Jump to content

Emilsen

Medlemmer
 • Content Count

  336
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

117 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

2663 profile views
 1. Nei. Prikker, uansett hva de er for, skal alltid tas i betraktning ved et førerkorttap. Ergo, skal de slettes. Hvis du får 3 prikker mister du ikke førerkortet, men hvis du har 5 prikker fra før blir de også tatt i betraktning, og da mister du førerkortet og sitter igjen med et nytt førerkort uten prikker etter tapstid!
 2. Kan nesten garantere at du starter på null prikker igjen hvis du mister førerkortet pga for mange prikker (og andre grunner forsåvidt). At du skal sitte igjen med 5 prikker fordi du hadde de fra før gir ingen mening, hvorfor skal de 5 prikkene du har fått før veie tyngre (og være igjen), og de ikke 3 siste du har fått? Når du får igjen førerkort etter tap skal det være helt prikkfritt. Synes det er vanskelig å lese seg fram til dette, men det er det eneste som gir mening for meg. Burde nok sende mail/ringe til politi/vegvesenet for å få et svar på dette. Og hvis du har 5 prikker, men så blir tatt for å kjøre 96 km/t i en 60-sone. Da ville du fått en strengere straff enn 6 mnd mest sannsynlig, siden prikkene du har fra før skal veie inn i straffen. Og i noen her sin logikk skal man da sitte igjen med prikker ("advarsler") etter man har tatt straffen sin? Gir jo ikke mening.
 3. Kilde? Jeg mener at man skal være prikkfri, finner ingenting som sier noe om dette i lovdata hvertfall. Kjører man over 86 km/t i en 60-sone kjører du jo nemlig for fort til å få prikker, førerkortet blir automatisk beslaglagt istedenfor. Sto ingenting annet om prikker i "Forskrift om tap av retten til å føre motorvogn mv"
 4. Militære satellitter i low orbit er jeg ganske sikre på at kan ta veldig høyoppløste bilder nærme bakken. At de kan se at det akkurat er deg blant andre personer er nok ikke mulig. Men å spore en bil i åpent terreng går nok veldig greit. USA har en militær satellitt som heter KH-11 Kennen. Det er på størrelse med Hubble og går i lav bane rundt jorda (250 km). Se linken under, dette er bilder man tror er fra en slik satellitt, aldri bekreftet såklart. https://www.npr.org/2019/08/30/755994591/president-trump-tweets-sensitive-surveillance-image-of-iran?t=1598275656016 Jeg tror på få konspirasjonsteorier, men å tro at militæret for eksempel ikke har mulighet til å få en del innblikk i livet ditt er naivt. Men gjør de dette mot vanlige personer som meg selv og ts? Veldig lite sannsynlig.
 5. Nei, da går den til neste person som står på venteliste.
 6. Har dette selv, kan ikke svare noe på spørsmålene dine, men her har det ikke vært så veldig stabilt akkurat... Kanskje vi er litt uheldige med 4G dekningen. Opplever så godt som aldri annonsert hastighet, ligger som regel rundt 3-5 Mbps. Men har ingen alternativer så...
 7. Lenge til EU godkjenning? Der får du jo vite en del. Eller så kan du bare ta den med til et verksted og be om en gjennomgang. Er nok litt billigere enn NAF, men 1000 kr ville jeg nok regna med uansett.
 8. Har vært ute et par turer selv! Har en Yamaha MT-10 2017 modell. Eneste jeg har gjort er å bytte bakdekk, tut å kjør ellers! Tar oljebytte hver 5000 km
 9. Ikke noe problem. Du må være skodd for føret du skal ut på. Er det bar asfalt så godt som over alt er det bare å kjøre på.
 10. Chilimobil. 2 gb 199,- 10 gb 299,- 25 gb 399,- De er nok de billigste nå. Jeg er selv veldig fornøyd med Chili.
 11. Solgte en helt lik PC til 7500 kr for et og et halvt år siden. Så kanskje litt mindre nå.
 12. Er vel fortsatt ingenting som hindrer deg i å eie en eller bruke den på en lukket bane. Dette er jo regulering for bruk offentlig.
×
×
 • Create New...