Jump to content

vara

Medlemmer
 • Content Count

  205
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

71 :)

Recent Profile Visitors

1250 profile views
 1. Prissjekkere. Kjedene offisielt avsluttet ordningen men de kjører fremdeles prissjekk av konkurrenter.
 2. Men i dette tilfellet så skattelegges inntekt fra utleie med 22% (kapitalinntekt) mens ordinær lønn skattelegges med 30%+. I såfall er det vel mest lønnsomt å makse ut skattefradraget og lene seg på utleie gitt at rente/utleiemarkedet er balansert.
 3. vara

  Han dytta, jeg spytta

  Dette er ikke et slag som automatisk reaksjon til å bli spyttet på. Skadene som OP nevnte skjedde ikke som et raskt reaksjon. Automatisk anmeldelse fra min del. Selv om du ikke anmelder så kommer politiet til å kjøre saken.
 4. Moderne telefoner har i økende grad låst økosystem stopper støtter slikt. Minnet er kryptert med mindre du har krypteringsnøkkel fra en chip i telefonen. Med mindre du har zero day exploit eller backdoor lagt igjen av produsent så vil politiet slite med å komme seg inn i telefonen uten ditt samarbeid. Apple har gått såpass langt at du kan ikke bytte mindre deler før det blir oppdaget og telefonen blir stengt.
 5. Ram er temperatursensitivt avhengig av hvor langt man overklokker (likt all silikon). Det er et faktum og er ikke oppe for debatt. At du ikke velger å overklokke hardt er ingen bevis mot dette. Man kan unngå problemet hvis man tuner overklokken mindre aggressivt. Du har fremdeles ytelse i tanken eller er veldig heldig. Jeg gir faen i hvor høy volt du kjører med mindre du har presset klokkefrekvens/timing også. Det eneste du gjør er å øke temperatur uten ytelse. Jeg har grundig testet mitt ram og funnet at med 3733cl14 40°C> så er det stabilt, hvis ikke så får man tilfeldige problemer. Setup med gtx 1070, ryzen 3600, 3733cl14 ram med vifte på ble plutselig ustabilt når jeg gikk over til rtx 3080 fordi min modell blåser varmluft direkte på RAM.
 6. Minimal forskjell hvis man hadde en grei third party kort. RTX 3080 Gamerock OC kjørte på luft 2100 core/+1100mhz minne hvis man gav faen i støy. Største problemet var 440w med varme i kabinettet.
 7. Uenig her. Jeg hadde en blodklokka 3733cl14 minnesett som ble ustabilt når ram begynte å nærme seg 40c. Ordinær gaming ville fort skape temps opp mot 45c. Vannkjøling på GPU fikset dette. Vifte mot ram gjorde absolutt ingenting da kortet blåste 440w med varme mot rambrikkene.
 8. Hadde håp om 500w+ bios men det er ikke vits med 10w ekstra med mindre man jager hver poeng i port royal (med mindre spesifikke bios skviser ut mer selv om strømforbruk er det samme). Skal legge til ekstra 280-360mm radiator til loop'n fordi vanntemperatur er 10-15c over ambient på slutten av stresstest.
 9. Jeg har 440w 3080 Gamerock OC som kjører 2149 core avg/+1375 minne. Er det noe mer ytelse å hente fra andre bios eller har jeg skvist det som er mulig fra kortet uten hard modding?
 10. Har silikonkvalitet til 5xxx forbedret seg enda lik forrige generasjoner enda? Ser at AMD har gått over til ny CPU stepping.
 11. vara

  Ny leietaker lyver

  Hvis op gjør dette så må fort spandere for midlertidig bosted med lik standard+pris i flere måneder avhengig av boligmarket. Det kan fort koste ham 50k+.
 12. Nei. Linken din svarer alle dine spørsmål. Asyl-shopping er ikke tillatt og avslag fra det første landet de søker asyl fra er endelig. Hennes fingeravtrykk er registrert i eurodac systemet og hun vil bli automatisk utvist fra enhver EU land tilbake til Norge. Norge vil ikke behandlet søknaden på nytt og vil utvise henne igjen med innreiseforbud. For å kunne søke om familiegjenforening så må dette søkes i hennes hjemland. Dere må begge være over 24 år (kan søke om unntak hvis dere har vært sammen 1-2 år i Norge) gammel og du må ha en inntekt over 275k nok/året. Evt. innreiseforbud må avklares med myndighetene. Det at hun reiser ut i løpet av tidsperioden gitt til henne vil hjelpe med å redusere lengden på evt. innreiseforbud. https://www.udi.no/ord-og-begreper/dublin-samarbeidet/ https://en.wikipedia.org/wiki/Asylum_shopping
 13. Selger skal merke pakken med VOEC nummer. Desverre så sliter mange aliexpress selgere med å gjøre dette og da får man faktura for moms, selv om man har allerede betalt.
 14. vara

  Tidsbestemt leieavtale

  Du har ikke sagt opp noen da du ikke har fulgt formkravet nødvendig. Dermed gjelder tidligste oppsigelse fra 1. Mai. Salg av bolig er heller ikke en tungtveiende grunn og du vil mest sannsynlig ikke klare å si opp leietager før boligoverdragelse. Den nye eieren må finne saklig grunn til å si opp etter overtagelse og gå etter deg hvis de blir skadelidende pga evt. feilinformasjon på prospekt.
 15. Mye småfjatt her, utleier har ikke sagt deg opp da de har ikke fulgt formkravet for å gjøre dette. Du kan fint ignorere alle de uhyggelige telefonsamtalene. Utleier må ha særlig god grunn til å si opp avtalen og dette teller mest sannsynlig ikke. Hele byrden av oppsigelse faller på utleier og de må kjøre dette gjennom riktig instans (husleietvistutvalget -> tingretten) hvis du bestrider dette. I så fall så balanseres utleiers behov for 'lager rom' for kommersiell virksomhet mot ditt behov for bolig til deg og dine barn. Med tanke på måten de har oppført seg så langt og denne balansegangen så tror jeg ikke utleier har en saklig grunn til å si opp avtalen. Men siden du kan bli ansvarlig for rettsutgifter hvis du taper så bør du snakke med jurist (evt. leieboerforeningen/jusshjelpa for billig hjelp i starten) med alle detaljene på bordet. Ignorer alle muntlige beskjeder og krev skriftlig kommunikasjon fremover.
×
×
 • Create New...