Jump to content

vara

Medlemmer
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 :)
 1. Hvis dette er avtalen mellom Coop/samfo og h&k så er ikke dette lov. Tariffavtalen med virke kan ha andre betingelser og du må derfor ta diskusjon med h&k for å finne relevant regelverk.
 2. Hvis jeg forstod deg riktig så oppstod skaden uten at du hadde forsikring-> Utleier gir deg beskjed om å melde deg inn i innboforsikring -> du gjør det og melder inn skade med oppgitt dato etter du melde deg selv inn. I så fall hadde jeg gått stille i dørene og slettet dette innlegget.
 3. Dette er feil. Hvis du gir navnet dit til barnevernet så vil vedkommende få vite hvem der er gjennom saksdokumenter eller bli fortalt muntlig av kommunal saksbehandler. Man kan selvsagt melde i fra anonymt men dette blir ikke vektlagt like sterkt.
 4. Høyfrekvenshandel prøver å stjele noen ører på hver trade. Hvis du daytrader på offentlig informasjon så har profesjonelle aktørerer ofte fått tilgang til dette før deg og de har bedre tilgang til å utføre handler først(bots kommer inni dette, da feilaktive artikler/tweets fra viktige personer kan føre til umiddelbar endring i aksjepris). En del utenlandske trading platform selger også anonymisert informasjon om sine kunder som viser markedstrender blant retail kunder som lar profesjonelle aktører tjene penger på retail daytraders, kan hende det har hendt i Norge også men tror GDPR og europeisk regelverk har i stor grad stoppet dette. Ellers en fin artikkel fra 2006 om daytraders: https://www.magma.no/smaainvestorenes-psykologi-hvorfor-blir-ikke-avkastning-paa-aksjer-som-forventet
 5. Når du daytrader så konkurrerer du mot profesjonelle tradere og bots. I tillegg så har de ofte fordelen med å være først til å utføre sine handler. Det betales store summer for å kjøpe opp bygninger ved siden av aksjebørs og sette opp direkte fiberoptiske linjer direkte til børsen så de får 0.05s fordel over andre tradere. Det er latterlig urealistisk å forvente daglig 1% avkastning som daytrader med mindre du har insider-informasjon (du er fantastisk suksessfull hvis du oppnår ~5-10% årlig avkastning over generell verdiøkning i aksjemarkedet). Videoene ovenfor av en fyr som trader etter stock charts er også latterlig - det er ikke hva han tjener på i lengden men istedenfor bøker/rådgivning osv.
 6. I praksis kan man bestille legemidler fra EØS som ikke finnes på dopinglista eller klassifiseres som rusmiddel. Rask kikk viste ikke BPC-157 på dopinglista men man kan aldri være 100% sikker da de også bruker rare merkenavn. Ble en gang tilkalt inn til avhør fordi ett stoff politiet mente jeg hadde importert ikke var oppført under INN/Norsk navn i dopinglista, de hadde heller oppført det under navnet til et russisk reseptmiddel.
 7. På dagtid går du til posten.no, bruk chatbot og beskriv problemet. Den vil be deg om å skrive in trackingnummer og vil oppdage avviket. Deretter får du chattet med kundebehandler. Har opplevd dette 2 ganger, ene pga stor pågang før jul og den andre når de faktisk hadde mistet pakken men fant den igjen etter avviksmelding var sendt. Alternativt ringe posten men første alternativ er mye raskere.
 8. I tillegg så viser benchmarks at i visse spill (e.g bfv) så får man noen ekstra FPS. På ingen måte verd å ofre høyere kvalitets minne eller andre deler men hvis man har 25k så har man rom til 32gb høykvalitetsminne.
 9. 1% lows 2080 super i R6 og assassin's creed er jo katastrofale. Automatisk stryk hvis det ikke er feil på drivers/hardware på gamer sin side.
 10. Du ber om en skademelding som sendes. I tillegg så burde du kreve å få kompensert for legetimen. Uvisst om du får betalt for tiden du er hos legen, dette er ofte regulert av tariffavtalen men det faktum at du ble skadet på jobb kan ha noe med saken å gjøre. Kontakt fagforening og verneombud. Du får også ta ny prat med legen angående sykemelding og påpek at arbeidsgiver nekter å tilby tilpassede arbeidsoppgaver til deg. Evt. bytt fastlege etter denne saken da han/hun er åpenbart urimelig. Jeg vet at når jeg ble skadet på jobb så hadde fastlegen ingen spørsmål om sykemelding og skrev det ut på dagen. Fikk også beskjed fra fastlegen om at jeg skal ta vare på kvittering og at arbeidsgiver skal dekke alle merutgifter fra skaden.
 11. Hvis verdien er høy nok så vil ikke forbrukerklageutvalget godta kvittering for brevpost som dokumentasjon. Var vel en sak der ikke så lenge siden om telefon til 4000 som kjøper aldri mottok. Selger ble dømt til å betale tilbake hele summen+forsinkelsesrenter. Han hadde vist kvittering på pakke sendt og at det var nå kjøpers ansvar, evt posten. I dommen så ble det spesifisert at usporbar brevpost er unaturlig å benytte seg av når det er såpass store verdier på spill.
 12. Hvis du snakker om BRRT lyden så høres det ut som en vifte som ikke er helt i balanse eller kommer bort i noe.
 13. Tja, har følelsen at hvis man blir pålagt overtid av arbeidsgiver så blir retten plutselig mindre behjelpelig ovenfor arbeidsgiver.
 14. Dette er regulert i tariffavtalen man har. Hvis man mangler tariffavtale som er strengere er alminnelig arbeidstid 9 timer, hvorav etter 2 timer overtid (11 timer jobbet) har man rett til 0.5t pause. For meg er alt over 7.5t arbeidede timer (8t hvis man inkluderer lunsjpause) overtid og etter 9.5 timer så har jeg rett til 0.5t kompensert pause + matpenger. Rask titt på arbeidstilsynet.no viser ikke noe om matpenger så tror dette er tariffregulert. Hvis du ble pålagt overtid så vil jeg anse tiden du bruker å bevege deg fra klient til klient som en del av arbeidstiden.
×
×
 • Create New...