Jump to content

forsøkskanin

Medlemmer
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)

Recent Profile Visitors

156 profile views
 1. Jeg så denne fra Sykehuset Telemark her forleden: https://www.finn.no/job/fulltime/ad.html?finnkode=167817475 Jeg har sett en del slike tekniske jobber ved sykehus tidligere så det er hvertfall muligheter der. Det er også en del mer avanserte jobber i privat sektor (maskinlæring osv), Hvis du går inn på masteren så ville jeg anbefalt å fokusere mye på matematikk (spesielt statistikk) og programmering hvis du har muligheten til det slik at du har et solid grunnlag før du går ut i jobb. Det er mye bedre at du lærer gode prinsipper enn at du kan de aller nyeste og feteste algoritmene. Det er mye vanskeligere å lære seg gode prinsipper (spesielt matematikk) etter man har begynt i jobb.
 2. Det er jo klart det varierer med både type jobb og sted, men det må da være noe som gjelder generelt og. Jeg jobber stort sett i utlandet, og jeg kan for eksempel si at en konsulent i London kan typisk ta 20% mer enn konsulenter i andre større byer i Storbritannia (e.g. Manchester). Det vil jo dermed ikke si at det gjelder alle, men 10%-40% London-tillegg dekker en veldig stor prosentandel av konsulenter (kanskje rundt 3/4 om jeg skulle gjette). Både 0% og 50% tillegg ville vært litt uvanlig (men man ser selvfølgelig mer ekstreme tilfeller). Men vi kan jo også gjøre det veldig konkret: hvis du er en selvstendig skyarktitekt som tar 1300 per time i Oslo, hva tar du i Kristiansand? Hva tar du i Vennesla?
 3. Nå prøvde jeg å holde spørsmålet relativt generelt slik at flere folk får nytte av det enn bare meg. Det er ikke et spørsmål om hvor mye man tar i en IT-jobb ute i distriktene (det varierer selvfølgelig voldsomt), men hvor mye man tar i forhold til en tilsvarende jobb i Oslo. Altså, hvis man tar 1000 per time i Oslo, hva vil det si ute i distriktene? Hva om man tar 1500 i Oslo, hva vil det si, osv. Enklest er det om det er et prosentsvar, selvfølgelig. Jeg vil ikke forvente at prosentsvaret varierer ekstremt. Med andre ord så ville jeg forvente at en skyarktitekt får circa det samme prosentvise Oslo-tillegget som en backendutvikler. Om det ikke er kun ett nummer, så burde man hvertfall kunne beskrive det med et intervall (altså at man vil stort sett ta mellom X% og Y% høyere timepris som IT konsulent i Oslo i forhold til i distriktene).
 4. Det er mulig jeg får et tilbud om et oppdrag på sørlandet. Er det noen som har erfaring med timepriser ute i distriktene og hvordan dette er i forhold til Oslo? Er det slik at Oslo er generelt X% ekstra? Hvis det er tilfellet, hva er X?
 5. 1) Du søker enten gjennom UCAS eller direkte på universitetets nettsider. 2) Ikke som jeg kan huske 3) Opptaket til bachelor var tilpasset norske karakterer så jeg regner med at det er det samme for master. Masteropptaket for studenter fra britiske universiteter bruker det britiske systemet som er 1st class, upper second (2.1), lower second (2.2), third class honours. 4) De fleste universiteter har studentboliger som er eid av universitetet og som utenlandske studenter får prioritet på. Det er nok det letteste hvis du ikke har mulighet å komme over på visning osv. De kan være litt dyrere enn å leie privat, men er som regel helt ok kvalitet og nærme universitetet.
 6. Setter pris på alle svarene. Jeg skal se om jeg kan lande noe som underleverandør til konsulenthus og også gjennom firmaer som formidler selvstendige konsulenter. Får poste en oppdatering om en måned eller to!
 7. God dag. Jeg har bodd i utlandet i de siste ti åra, og har jobba som selvstendig data science konsulent i litt over et år nå. Jeg sitter nå og lurer på å prøve på noen oppdrag i Norge. Jeg har jobbet for det meste med større internasjonale banker innen anti-hvitevaskingsteknologi, cybersikkerhetrisiko, osv. Fokusen har vært veldig på machine learning, men gjør også en del andre ting (e.g. kvantifisering og statistikk, bygge dashboards, osv). Jeg er tidlig nok i karrieren at jeg for det meste gjør teknisk arbeid. Innenfor teknologi er det mye Python og en rekke SQL-baserte big data språk (Impala, Hive, Spark SQL). Veldig komfortabel med Linux og skytjenester, osv. Utdanningsmessig så har jeg doktorgrad i "computational neuroscience". Total jobberfaring etter fullført doktor er i overkant av to år (og som nevnt så har jeg vært selvstendig for mesteparten av tida). For øyeblikket ligger jeg på rundt 900 i timen, som er nok relativt lite for norske standarderer, men helt greit der jeg bor (alt er mye billigere selvfølgelig) og jeg har kunnet fakturert mer eller mindre kontinuerlig siden jeg starta. Så noen spørsmål fra meg, og setter kjempepris på om noen kan bidra her. 1) Er det noen som har peiling på data science markedet i Norge, spesielt for selvstendig konsulenter? 2) Hva slags timespris burde jeg forvente å ta i Oslo om jeg får oppdrag som selvstendig konsulent? 3) Er det mulig å finne arbeid utafor Oslo? Da tenker jeg hovedsakelig på Buskerud, Vestfold, Telemark. 4) Er det vanskeligere å finne oppdrag i Norge i og med at jeg er bosatt i utlandet (hvertfall for øyeblikket)? Har ikke vært på diskusjon.no på mange, mange år. Hyggelig å se at det fortsatt er kjempeliv her.
×
×
 • Create New...