Gå til innhold

jr_605

Medlemmer
  • Innlegg

    155
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av jr_605

  1. Praktisk eksempel, på en bil jeg kjøpte: Forrige eier hadde hatt den på kontroll den 18. og 22. Juli 2019, men den ble ikke godkjent. Jeg kjøpte bilen i 2021, fikset det jeg fant av feil og hadde den på kontroll 12. april 2021 Dette ble da en etterkontroll av tidligere kontroll i 2019 (dessverre feilet den, da jeg ikke visste hva den feilet på i 2019, og overså en ting) Og ja, de sjekket den tidligere kontrollen, siden det jo var en etterkontroll Fikset dette, og tilbake på etterkontroll den 26. april, og den ble da godkjent, men siden det var så lenge siden den var på forrige kontroll, ble det ny full kontroll i tillegg. Her er historikken, slik den ser ut hos Vegvesen.no EU-kontroller:
  2. Og hvor finner jeg spesifikasjonen på hva schuko tåler over tid vs. belastning? Sjekket en gang tidligere på dette, og kunne ikke finne noen ting om dette i dokumentene for schuko. Om det ikke er oppgitt antar jeg den tåler 16A i det uendelige, ellers antar jeg det ville være spesifisert med en derating kurve eller formel.
  3. jr_605

    Elbil-tråden

    De har vel litt igjen før de er konkurransedyktige med Tesla. Her er (noen av) mine ladinger fra ferien i sommer (til Nordnorge med Ioniq 28kWh 🤣 ) Pga prisingen til de andre valgte jeg å kun lade hos Tesla, og hadde ladekø kun 1 gang. Dette er drop-in priser UTEN avtale hos Tesla, fortsatt billigere enn med Passport avtale
  4. Har opplevd dette (2 ganger faktisk) på Scorpio stasjonsvogn. Den ene gangen "eksploderte" bakruten mens jeg sto og fylte bensin, det var noe sjokkerende, siden jeg var en halvmeter unna Det sies at årsaken var spenn i den veldig buede bakruten, som forårsaket at den plutselig "eksploderte"
  5. Hvordan skal de registrere hvor mye man kjører? Jeg bor på landet med elbil, og det er ingen bomstasjoner her som registrerer kjøringen, bortsett fra de gangene jeg kjører f.eks inn til Oslo
  6. Jeg ser at Elvia legger sammen strømforbruket de 2 timene hvor klokken var 02:00 - 03:00 natt til søndag 30. september (pga. overgang til vintertid) til én times forbruk, og det blir da tellende med i beregning av effekt-trinn. Det får ingen betydning for meg, da jeg fortsatt er i trinn 2, men for noen vil vel dette muligens tippe dem over på neste effekt-trinn. Regner med at de retter det, men man må kanskje følge med på det.
  7. Ja, det er slik det fungerer, om du ikke har samme strøm- og nettleverandør
  8. Jeg er ikke sikker på det, for min del ga dette "overdekning" siden min bruttopris pr kWh var lavere enn offisiell snittpris for området (4.21 for meg vs. 4.30 offisiell snittpris) Jeg har ikke akkurat "smarthjem", men styrer lading av elbil (via innstilling i bilen) og styring av vv-bereder via smartkontakt, og en typisk dag hos meg ser ut som bildet under. Bilen lader på natta, vv er på når bilen er ferdig + midt på dagen + sent på kvelden. Stort sett bruker jeg da mest strøm når prisen er under snittet. Dette vil ikke stemme alle dager, men i snitt ser det ut til å stemme. Jeg justerer ikke på det fra dag til dag, hadde jeg gjort det kunne jeg nok spart ett par kroner ekstra, men det er ikke verdt innsatsen.
  9. Juli: 801 kWh, Strøm brutto=1617, Støtte=776, brutto/kWh=2,02 netto/kWh=1,05 kr Aug: 804 kWh, Strøm brutto=3384, Støtte=2195, brutto/kWh=4,21 netto/kWh=1,47 kr Alt er inkl. moms, eksl. nettleie, sone NO1
  10. Fant én Tesla Supercharger som ikke virket i sommer, på tur til København. Tok en av de andre 18 ledige 😁 Har ikke Tesla, men etter at de åpnet (noen) stasjoner for andre, lader jeg nesten utelukkende der, knirkefritt!
  11. Jeg følger noen Youtubere som regelmessig kjøper ting fra Ukraina, og de har ikke hatt problemer med forsendelser, annet enn at det tar noen dager ekstra i forhold til før krigen.
  12. "Ved å bytte til hydrogen fremstilt med fornybar energi er det mulig å spare 1,6 millioner liter diesel i året. " Ja, fornybar energi er det jo plenty av for tiden, så å konvertere den til hydrogen (med det store tapet det innebærer) virker jo som en god ide i forhold til å bare kjøre togene på strøm.
  13. Hva slags bil er dette? Kan ikke se at dette skjer på min bil (Hyundai Ioniq) Siden jeg hadde datablad for batteriene jeg har i båten måtte jeg sjekke dette, og disse cellene lar seg fint saktelade når de er under 0 grader, faktisk kan de ta imot 10A ved -25 grader, 25A ved -10 grader (Celler fra Mitsubishi i-miev, men kan ikke tenke meg at de skal være mye bedre enn "nye" li-ion celler)
  14. Ikke noe problem, kjørte f.eks til København i sommer, hadde ikke noe problem med å finne hurtigladere nok på veien, selv i Sverige. I Norge er det helt uproblematisk (kanskje unntatt Troms og Finnmark, men der er jeg aldri) Nå går den lengre enn 100 km da, men forstår spørsmålet.
  15. ..men om jeg kjører samme strekning med Ioniq'en min med 12 kWh/100km så koster det bare halvparten. Gjelder å velge riktig bil
  16. Rask sjekk ved lading hos Tesla (som ikke-Teslaeier) på Rygge, hvor jeg lader iblant: Det viser en liten økning, men langt mindre enn jeg forventet : 2. Mai 2022: 6,45 kr/kWh 6. Aug 2022: 6,90 kr/kWh Circle K Askim: 11. Mars: 5,68 kr/kWh 14. Aug: 6,00 kr/kWh (her kan det være at de har endret på betaling pr. minutt, men begge ladeøktene jeg sjekket var like lange)
  17. Litt mer info fra artikkelen om "Strømtunnellen" fra Norge til Danmark via Sverige: Norge har fått en «strømtunnel» til Danmark via Sverige Årsaken til at Norge eksporterer strøm til Sverige, selv om normal logikk sier at vi burde importert billig strøm, skyldes en ny ordning innført i mars. Den gjelder foreløpig bare for Østlandet. Den kalles for «sumrestriksjon», og er i praksis en løsning der strøm overføres fra Norge til Danmark, via det svenske strømnettet. Dette er en snikinnføring av en helt ny måte å beregne strømprisen på, kalt flytbasert markedskobling, som skal innføres neste år. Du kan se på det som en bru eller tunnel som lar kraften flyte gjennom et område med lave priser, til et område med høye priser. Denne brua er derimot ikke alltid åpen. Når den er åpen, bestemmes av markedet på strømbørsen. Lilleholt: - Ikke lett å forklare det logiske i hvorfor kraften ikke flyter riktig vei Kraftanalytiker Tor Reier Lilleholt i Volue Insight forteller til Nettavisen at dette er en ordning som ikke er spesielt godt kjent, og at det kan være vanskelig å forklare det logiske i det som skjer.
  18. Hva skjedde med "Kraften flyter dit prisen er høyest, det er en naturlov" når man ser på dette? Ser nesten ut som om noen har laget en spesialregel, så vi ikke skal risikere lave priser i Norge. https://www.smaalenene.no/noe-veldig-rart-har-skjedd-med-strommen-pa-ostlandet-forklaringen-er-enda-merkeligere/s/5-38-1213785
  19. Vi får se hvilke utslag det gir. Min nettleie i kr/kWh har økt jevnt dette året, så kanskje den går ned nå: (Elvia, kun nettleie uten støtte, NO1, Effekttrinn 2-5 kW for juli.) kWh Nettleie Nettleie kr/kWh Jan 1410 592 0,42 Feb 1230 546 0,44 Mar 1318 577 0,44 Apr 1233 648 0,53 Mai 1243 714 0,57 Jun 962 579 0,60 Jul 801 513 0,64
  20. Det er veldig enkelt: Har du en bil hvor ladeport er på feil sted, så kan du ikke lade hos Tesla. Hvorfor Tesla skulle tilpasse seg allverdens snodige plasseringer av ladeport forstår jeg ikke. (Har ikke Tesla, men har ladeport på "riktig" sted, og lader der stadig vekk, helt supert tilbud)
  21. Her er det snakk om en vanlig 16A/2.5mm² kurs fra sikringsskapet i yttergangen, med ca 3 meter ledning til utekontakten. Ingen andre forbrukere på denne kursen. Der vil jeg ha en ladeboks innstilt på 12A (da vi ikke trenger mer, bruker elbilen forholdsvis lite): Sammen med ladeboksen vil jeg da ha en vanlig stikk for gressklipper, el.verktøy etc. på samme kurs. Kan ikke se at dette skulle utgjøre noen fare i forhold til det som er nevnt her. Forstår selvfølgelig at jeg ikke kan klippe plenen eller kjøre vinkelsliper mens bilen lader, men det gjelder jo alle andre kurser også.
×
×
  • Opprett ny...