Gå til innhold

kpolberg

Medlemmer
  • Innlegg

    3 351
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. kpolberg's innlegg in Asus AC66U open VPN server sette opp med best ytelse ble markert som svaret   
    Utifra hva jeg kan se, så har AC66U en MIPS CPU, det betyr at du ikke vil få den ekstra ytelsen i openssl biblioteket som ARM vil kunne få.
     
    Mest sannsynligvis vil BF-CBC gi deg høyest hastighet, men dette kan du selv finne utav hvis du har mulighet til å logge inn på ruteren via ssh og kjøre kommandoen "openssl speed".
     
    Ikke at noe av dette hjelper i det store og det hele. Da de aller fleste VPN tilbydere har fast oppsett på krypterings algoritmen (aes-128-cbc eller aes-256-cbc er vel de vanligste). Så hvis du da ikke skal sette opp en egen tunnell mellom deg og noen andre du kjenner, hvor du har kontroll på begge endepunktene, så er det fint lite du kan gjøre.
  2. kpolberg's innlegg in iPXE UEFI vision erfaringer? ble markert som svaret   
    Meget tvilsomt at apple har inkorporert iPXE prosjektet i sin firmware.
    Hvorfor skulle fysisk formfaktor på hovedkortet ha noe med om iPXE for UEFI kan startes?
    Du kan boote over internett via PXE også, men du er fremdeles avhengig av en DHCP server. iPXE for UEFI er samme prosjektet som iPXE for BIOS, de bare kjører på forskjellig plattform. Så koden er forskjellig, fordi standarden er forskjellig. Men etter at iPXE er lastet enten fra BIOS eller UEFI, så er de like.
    Det kan man få til med vanlig PXE boot, over internett om man ønsker det også. 
    PXE er en meget enkel standard, som sier at det i ett dhcp option felt skal informeres om en ip addresse hvor man finner en tftpserver, og ett annet felt sier ett filnavn den skal laste ned fra tftpserveren. Utifra dette kan du sette sammen omtrent hva du måtte ønske.
  3. kpolberg's innlegg in [Løst] Best billigst switch som støtter 2 gigabit Link agregation\LACP ble markert som svaret   
    På en vanlig båndbredde test vil du aldri oppnå mer enn 1gbps på en 2x 1gbps LACP port-channel. Igjen, som nevnt flere ganger. LACP vil kun øke den totale båndbredden, men ikke båndbredden mot én klient.
     
    Denne er interessant å lese i så måte. https://en.wikipedia.org/wiki/Link_aggregation#Order_of_frames
  4. kpolberg's innlegg in [Løst] Altibox - IPTV oppsett / arkitektur ble markert som svaret   
    Har ikke fått lest hele teksten. Men generelt.
     
    -Lyse må se dekoderen sin MAC addresse (ergo må TV VLAN og Interface på pfSense bridges).
    -Trenger ikke igmp proxy når du bridger.
    -Dekoder trenger ikke VLAN102
    -Dekoderen trenger ikke tagged 101 trafikk.
  5. kpolberg's innlegg in Hvorfor så vanskelig å få P2P fiberlinje? ble markert som svaret   
    Uten å vite det 100% så antar jeg at du har din egen fiber til kant switch hos Altibox (det er altibox vi diskuterer her?).  
     

     
    PON betyr jo bare at fiberen er delt, tilsvarende coax nettet til get. Teknologien som gjør dette mulig er da TDMA, som gir hver enkelt endepunkt ett tidsrom hvor den kan "prate" uten å kollidere med andre, merk det finnes også andre teknologier som f.eks  CDMA.
     
    Forskjellen ligger i om delingen skjer aktivt ved en switch, eller om fiberen er delt fysisk.
     

    Hvis du tenker én million for en kant switch, så syntes jeg det hørtes billig ut, hvis man drar inn graving osv.
  6. kpolberg's innlegg in Hva brukes de ekstra IP adressene til ? ble markert som svaret   
    I ett /24 subnet, faller x.x.x.0 bort som subnet identifier, og x.x.x.255 bort til broadcast addresse.
  7. kpolberg's innlegg in Slette alt på gammel PC ble markert som svaret   
    http://www.dban.org/download
     
    14mB iso (brenn til cd eller usb) fungerer helt topp til ditt formål.
     
    Automatisert løsning for usb:
     
    http://www.pendrivelinux.com/install-dban-to-a-usb-flash-drive-using-windows/
  8. kpolberg's innlegg in ZTE MF821D alternativ mobil bredbånd ble markert som svaret   
    Huawei E3276 er bra, kommer litt an på om du vil ha hilink/host-less eller ikke. ZTE MF821D kommer i 2 varianter. Fordelen med Huawei sin er at den kan flashes til begge moduser. Ikke at jeg helt har klart og forstå hvordan du ødela den i utgangspunktet.
  9. kpolberg's innlegg in TP-LINK MC210CS Gigabit Media converter ble markert som svaret   
    VLAN support og IGMP snooping kommer lenger opp i OSI modellen(LAG2/3), så det har strengt tatt ingenting med om du har link eller ikke. Forøvrig er det ikke snakk om ett "modem".
     
    Feil bølgelengde betyr bare at du ikke får kontakt, samme med feil kobling av RX/TX. Det som ofte er ett problem er at man bruker SFPer ment for lengre avstander på korte distanser, dette har en tendens til å "svi" av modulen etter 1 år eller 2. På vanlig multi-mode skal det godt gjøres å skade synet. Jeg ser ihvertfall greit enda. Ødelegge utstyret skal ekstremt godt gjøres, det tåler stort sett ganske mye.
     
    Intel SFP(som du har lagt til bilde av over), er ikke noe bedre eller værre enn andre. Skal du ha ekstra dyre kan du kjøpe Cisco sine. Jeg har ihvertfall ikke lagt merke til noen særlig forskjell mellom de forskjellige leverandørene, tipper alle blir produsert av "Finisar" alikevel.
     
    Endeplugger samt korning er det som er kritisk, og nei, du kan ikke ta hvilken som helst fiberkabel å forvente at det fungerer. Multi-mode bruker stort sett 50/125 korning for nettverk og 62.5/125 for SAN hvis jeg ikke husker feil. Single-mode bruker 9/125 eller noe der omkring. Korning er her da snakk om "tykkelsen" på kjernen av fiberen, altså inner og ytterdiameter.
     
    Alt er lett så lenge man har kjøpt riktig, har man først kjøpt rett kabel og endeutstyr i forhold til hva som står i andre enden, så vil det fungere helt fint.
     
    Men igjen, du sier fint lite om hva du egentlig skal bruke dette til, hvis du kobler dette til altibox uten en VLAN kapabel switch, så vil det nok skje fint lite.
  10. kpolberg's innlegg in Altibox - Zyxel P-2812 - tilpasse eget utstyr ble markert som svaret   
    http://freak.no/forum/showthread.php?t=219922 Denne tråden bør gi svar på det du lurer på. Kort sagt, du trenger en managed switch med VLAN støtte, vlan i bruk er 100(tlf), 101(tv) og 102(internett).
×
×
  • Opprett ny...