Jump to content

jr_605

Medlemmer
 • Content Count

  85
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

81 :)

Recent Profile Visitors

1089 profile views
 1. Jay Leno har en av dem også (så klart 🙂 ) https://www.youtube.com/watch?v=rUg_ukBwsyo
 2. Forsøkte å Lade Ioniq'en min (28kWh-versjonen, Li-Po batteri) i -10° i januar, siden jeg har lest dette ofte, og sjelden hurtiglader. Den var ikke kjørt eller forvarmet på forhånd, men etter å ha startet litt tregere enn på sommeren (33 vs. ca 45 kW på 150kW-lader), toppet hastigheten ut på 67kW ved 67%, akkurat som på sommeren. Dette burde altså ikke gjøres, og Hyundai er ikke oppmerksom på dette?
 3. Syns ikke det går så sakte, de er snart ved Breifjorden sør for Ålesund, som var nevnt som mål for slepingen:
 4. Men minst like viktig: Har de Always-on funksjonalitet? Jeg har det på min A5 2017, men det har vært fraværende på alle nyere A-seriemobiler (om jeg ikke har misset noen) uavhengig av amoled-skjerm eller ikke. Når man først har hatt en mobil som alltid viser klokke og meldingsikoner på hvileskjermen er det veldig vanskelig å kjøpe en som ikke har det. PS: Gamle A5 2017 er forresten også vanntett, har hurtiglading, og ikke lagd av plast 🙂
 5. Har en sønn som skal stake ut utdanningsløpet for tiden, og har forsøkt å hinte om at dette kan være en vei å gå, om han vil jobbe med noe fysisk istedenfor å studere mer teoretiske fag. Selv er jeg elektronikkingeniør og har samtidig mekket og restaurert bil i 40 år (og jobber med noe helt annet 🤪), og det virker som om det ikke er så veldig mange som har god dekning på begge de fagområdene som er nødvendig for å jobbe med elbil. Jeg vil tro at markedet er der, og vil bli større etter hvert som tiden går. Kanskje ikke helt svar på spørsmålet i tråden, men heller ikke helt på siden?
 6. jr_605

  Elbilforum?

  Nesten mer aktivitet her enn på elbilforum.no syns jeg, for der er det stille (i forhold til andre forum jeg frekventerer) 🙂 Mulig at jeg ikke er inne på de riktige trådene?
 7. Sjekket min gamle Galaxy A5 2017 (SM-A520F), og den fikk siste sikkerhetsoppdatering i desember 2020, så det tyder på at også "billigmodellene" får støtte i noen år, og det er positivt. Jeg vet ikke hvor ofte disse oppdateringene kommer, men får vel følge med på om det kommer flere, selv om den ikke står på listen i artikkelen.
 8. Men jeg kan ikke huske at man måtte det i tiden før alle disse strømselskapene poppet opp? På den tiden kjøpte man strøm (vanligvis) fra den produsenten som var nærmest, og denne sørget da for at strømmen ble levert, eventuelle stenginger pga vedlikehold etc ble ordnet via samkjøringsnettet?
 9. Ser bra ut dette, og gitt mine udelt positive erfaringer med Ioniq 28 gjennom ett par år, ville jeg ikke vært betenkt over å bestille denne. Ting bare virker, hele tiden 🙂 Bredden på 189 cm er samme som Mondeoen min, det er akkurat passe, gir faktisk plass til 3 i bredden i baksetet.
 10. Er ikke alle disse "strømleverandørene" ett unødvendig og fordyrende mellomledd mellom strømprodusent og forbruker? Jeg kan egentlig ikke se hva de bidrar med i det fysiske strømmarkedet, kanskje noen som kan forklare?
 11. Er det noen som bruker FB for å lese nyheter? (Ikke sarkastisk, jeg lurer faktisk på det) Jeg tar en kjapp runde innom nrk.no + ett par nettaviser på morgenen for å få en kjapp oppdatering på om det er noe viktig som har skjedd, har ikke engang tenkt tanken på å gjøre det via FB. Mulig det er noe jeg ikke har fått med meg her ?
 12. Ja det var forbausende lav nyttelast på EUNIQ; 466 kg er nesten 200 kg mindre enn på Mondeoen min (657kg nyttelast på den) Måtte sjekke Ioniq'en min: 385kg nyttelast på den, så med 5 personer så er det ikke mye igjen der heller, men nå kjører vi sjelden med 5 personer i bilen, det blir for trangt.
 13. Han mener muligens fjernstyring av forvarming via "dongle". Jeg har det på dieselbilen: Bare å trykke på knappen på nøkkelen så starter Webastoen (om bilen er <500 meter unna, og jeg får tilbakemelding via lys på nøkkelen om at bilen har mottatt kommandoen)
 14. Stemmer dette?? Siste nye bilen jeg kan huske å ha hatt som var levert uten høyttalere bak var vel en ribbet utgave av Sierra på slutten av 80-tallet..
×
×
 • Create New...