Gå til innhold

Patek

Medlemmer
  • Innlegg

    629
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

5 198 profilvisninger

Patek sine prestasjoner

316

Nettsamfunnsomdømme

  1. For en match 🥵🤯😍 Hadde alt.
  2. Gladnyhet igjen fra Fjordkraft i dag! Fratrekk på hele 1,48 øre/kWh. Tror jeg sier farvel til Fjordkraft.
  3. Jeg er rimelig sikker på at hvis det kommer oppgaver med utregning så vil det komme opp en kalkulator på skjermen. Mener jeg hadde det når jeg tok teoriprøven.
  4. Dette står hos arbeidstilsynet: Hvor lenge kan en midlertidig ansettelse vare? Et midlertidig ansettelsesforhold blir inngått for en bestemt periode og slutter når avtaleperioden er ferdig. Dersom en midlertidig ansettelse varer sammenhengende over lengre tid, kan det bety at behovet for arbeidskraft er av varig karakter. Som følge av dette har Arbeidsmiljøloven en regel som gir rett til fast ansettelse dersom et midlertidig ansettelsesforhold har vart sammenhengende i tre år. Vilkårene for rett til fast ansettelse er at arbeidstaker er eller har vært sammenhengende midlertidig ansatt i mer enn tre år, og at grunnlaget for ansettelsen er at det dreier seg om et vikariat, et arbeid av midlertidig karakter eller en kombinasjon av disse grunnlagene Før 2024 gjaldt en unntaksregel med krav om at arbeidstaker måtte være sammenhengende midlertidig ansatt i fire år med grunnlag i arbeid av «midlertidig karakter», for å ha krav på fast stilling. Denne fireårsregelen ble opphevet fra 1. januar 2024. https://www.arbeidstilsynet.no/arbeidsforhold/ansettelse/midlertidig-ansettelse/#Hvorlengekanenmidlertidigansettelsevare?
  5. Og hvordan vet du det? Men nei. Hvis du kjører forbi på venstre side og blir tatt av politiet så får du bot for å kjøre for fort, ikke for en ulovlig forbikjøring.
  6. Patek

    Krangel med bilverksted

    Den er fin 😂 Det vil si at nybilgaranti hos VW kun gjelder når bilen ikke er i bruk og står plassert innendørs. Når jeg hadde nybilgaranti på min BMW fikk jeg byttet foringer i understellet gratis, bilen var gått 180k og var straks 5 år gammel. Er litt forskjell ja.
  7. Hvis du går på finn under stasjonære PC'er, lukker øynene, blar ned og klikker et tilfeldig sted er det 90% sjanse for at annonsen du kommer inn på er overpriset. Virker som det er mange som håper å lure folk med lite peiling.
  8. Haha, mye å juble for ja. Fikk fratrekk på 15 kr og påslag på 130 kr. Prøver 2 måneder til. Sier opp hvis ikke resultatene blir bedre...
  9. Men du må huske på 1% trumf bonus! Fra spøk til alvor. Man vil kunne spare penger med 1% trumf hvis strømprisen er veldig dyr, men kun da. Ved et forbruk på 2000 kWt så kan man begynne å spare penger pga trumf bonusen hvis kWt prisen stiger over 4,7 kr pr kWt. Det vil aldri skje med dagens strømstøtteordning. Så det gir ingen mening å velge en avtale med månedspris og påslag for å spare 1% i trumf.
  10. Ja, hvor lenge skal Martinez være borte nå? 🫣 Maken til uflaks.
  11. Betale 100-200 kr ekstra i mnd for å spare 50 kr i trumf er jo lønnsomt.
  12. Vet ikke om jeg skal anbefale den, men Fjordkraft har en avtale som heter spot med forvaltning. Historisk sett har den gitt veldig gode resultater, men det siste året har det gått dårlig. Men tror kanskje januar nå går mot et ok resultat. Jeg startet så klart med denne strømavtalen samme måned som den gikk til dårlige resultater. Funker slik at Fjordkraft basicly kjøper strømmen på børs en god stund før spotprisene kommer. Avtalen er litt dyr og koster 5,9 øre påslag pr kWh og 49 kr i mnd. Men hvis forvaltningsresultatet er på mer en 14 øre gevinst så tjener man på det ved 1000 kWh forbruk. Jeg tenker å gi det en sjanse et par måneder til før jeg evt bytter. Prisen kan maks bli 12,5 øre mer enn spotpris. Resultater for 2023 Måned Endring i spotpris Januar -8,29 øre/kWh Februar -7,46 øre/kWh Mars -4,61 øre/kWh April +2,40 øre/kWh Mai +1,24 øre/kWh Juni +3,27 øre/kWh Juli +9,88 øre/kWh August +9,08 øre/kWh September +8,20 øre/kWh Oktober +3,91 øre/kWh November +2,01 øre/kWh Desember +1,43 øre/kWh Resultater for 2022 Måned Endring i spotpris Januar -48,59 øre/kWh Februar -45,88 øre/kWh Mars -25,33 øre/kWh April -20,27 øre/kWh Mai -74,23 øre/kWh Juni -82,62 øre/kWh Juli -35,23 øre/kWh August -83,24 øre/kWh September -55,29 øre/kWh Oktober -10,63 øre/kWh November -10,13 øre/kWh Desember -15,16 øre/kWh
  13. Patek

    Pålagt fri uten lønn?

    Er nok ingen fare på konkurs over dette. Er heller sistnevnte. Jeg er kjent med budsjettet og underskuddet for disse månedene er budsjettert, men har kanskje blitt enda stillere enn forventet. Har skjønt det slik at de behandler utestående timer på tidskonto som gjeld, så forrige fredag "sparte" de ca 20-30k siden en del ansatte avspaserte med tidskonto. Synes det høres litt rart ut selv. I realiteten er jo utgiftene det samme, så det virker som det er for å balansere resultat i regnskapet.
  14. Har gjort dette selv men i nær familie. Fin ordning. De tar opp lån med pant i huset, jeg låner 200k NOK privat av de og skriver en privat låneavtale. Jeg betaler inn den månedlige summen som forfaller på utlåner sitt lån. Etter hvert når jeg har betalt ned nok på min bolig eller boligen har steget i verdi kan jeg øke mitt eget boliglån og betale tilbake summen som jeg skylder på det private lånet.
  15. Patek

    Pålagt fri uten lønn?

    Takk for gode svar! Legger ved et utdrag av avtalen: Jeg har også sendt en mail til min fagforening for å få innspill derfra. De fikk i dag beskjed om at de måtte finne én dag å ta fri på i januar. De som ikke hadde timer tilgjengelig måtte bli trekt i lønn. Dette gjelder de fleste på kontoret. Det har i hele år vært veldig fokus på kostnadsbesparelser ved overtid, så det har ikke vært mulighet til å opparbeide seg timer på tidskonto. Den første avtalen om trekk av tidskonto for ansatte i produksjon var et kompromiss for å kunne hindre permitteringer. Alle ansatte i produksjon har mulighet i høysesong å opparbeide seg timer på tidskonto pluss utbetaling av overtidstillegg. Så det blir sagt at hver enkelt er selv ansvarlig for å ha nok timer på tidskonto. Jeg tenker en avtale om å få kunne gå i minus på tidskonto og heller jobbe inn tiden til høysesong vil være det beste alternativet.
×
×
  • Opprett ny...