25 Erfaring: 0.5 år Arbeidsoppgaver: Variert, stort sett IT-konsultering og utvikling, Maskinlæringskonsultering Årsinntekt: 520k Utdanning: Siving. Kybernetikk og robotikk Sted: Oslo Synes lønna er noe lav, spesielt mtp. at jeg er ca. den eneste på huset (stor organisasjon) med kompetanse på Maskinlæring/Deep learning. Litt usikker på hvilken lønn jeg burde sikte meg inn på under forhandling etter endt trainee-periode (1,5 år)?
 13. Kjenner det er litt for mange tråder/poster å holde styr på ang. status og kjøp av PS5. Kunne noen gitt meg en TLDR på hvor man burde følge med for å skaffe seg en i nærmeste fremtid, og eventuelt når man kan forvente at butikker fyller opp lagrene igjen? Har forstått det slik at flere butikker solgte forrige fredag, fikk selvfølelig ikke med meg det i tide...
 14. Kjenner det er litt for mange tråder/poster å holde styr på ang. status og kjøp av PS5. Kunne noen gitt meg en TLDR på hvor man burde følge med for å skaffe seg en i nærmeste fremtid, og eventuelt når man kan forvente at butikker fyller opp lagrene igjen? Har forstått det slik at flere butikker solgte forrige fredag, fikk selvfølelig ikke med meg det i tide...
×
×
 • Create New...