Jump to content

FendrlightBud

Medlemmer
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)

Recent Profile Visitors

624 profile views
 1. Tror nok, som mange allerede har nevnt, at med mindre du søker på en stilling som forventer kompetanse innen grafisk design, kreativitet etc., så er en helt plain CV bra nok - om ikke best. Jeg har selv rekruttert stillinger til min bedrift hvor vi hadde over 400 søkere, og de CV'ene som utmerker seg for meg er de som er to the point og lett å lese. Tenk deg at de som leser gjennom CV'en din gjerne pløyer gjennom titalts/hundretals om gangen, det viktigste er derfor å få frem kompetansen din i kontekst mot stillingen så klart og tydelig som mulig.
 2. Jeg kan selvsagt ikke snakke for alle med trainee som tittel, men i min stilling er det ganske nøyaktik slik ja. Argumentet mitt for å kunne bli underbetalt som trainee er at jeg tror det er en likeså verdifull stilling som fast ansatt for bedriften, men primært en langtidsstrategi for å få en fast ansatt med god kompetanse på alle deler a virksomheten.
 3. En trainee nå til dags er vel generelt en stilling man får i større organisasjoner hvor man får muligheten til å å jobbe i ulike posisjoner og avdelinger i bedriften. I følge karrierestart.no: "Traineen skal i utgangspunktet allerede kvalifisere til en jobb i bedriften, men vil som trainee få veiledning av en mentor, jobbe i ulike avdelinger og bli kjent med flere deler av bedriften. Ofte er målet, både for trainee og bedrift, at traineen etter endt kontrakt får fast ansettelse i bedriften."
 4. Tror nok dagens trainee'er i IT- og teknologibedrifter ikke tjener noe mindre enn tradisjonelle stillinger. For det første vil ikke bedrifter klare å ansette sivilingeniører (eller lignende) med en lavere lønn enn hva vedkommende "lett" kan få i en tradisjonell stilling. I tillegg tror jeg at et trainee-løp etterfulgt av fast ansettelse bringer potensielt større verdi til en organisasjon enn en tradisjonell stilling i det lange løp.
 5. Jeg vet for øvrig klar over at det ligger på anbefalt startlønn fra NITO, men sammenlignet med hva andre i klassen tjener så er 520 absolutt i det nedre sjiktet.
 6. Stillingstittel: Trainee Alder: 25 Erfaring: 0.5 år Arbeidsoppgaver: Variert, stort sett IT-konsultering og utvikling, Maskinlæringskonsultering Årsinntekt: 520k Utdanning: Siving. Kybernetikk og robotikk Sted: Oslo Synes lønna er noe lav, spesielt mtp. at jeg er ca. den eneste på huset (stor organisasjon) med kompetanse på Maskinlæring/Deep learning. Litt usikker på hvilken lønn jeg burde sikte meg inn på under forhandling etter endt trainee-periode (1,5 år)?
 7. Kjenner det er litt for mange tråder/poster å holde styr på ang. status og kjøp av PS5. Kunne noen gitt meg en TLDR på hvor man burde følge med for å skaffe seg en i nærmeste fremtid, og eventuelt når man kan forvente at butikker fyller opp lagrene igjen? Har forstått det slik at flere butikker solgte forrige fredag, fikk selvfølelig ikke med meg det i tide...
 8. Kjenner det er litt for mange tråder/poster å holde styr på ang. status og kjøp av PS5. Kunne noen gitt meg en TLDR på hvor man burde følge med for å skaffe seg en i nærmeste fremtid, og eventuelt når man kan forvente at butikker fyller opp lagrene igjen? Har forstått det slik at flere butikker solgte forrige fredag, fikk selvfølelig ikke med meg det i tide...
 9. Jeg tenker at dersom 5G-nett blir en utbredt greie i Oslo-området ila. de neste to årene, så er det verdt jo det.
 10. Er det verdt å kjøpe en mobiltelefon med 5G for en ekstra tusenlapp kontra tilsvarende 4G versjon i Oslo? Ser for meg å ha telefonen i 2-3 år, men usikker på hvordan 5G-utviklingen i Norge (Oslo) blir fremover...
 11. Hva du jobber som: Teknisk trainee Hvor gammel er du: 25 Hva tjener du i årslønn: 520 000 Hvor mye betaler du i skatt: Tabelltrekk Utdanning: Sivilingeniør kybernetikk Goder: Mobil med abonnement, PC, fleksitid, kantinelunsj,.
 12. Finnes det noen skreddere å anbefale til å skreddersy en dress til en mann på 25 i Oslo? Nettopp flyttet hit og aner ikke hvor jeg skal lete... Dersom det finnes noen som ikke tømmer kontoen min fullstendig så er det bare positivt!
 13. Det ble til at jeg kjøpte en utstillingsvare av denne https://prisguiden.no/produkt/philips-50pus7505-12-442894#detaljer til 3800. Trengte en billig med OK TV..
 14. Er denne Philips 50" PUS7505 et godt kjøp på tilbud hos elkjøp? https://prisguiden.no/produkt/philips-50pus7505-12-442894#detaljer
×
×
 • Create New...