Gå til innhold

Sixstars

Medlemmer
  • Innlegg

    73
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

1 309 profilvisninger

Sixstars sine prestasjoner

9

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei, lurte på om dere kan gi meg noen råd og tips. jeg har nå to års erfaring innenfor IT-support. Idag jobber jeg som 2.linje for ett selskap som leverer It-sikkerhet, og har en årslønn på 475k. Jeg jobber på Innlandet i en fast/trygg stilling jeg vurderer å ta en fagutdanning på deltid nå i August (mer rekker jeg ikke med fullt jobb, to barn osv). Enten som utvikler - backend/frontend eller nettverk og systemadministrasjon. Hva tenker dere kan være lurt å tenke på? For meg er det viktig med en arbeidsplass som har ett godt arbeidsmiljø, og som er opptatt av å tilby kurs/sertifiseringer for at sine ansatte skal vokse/øke kompetansen. En høyere lønn er også en motivasjon. Skulle gjerne tjent mer. Jeg har jobbet ellers innenfor tele/data før jeg kom inn til IT-sektoren, men tydeligvis så er ikke dette særlig relevant i den bransjen/jobben jeg er i. Så jeg blir nok regnet som fersk. kan ikke si at jeg har fått inntrykk av at det er mange stillinger ute på innlandet ift Oslo omegn. Har inntrykk av at det er mange som er ute etter utviklere nærmere jeg bor. På sikt ønsker vi å flytte nærmere Hønefoss. jeg ser at Sopra Steria søker etter folk, men jeg er vel ikke erfaren nok? Jeg har jobbet ett år innenfor system og nettverksadm (Microsoft hardware og software, sccm, ad, citrix, intune , nettverk osv og det var ganske gøy. Skulle gjerne ha begynt med det igjen om jeg jobbet med it-drift igjen. Jobben idag går mer mot Kundeservice, og mindre drift. Ellers har jeg kun erfaring å vise til, og ikke utdanning. Derfor jeg tenker at det er smart å ta noe nå! Alder: 30 Lønn: 475 000kr Stilling: 2 linje It - support. Sette meg inn i mye inhouse løsninger - løse saker fra 1.linje, da jeg skal sette meg inn i interne systemer som vi jobber med.
  2. Startlønn?? jaja, det blir definitivt å forhandle neste gang. Når er det man diskuterer lønn? Er det planlagte år bedrifter tar slike samtaler, eller må vi arbeidstakere ta initiativ selv?
  3. Navn/tittel: It-konsulent (2.linje) Firma: Stort selskap som leverer sikkerhetstjenester Erfaring: 5 år innen radio og annet informasjonsteknologi, og 1 år innen it brukerstøtte Lønn: 475k Hadde vært fint å krysse 500k. 😛 har vurdert mulighetene for å ta cyber security.
  4. Ja, sparing skjer på eget konto foreløpig. Nå har ikke fruen begynt med sparing, så jeg er henne i forkjøpet. Pga forbrukslånet mitt, og begge bilene er reg på meg, så har jeg mindre å rutte med. Så det er ikke så mye, men det viktigste er at det blir lagt av sparing hver måned. Jeg har to banker, så da bruker vi den ene til å betale reg, osv. Sånn ser budsjettet mitt ut foreløpig: Inntekt: lønn 32k utgifter: Utgifter 30583kr Husholdning Forsikring bfo: 514kr Huslån 50%: 6500kr Forsikringer Gjensidige: 2870 Bil Drivstoff elbil: 1000kr Bompenger 50%: 600kr Bil 1lån: 1850kr Bil 2lån: 4900kr Mat spontanthandling: 500kr mat 50%: 3500kr Sparing uforutsette utgifter 50%: 2000kr Fond: 600kr Underholdning Underholdning familie 50%: 1500kr Netflix, appstore: 400kr Kommunikasjon Internett: 500kr Mobil: 1150kr Hygiene Husholdningsartikler 50%: 300kr Hårklipp og hygiene artikler: 600kr Klær Klær:500kr Kafe Kafe: 500kr Trening Abbonement: 299kr Rest: 1417kr Strøm og barnehage ikke inkludert enda. Restbeløpet vil nok gå til strøm/barnehage. Så får jeg fryde meg over at det er halv skatt i November/Desember for kjøp av julegaver. 😊 Her ser du at bil posten sluker mye av lønnen min. Som også er en del av forbrukslånet. Det blir nok å selge elbilen til en mindre og billigere. Samboer sitter igjen med 3k sånn som vi har satt budsjettet hennes. Så vi lider jo ikke, og har muligheter for å spare. Bare vi tar gode valg framover, så blir dette bra.
  5. Da har jeg lastet ned en App som heter Monefy. Ved hjelp av den fikk jeg en oversikt over vår privat økonomi. Jeg var litt usikker på hvordan jeg skulle ta opp temaet, men det var ikke verre enn at jeg løftet opp temaet, og argumenterte for hva jeg synes med forrige ordning. Nå har vi fordelt faste utgifter, og sparing til forskjellige behov. Det vi har igjen på vår private konto etter det disponerer vi som vi vil.
  6. Er det mange her som har felles økonomi? Grunnen til at jeg lurer er at vi pdd har en ordning hvor jeg betaler alle regningene, og resten bruker vi/sparer alt avhengig av måneden. Vi har vært i lag i 11 år, og kommer nok til å dø sammen. Vi har det ganske godt med to av barna våre. Men: Nå er det slik at jeg har 200k i forbrukslån (bil og gjeld) på meg. Det var en lenger periode hvor samboer ikke hadde fast inntekt, ikke trivdes på jobb og slutta, og i tillegg døde faren hennes av kreft midt i det hele…så har jeg vært for stolt til å dra til NAV, og heller tatt lån da for å dekke utgifter. Over en lenger periode utgjør det nå 200k i forbrukslån/gjeld. Dagens situasjon er nå helt annerledes, og takk gud for det. Hehe Vi begge har inntekt og har samlet kanskje 50-60k etter skatt. Hele min lønn går til regninger. Vi har ikke anskaffet felleskonto enda, så jeg må be henne om å vipse meg hver gang jeg trenger noe. Det jeg lurer på om er om det er urimelig av meg å kreve at vi har hver vår lønning, også blir vi enige om å betale hver vår prosentdel av regninger. Kanskje 50/50? Samboer har bare 10k på kredittkortet. Ellers har hun 0 i gjeld, mens jeg har 200k. Begge bilene er reg på meg, og jeg betaler alle utgifter, men det er vel en del av pakken å ha felles økonomi. Hva tenker folket?
×
×
  • Opprett ny...