Gå til innhold

vara

Medlemmer
  • Innlegg

    234
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av vara

  1. Jeg har en mistanke om at XM4 og en del andre støydempende hodetelefoner gjør det best på forskjellige hoder. Jeg prøvde ut XM4, XM5 og Bose i butikken og fant ut at XM4 fungerte best når det gjaldt støydemping og komfort.
  2. Du kan bruke chatgpt som et søkemotor for tidligere dommer men du må søke opp kildene for å bekrefte at de tidlige sakene er korrekt. Ei heller kan du bruke det som svar på juridiske spørsmål. Amerikanske advokater har tidligere blitt bøtelagt fordi de brukte oppdiktede saker og presedens fra ChatGPT. Dagens AI'r har en tendens til å dikte opp ting som virker nogenlunding fornuftig for folk ikke opplært i emnet og man kan dermed ikke stole på hva den sier. Hvis du nevner egen research ved bruk av AI til advokat så kommer de til å ignorere alt du sier. https://apnews.com/article/artificial-intelligence-chatgpt-fake-case-lawyers-d6ae9fa79d0542db9e1455397aef381c
  3. Hele tråden er latterlig med masse synsing, dømming og null juss.
  4. vara

    Tyveri fra jobb

    Har selv opplevd at politiet hadde lyst å opprette sak på meg om noe som hadde skjedd 1.5+ år før første kontakt. Ingen brev eller telefonoppringninger mottatt før dette. Jeg møtte opp på avhør for å høre hva saken gjaldt. Fikk brev om at saken var henlagt 1-2 måneder etterpå.
  5. Ved kredittkort så har du utrolig lang tid til å reklamere mens ved debet så er fristene som regel kortere. Reklamasjon ovenfor kredittkort har også sterkere regulering (ref: Lov om finansavtaler § 54b). Ja du kan reklamere ovenfor bank men dette er må da spesifiseres i avtalen du har med din bank. Det kan hende Visa har en avtale om reklamasjon med banken men du som forbruker må forholde deg til banken. Hvilken frister og betingelser som gjelder varierer også bank til bank.
  6. Avhenger av om Sumodeal har norsk underselskap som du kan rette forliksklage mot. Da kan du gå veien Forliksklage hos forliksrådet, hvis ingen løsning -> forbrukertvistutvalget. Det blir fort vanskeligere hvis det er snakk om svensk selskap som ikke har tilstedeværelse i Norge. Evt rette forliksklagen mot CDON (hvis du kjøpte gjennom nettsiden deres) men der er jeg mindre sikker om du har enkel sak. Når det gjelder reklamasjon i forhold til bankoverføring så har hver bank egen rutine rundt dette. Fordi pengene overføres til selger raskere enn ved kredittkjøp så er det utrolig viktig å umiddelbart reklamere ovenfor bank. Edit: https://www.proff.no/selskap/arnitier-invest/se-296-35-åhus-se/postordre-internetthandel/IF8C59S10K9/ Er forøvrig norskregistrert utenlandsk foretak man kan rette kravet mot. Igjen, hvor enkelt det er å kreve inn forliksklage mot et slik selskap er jeg usikker på.
  7. https://www.forbrukerradet.no/forside/okonomi-og-betaling/kortreklamasjon/#:~:text=Ved kjøp med debetkort&text=Du kan dermed klage til,seljaren har avvist ditt krav. Send inn krav umiddelbart. Det kan hende at det allerede er for sent hvis du har diskutert saken lenge med selger. Forøvrig en viktig grunn til at du alltid bør bruke kredittkort for kjøp fra sketchy selgere.
  8. Det er forøvrig veldig vanskelig å bevise at du er eier med mindre de kan spore opp betaling.
  9. Innbo har ofte toppforsikring som dekker uhell. Hvis du ikke har dette så vil du mest sannsynlig bli avvist.
  10. Fy faen netonnet er irriterende i denne saken. De vil at jeg skal mase på postnord pga problemer med postnord. Helt utrolig når jeg har ingen kundeforhold med netonnet. Skal kontakte innkassoselskapet på forhånd med dokumentasjon med beskjed om at dette blir forliksklage.
  11. Gammel tråd men til de som søker: Alt over 20mg/ml er forbudt i EU/EØS. Hvis du skulle bestille nic salts på 250mg/ml uten skikkelig merking så kan du bli tiltalt for det. 250mg/ml er ekstremt giftig ved eksponering og det er utrolig rævva å be posten håndtere slike kjemikalier uten merking og spesialtransport. Hvis du vil bestille noe så bestill det fra nettbutikk innad EU/EØS. Da blir det mest sannsynlig 20mg/ml konsentrasjon men du kan av og til finne 60-100mg/ml.
  12. Lol, saken ble ikke ordnet og det blir mest sannsynlig forliksrådet. De klarte ikke å hente produktet siden desember pga mange problemer med netonnet og postnord.
  13. Hei Jeg har en rar problem med netonnet som feilsendte meg en vare med verdi på ca 500 kr. De har i etterkant sent riktig vare til meg. Problemet oppstod når jeg skulle sende varen tilbake. Bedriften har ikke klart å sende over returetikett på etter flere måneder. Etter avtale med kundeservice så har jeg også prøvd å avlevere produkt til postnord (hvor de skulle fikse etikett) uten å lykkes. Nå sist har det blitt avtalt hjemmehenting i forrige uke uten at dette har skjedd. Mens alt dette har skjedd så har selskapet mast og prøvd å sende saken over til innkasso. Saken ble bestridt og vi er i hjemmehentingsfasen. Tickets opprettet hos selskapets kundeservice lukkes ofte etter 3-7 dager og det kommer ofte inn ny saksbehandler. Hvor mange forsøk på overlevering kan selskapet egentlig kreve? Etter avtale med selskapet så har jeg prøvd å levere produktet til postnord flere ganger uten å lykkes. Jeg lener nå mot å gi selskapet et ultimatum om hjemmehenting i løpet av en ukes tid og hvis dette ikke lykkes pga feil fra selskapets side så skal saken sendes over til forliksrådet. Jeg har ikke tenkt å betale over markedspris for en produkt jeg ikke har bedt om (faktura på ca 1000 kr). Produktet jeg egentlig bestilte er betalt for lenge siden.
×
×
  • Opprett ny...