Gå til innhold

Hardrocktarzan

Medlemmer
  • Innlegg

    1 098
  • Ble med

Innlegg skrevet av Hardrocktarzan

  1. Jeg har fase i kabinettet på pcn min men ikke jording på rommet. Til tross for ripeskjold av polymer som jeg både står og sitter på er jeg fortsatt ikke godt nok isolert så jeg får strøm av å ta på kabinettet til pcn. Vil en kjetting skrudd fast i kabinettet lagt ned på gulvet utenfor ripeskjoldet overlede bedre enn meg og vil det medføre betydelig økt strømforbruk?

    Har også problemer med at pcn fryser til tross for bare noen få prosenter load av ram, gpu og cpu. Regner med det skyldes isoleringsfeilen.

  2. jjkoggan skrev (På 27.12.2020 den 14.24):

    Det er et trygt nabolag relativt til de fattige nabolagene hvor Arbery bodde er jeg sikkert.  Likevel så vet man med en gang når en svart man er i nabolaget at han ikke bor der så mistenker folk noen svarte hva de gjør i nabolaget. Det visste sikkert Arbery også men jeg antar han mente det var mindre farlig enn å jogge rundt hans fattig nabolaget.  
     

    Uansett, når han ble jaget og truet til å bli påkjørt av hvite, skjeggete menn med våpen med confederate flagg symbol i bilen, så ble det fornuftige å tro at hans liv var i stor fare

    Hæ? Det der forståes ikke. Arbery burde ikke løpt på og truet disse mennene. 

    • Liker 1
  3. Drogin skrev (23 timer siden):

    Nå er det jo ikke stort skadepotensiale for å hacke en heis, og ofte er de vel såppas enkel elektronikk at de ikke kan hackes.
    Men om alle innbyggerne i et land skulle blitt satt på medisiner av et dataprogram, uten noen form for kvalitetssjekk eller etterprøving, så kunne man drept tusenvis av mennesker om man kunne hacke systemet.

    En annen sak er at så langt ihvertfall, er at feilraten er langt unna, og så feiler ofte dataprogrammer på måter som mennesker lett avdekker. I all forutsigbar fremtid antar jeg det vil være et hjelpemiddel der lege og datasystem utfyller hverandre.

    Et annet poeng forresten, er jo at dette kun er diagnostikk. Skal du la en robot styrt av AI sy sting,  vri armen tilbake i ledd osv?
    En lege gjør en masse fysiske ting en google-bot ikke kan

    Tror du det ikke er kvalitetssjekker i helsevesenet? Det er neppe mulig for leger å skrive ut feilmedisinering på alle innbyggerne i et land uten å få et eller flere kontrollorgan på nakken. 

  4. Drogin skrev (På 19.11.2020 den 16.02):

    Nei jeg tror ikke det holder om en AI statistisk sett tar feil mindre enn en lege. Selv om man hadde kunnet lage en morder-army AI av roboter, tror jeg ikke det ville blitt gjort. Man er redd for hva de kunne gjort når man ikke har menneskelig kontroll i tillegg. Både feil/malfunction faren, men også hacking etc

    Få ut riktig informasjon om pasienten krever fysiske undersøkelser, empati, intuisjon etc. Det kan ikke en maskin gjøre idag, og neppe om 10 år heller.

    Alt en AI trenger å gjøre for å bli brukt er å gjøre mindre feil enn leger. Snakker du om å bruke morder robotter medisinsk? Det tror jeg du eller andre ikke ville fått til og blir i grunn litt for rart etter min mening. 

    Systemvedlikehold og overseing av IT folk vil jo alltid være tilstedet så å bekymre seg over at det kunne havne utenfor menneskelig kontroll trenger du ikke. 

    Om fysiske undersøkelser, empati og intuisjon virker vanskelig for deg betyr ikke at det er det for fremtidens digitale helsearbeidere. 

  5. Drogin skrev (2 timer siden):

    All AI/Maskinlæring er slik at det vil ikke ha 100% korrekthet. Det vil ikke et menneske heller, men man vil nok alltid ønske å ha en ansvarlig. Derfor vil man nok alltid ha en lege som må si seg enig eller uenig med datamaskinen. Det handler om liv og helse.
    En sammenlikning ville vært en AI på en slags dreibar pistol på toppen av politiets hodehjelm som identifiserer og skyter på eget initiativ. Du krever 100% nøyaktighet. Du ønsker at politimannen må stå ansvarlig og selv gå god for skuddet.

    Legeyrket handler dessuten også  om menneskelig kontakt. Det hjelper lite om pasienten kommer til en datamaskin og plotter inn plagene sine, når de plotter inn feil data. En del av legeyrket(ihvertfall fastelege og legevakt) er å presse ut riktig informasjon fra pasienten. Det være alt fra enkle ting som at pasienten glemmer å fortelle noe som legen kommer på, til at legen utifra pasientens kroppsspråk signaliserer at fallet skyldtes vold i hjemmet.

    Og lykke til med å løse psykiatri eller tunge samtaler gjennom en chat-robot terapaut.

     

    Det skjer årlig at leger tar liv av pasienter ved en feil. 100% nøyaktighet er ikke nødvendig, alt et diagnose program trenger er å gjøre mindre feil enn leger gjør. At det er diagnoseprogrammet som plotter inn dataene på egenhånd istedet for pasienten hindrer misforståelsene som kunne skjedd ellers. Å presse ut riktig informasjon fra pasienten blir lettere for et diagnoseprogram enn en vanlig lege da et diagnoseprogram kan betjene flere pasienter av gangen og kan bruke så mye tid som trengs og enda mer enn det uten at det forsinker andre konsultasjoner. 

  6. Diagnoseprogrammer har foreløpig ikke blitt brukt til annet en et hjelpemiddel innen helsesektoren, men med utviklingen av maskinlæring og kunstig intelligens er det bare tull at de ikke vil erstatte alle leger sine teoretiske oppgaver i stedet for å være et hjelpemiddel. En maskin kan prosessere mye mer data og erfaring enn det et menneske kan og den erfaringen kan sikkerhetskopieres og bevares så lenge en ønsker. Diagnoseprogram vil etterhvert bli mye bedre på medisin enn det noen leger noen gang har vært helt uten å faktisk være lege selv og en hver med tilgang til et slikt program vil sitte på mer medisinsk kompetanse enn leger gjør. Det gjør legeyrket utdatert for de alle fleste formål når den tid kommer. 

    Tror folk legeyrket er en trygg langsiktig utdanning for fremtiden å starte på i 2020? Etter seks år utdanning og to år spesialisering er man bare 2 år unna 2030 og innen da er nok maskinlæring utviklet godt nok til å permittere legene. 

  7. Emosjoner er et kallenavn for følelser som ikke skyldes stimuli av berøringsanser. Sult, sorg, frykt, anger, lettelse og liknende er såkalte emosjoner og utrykk for emosjoner brukes ofte i dagligtalen blandt mennesker omkring her i verden uten at det er bevist at emosjoner finnes. Om gråt skyldes at et menneske føler seg lei for noe eller om det bare er et emosjonsløst instinkt kan ikke bevises. Og om andre såkalte følelsesladde handlinger faktisk er drevet av emosjoner eller emosjønsløse impulser vet vi ikke.

    Alle handlinger som antas å gjøres av emosjonelle årsaker kan faktisk enklere forklares med at det er emosjonsløse impulser som ligger bak som følge av arv og miljø. Occams razor tilsier at emosjoner er et unødvendig steg i forklaringsmodellen på atferd når de samme impulsene kan sendes uten at det trenger å ligge emosjon bak dem. 

    Tror noen her på emosjoner og har dere noen gang hatt en? Om noen kommer med personlige anekdoter om at de har hatt emosjoner så prøv gjerne å kom med bevis. 

  8. Psykake skrev (Akkurat nå):

    Lav tilbakefallsprosent er et produkt av økt fokus på rehabilitering istedet for straff. 

    Når lengre straffer tilsier lengre rehabilitering så er det ingenting som tyder på at det vil øke tilbakefallsprosenten da. På den måten er ikke økte maksstraffer i strid med den norske modellen eller dens verdier. 

    • Liker 2
  9. Psykake skrev (Akkurat nå):

    Burde ikke målet være å forsøke å få de til å slutte med kriminalitet istedet for å utsette det? 

    Norge er et av landene i verden med lavest tilbakefallsprosent. Generelt strengere straffer, slik FRP foreslår, vil øke tilbakefallsprosenten. 

    De slutter med kriminalitet i det fri mens de sitter inne. Det er heller ikke sikkert det er det lave straffenivået i Norge som gjør at tilbakefallsporsenten er som den er, men heller andre sosioøkonomiske faktorer i denne velferdsstaten. 

  10. Kahuna skrev (På 22.10.2020 den 22.30):

    Grunnen til at Norge har reaktorteknologi men aldri har skalert anleggene våre opp til kraftproduksjon er at vårt lille kjernekrafteventyr startet som et våpenprosjekt, vi hadde aldri behov for atomenergi. Rett etter krigen ble det forsket ganske heftig på atomvåpen hos Forsvarets Forskningsinstitutt. Vi kom så langt som at det 'bare' var spørsmål om politisk vilje og finansiering for å skalere opp fra vellykkede laboratorieforsøk til våpenproduksjon. 

    Våpenprosjektet ble stoppet av økonomiske årsaker. Vi ble med i NATO og da ble det vurdert å gi mer forsvar for pengene at vi la oss inn under NATOs atomvåpenparaply og heller bruke pengene på konvensjonelle våpen. Et alternativ som ble vurdert før innmeldelsen i NATO var en felles-nordisk forsvarsunion, dels basert på Svensk-Norske atomvåpen(man antok at svenskene hadde sitt eget prosjekt og at man kunne oppnå store besparelser på å slå sammen prosjektene).

    Våpendelen av prosjektet ble lagt ned og resten ble skilt ut av forsvaret og ble til Institutt for atomenergi.

     

    Poenget med denne digresjonen er at om Norge(og Sverige) var en terskelstat umiddelbart etter andre verdenskrig så sier det noe om hvor lett det er for en hvilken som helst nasjon å skaffe seg atomvåpen under dekke av å ha en sivilt atomenergiprosjekt. 

    Om verden skal satse på atomvåpen bør det utvikles reaktorteknologi som ikke kan brukes til våpenformål samt standardiseres så den ikke blir så dyr som for eksempel Hinkley Point eller Olkiluoto reaktor 3. Så kan man spørre seg om hvor lang tid det vil ta, og hvor mange vindmøller og solceller man får satt opp i mellomtiden.

    Mener du atomvåpen finnes? Skal atomvåpen liksom være verdens mektigste våpen, men har ikke blitt brukt siden 1945? Det blir for naivt å tro på atomvåpen. 

  11. Kryptodebunker skrev (2 minutter siden):

    Du snakker om selvbevissthet. Du argumenterer for at insekter kan være selvbevisste. Det er umulig å vite for oss. På samme måte som du ikke kan vite om jeg er en kunstig intelligens eller ett ekte selvbevisst menneske. 

    Når det gjelder helt konkret hva selvbevissthet er det rimelig god konsensus på at man trenger en hjerne/datamaskin som kan prosessere input. 

    Igjen så gir ikke det du skriver noe mening. Når du snakker om selvbevissthet hos innsekter går du ut i fra at de har en psyke eller et sinn som er kapabel til det som ikke er en selvfølge. Selvbevissthet har heller ikke noe med bevissthet å gjøre direkte da selvbevissthet er et mer psykologisk fenomen enn et eksistensielt ett. Man kan da ha en psyke som er klar over seg selv uten at man nødvendigvis er bevisst. 

×
×
  • Opprett ny...