Jump to content

geirfugl

Medlemmer
 • Content Count

  308
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

379 :)

Recent Profile Visitors

609 profile views
 1. Skremmende å se radikaliseringen som er på gang her. Tviler på at dette kommer til å ende vel på lang sikt, når man ser hvor irrasjonelle og fiendtlige folk oppfører seg i denne diskusjonen. Trodde liksom vi hadde lært noe om farene ved ekstrem gruppetenking og fullstendig uvilje til å prøve å se den andre sidens perspektiv, men primitiv stammetenking ligger tydeligvis fortsatt ikke langt under overflaten. Og debattklimaet er ennå verre borte i USA. Skummelt og trist.
 2. På min side er folk gode. Der er det bare noen tilfeldige utskudd som lager trøbbel, det kan ikke min side klandres for. Den andre siden er onde. De er helt irrasjonelle og dumme terrorister som har full skyld i hva deres utskudd gjør. Slik tenker en fanatiker.
 3. Tja, det spiller jo noen rolle for meg da. Jeg får vel få lov til å ytre meg med mine meninger jeg også, samme hvor ubehagelige og dumme du synes de er.
 4. Jeg synes ikke det har blitt avkreftet i det hele tatt.
 5. Selvfølgelig er det relevant. Ting oppstår ikke i et vakuum. Hva enn man synes om det så er det faktum at det oppfattes blant USAs høyrekonservative som at sommerens pøbelvelde fra BLM, med deres ødeleggelser i milliard dollar-klassen, alle personskadene etc. var et angrep på samfunnet fra venstresiden. Så kan man flisespikke så mye man vil med "forklaringsmodeller" om at motivene og sinnet til BLM er så mye bedre og berettiget enn det til de som er polarisert på andre siden. Lite fruktbart spør du meg. At noen kan se på det som om denne utviklingen i sin helhet ikke henger sammen er i alle fall helt uforståelig for meg. Men det er hva jeg ser på som problemet her. Begge sider av spekteret her er i ferd med å radikaliseres og i økende takt.
 6. Vel, det gir kanskje ikke mening for deg. Men det gir nå mening for meg i alle fall, og det holder fint for meg.
 7. Men så gjorde du visst det alikevel da.
 8. Det en del kanskje reagerer på er vel hykleriet i at man bortforklarer og underkjenner voldsvenstres BLM-herjinger i USA i sommer, men hopper gladelig på motstandersiden med den største selvberettigelse når de gjør samme tingen. Er en menneskelig nok mekanisme å støtte sine egne, men for oss som ikke har noe til overs for hverken radikale MAGA-tullinger eller BLM-pøbler så fremstår det som to sider av samme mynt som bør fordømmes like hardt. Og det er jo faktisk slik at begge disse bevegelsene ligger langs høyre-venstre skiller i den amerikanske befolkningen. At dere som støtter BLM synes ideologien til BLM er mer berettiget har ikke så mye å si for meg. Det synes vel MAGA-tullingene også om sin suppe.
 9. Da har de vel andre retningslinjer enn deg da.
 10. Helt enig. Sensur og meningsforfølgelse ender aldri vel, radikalisering og ekkokamre øker proporsjonalt. Kontroversielle temaer gjør seg best i åpen og fri diskusjon, kun slik kan man peke ut feil på en skikkelig måte og nå en demokratisk konsensus rundt ting.
 11. Takk. Fyren er en skrulling, det er det ingen tvil om.
 12. Mener du... videoen som nå er sensurert bort og ikke kan sees? 🤐
 13. Ok, godt mulig jeg tar feil. Det er jo nokså drøyt i såfall. Har du noen skikkelig kilde på det?
 14. Ikke at jeg har noe som helst til overs for Trump, men det var vel de fredelige demonstrantene han uttrykte sin elsk for, ikke bajasene som brøt seg inn i kongressen. Litt på samme måte som den andre siden uttrykte elsk til den fredelige delen av BLM protestene, men ikke til de som brant ned og plyndret bydeler. Det var i alle fall det inntrykket jeg fikk. Videoene hans om dette er jo desverre sensurert bort nå for å spare sarte sjeler, så er ikke så lett å diskutere hva som var hva.
 15. Tja, det får de jo i alle fall ikke muligheten til på Youtube lenger.
×
×
 • Create New...