Jump to content

Gadmin

Medlemmer
 • Content Count

  206
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja tar backup med duplicati til google på samme måte som deg.
 2. tja det var det jeg vurderer også. men ser at det fort blir snaut med det jeg har i dag. Tanken var å sette i et 10G kort, P400 for transcoding, kanskje 1-2 grafikk kort til vms. Da er vi plutselig på 4. ps: hva er numa? er totalt ukjent med AMD siden av propeller.
 3. Har det.. lite respons pt. Så tenkte kanskje norske diskusjonen kunne være stedet. Kikket på nett en del i dag så valgte å kjøpe et par Mellanox MCX311A-XCAT CX311A ConnectX-3 EN 10G Ethernet 10GbE SFP+ PCI-E NIC
 4. Foresten noen bygget server basert på ASRock X399 Taichi? Vurderer neste server skal være litt mer sprek i forhold til cpu og muligheter.
 5. Hei, har kjøpt meg 10G switch for å ha mellom unraid server og et par av mine arbeidstasjoner. MEd tilhørende SPF til denne (10Gtek [4 Pack] 10Gb/s SFP+ SR Multimode Transceiver, 10GBase-SR SFP+ LC Module, 850nm, Compatible for Cisco SFP-10G-SR, Ubiquiti UF-MM-10G, Netgear, D-Link, TP-LINK, Zyxel, Qnap Nas, Open Switch ). Men har noen anbefaling på billige og greie kort som støttes av unraid? Vurderer 10Gtek® 10GbE PCIE Network Card for Intel X520-DA1-82599ES (https://www.amazon.co.uk/10Gtek®-Network-X520-DA1-82599ES-Express-Warranty/dp/B01GHTXHMK/ref=sr_1_fkmr3_2?dchild=1&keywords=HP+10GB+Single+Port+Mellanox+Connectx-2+PCI-E+10GBe+Ethernet+Network+Interface+Card&qid=1595692648&sr=8-2-fkmr3)
 6. Ja del gjerne. Tar som sagt backup til array av docker oppsettet. Men vil gjerne ha en kopi i sky også. Har ordnet meg gdrive så må vel se på å få mountet det snart på unraid også.og teste om det kan brukes som lagring for "filer" Et annet punkt er at jeg ble litt paranoid nå for failures. Så bestilte meg reserve LSI controller og reserve disk :-) Må vel egentlig ha en server til for server sync...
 7. Fikk en liten skremmende episode i går som jeg tenkte å dele med dere. Jeg satt å jobbet litt web gui for å optimalisere litt rundt docker oppsettet mitt. Synes at når jeg klikket på docker meny valget så gikk det jævlig tregt. Fikk plutselig melding om at en xml mal under config mappa på usb driven var korrupt. Hmmm det var rart. Tenker at jeg tar ned server og tar en kopi av usb minnepennen. Plugger den inn i pc, og den er stein død... Lettere panikk mode x 10 Men tenker at jeg har jo vært lur å tatt backup av usb pennen med CA backup plugin. Den tar backup til array. Men doh det hjelper meg lite nå. Okey tenker jeg, har jo reserve minnepenn klar. Laster ned image creator fra unraid.net for å legge på image så jeg kan få bootet og få tak i config på server. Neida. Den ser ikke minnepennen som er 32gb, løper ut og kjøper ny minnepenn på clas og på elkjøp. Samme operasjon. Neida ser ingen av de. Prøver på annen pc. samme resultat der. Nå panikk modus x 100. Googler litt og finner ut at det er tydeligvis flere enn meg som har prøvd dette og ikke fått det til. Får tips om å prøve å legge filene manuelt på minnepinnen. Det fungerte som en sjarm. Får ip adresse og inn i gui. Ser at alt av disker må settes på nytt. Hvem f.. av diskene var paritet..... Takk og pris for at jeg hadde en fil med serienummer og hvilket disk nummer de var. Paritetssync holder på nå. Bare 4 timer igjen nå... Alt annet fungerer utmerket. Moralen i historien. Ta backup av usb minne til annen lokasjon jevnlig. Skal se om jeg få laget noe script gjør det til min gdrive tror jeg. Ta å dokumenter disk oppsett, docker oppsett, nettverksoppsett og lagre det ikke på server. Jeg jobber jo med ikt og gjør jo dette. men er litt skomakers barn.. skal bare skru litt til og litt til før man blir "ferdig" Ha en fin dag :-)
 8. Ja var vanskelig å få tak i ekstra trays. men produsenten var snill og sendte noen ekstra trays til meg. Så nå er jeg klar for flere disker. Må bare finne noen hyggelige priser på 10tb ws disker. Jeg valgte å kjøre 2 nve m.2 ssd i cache pool i unraid. Og 2 ekstra 500 SSD. (1 for plex metadata og en til VMS) Resten er WD disker 10 og 4 TB
 9. define 6 kassen? hva har du gjort på viftesiden for å få det rimelig grei temp? jeg har satt inn 2 140 på toppen til å dra luft ut i tillegg til de som var med på kassen. Ellers så gikk jeg for en intel i9 som server cpu. Hadde jeg valgt igjen hadde jeg sikkert kjørt noe med 2 cpu og mer cores. Men virket som det var få hovedkort å få tak så kjørte litt "safe" i forhold til det jeg kunne
 10. Du trenger ikke modde de eller noe etter at du har tatt de ut? mye bedre pris da...
 11. En annen ting. Hva slags disker bruker dere i server? jeg har kjøpt en del WD red nas 10tb disker, men de ser ut å ha gått ut av sortimentet fra en del butikker i Norge. Og ikke minst prisen har gått opp. Ser ikke at WD har erstattet de med noen andre produkter. Hva bruker dere for litt større disker?
 12. Hei, hva slags kabinett har dere til deres server? Jeg bruker en Fractal Design Define R6 Sort TG nå med ekstra disk hyller. Totalt plass til 10 disker. Men med et par ssd's osv så kommer jeg opp litt snaut med plass. Fyller seg raskt opp disse diskene :-) Så lurer på om jeg må virkelig dra til med noe større om det finnes. Men samtidig noe som ikke krever 19" rack liksom. edit: etter at jeg skrev dette innlegget så kom jeg over https://www.fractal-design.com/products/cases/define/define-7-xl-dark-tempered-glass/black/ som faktisk så ganske så bra ut i forhold til antall HDD slots. Noen som har efaringer?
 13. jeg finner at om jeg ønsker å virkelig dumpe data ned til data sharet i unraid så får jeg utrolig mye bedre ytelse om jeg skrur på turbowrite. Bruker plugin CA Auto Turbo Write Mode
 14. noen som har fått til et bra oppsett mot gdrive? altså mounte gdrive som en disk i unraid? ubegrenset lagring høres bra ut :-)
 15. Som oftest er det da port angivelsen som er feil er min erfaring. Var ikke så lett å se ut fra loggen du postet på unraid forumet hva som var gærnt.
×
×
 • Create New...