Gå til innhold

Intervju: Mannen bak GoboLinux


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Brasiliansk er ikke et språk. Man snakker portugisisk i Brasil.

Brasiliansk portugisisk er noe annerledes enn det som snakkes i Portugal.

dette blir på nesten samme måte som engelsk.

Engelsk er språket men snakkes på forsjelige måter, f.eks Stor Britania og USA. Er klar forsjell her, men språket er engelsk...

 

Det jeg er overasket av er at en brasiliansk statsborer har ett mer arabisk navn(fra midtøsten, pakistan etc)... er han invandrer/tidligere invandrer (altså foreldre/besteforeldre)?

Endret av VikinGz
Lenke til kommentar

Poenget er at brasiliansk er en gyldig beskrivelse av språket; brasiliansk portugisisk er tungvint å si, derfor kutter man ned. Forskjellene er dessuten større enn hva gjelder engelsk.

 

Edit: Ble rot med substantiv/adjektiv. Gikk for noe annet.

Endret av TrondH86
Lenke til kommentar
Bare jeg som ikke takler filhierarkiet i GoboLinux? Liker det ikke i det hele tatt.

 

Bare jeg som ikke forstod hvorfor filhierarkiet i GoboLinux skulle være unikt? OS X kjører jo et veldig likt system, hvor applikasjoner (i /Applications) inneholder egne subtrær (ala GoboLinux' løsning, men skjult for bruker). I GoboLinux vil f.eks. Audacious ligge i /Programs/Audacious/1.4.5/bin/audacious, mens i OS X vil f.eks. Adium ligge i /Application/Adium.app/Contents/MacOS/Adium. Er ikke så stor forskjell på dem, synes jeg.

 

I OS X er derimot dette abstrahert bort for bruker, Finder vil automatisk kjøre binærfilen i /Contents/MacOS/ som matcher program-/pakkenavnet, og ikke vise filetternavnet (.app) for pakken. Det er dette som gjør programinstallasjon så enkelt og greit i OS X, bare å dra "programmet" (som i realiteten er en pakke/mappe med alt programmet behøver for kjøring) over i /Applications. :)

Endret av jorgis
Lenke til kommentar
jeg som ikke forstod hvorfor filhierarkiet i GoboLinux skulle være unikt? OS X kjører jo et veldig likt system, hvor applikasjoner (i /Applications) inneholder egne subtrær (ala GoboLinux' løsning, men skjult for bruker). I GoboLinux vil f.eks. Audacious ligge i /Programs/Audacious/1.4.5/bin/audacious, mens i OS X vil f.eks. Adium ligge i /Application/Adium.app/Contents/MacOS/Adium. Er ikke så stor forskjell på dem, synes jeg.

Det er spesielt i linux-sammenheng. At liknende finnes i andre OS er korrekt som du påpeker. Men MacOS X var vel ikke første OS som holdt programmer i separate kataloger - selv MS-DOS gjorde jo dette. Derfor var det også mye enklere å fjerne programmer i DOS enn Windows ;)

Lenke til kommentar

Det har blitt nevnt tidligere, men jeg føler for å påpeke det igjen ettersom det ikke blir rettet opp. Filsystem er ikke det samme som et filhierarki. ext2/3, xfs, zfs reiserfs og ntfs er filsystem - Gobolinux støtter helt sikkert alle filsystemer linux-kernelen støtter :).

Lenke til kommentar

nå er strengt tatt ikke planen at hvermannsen skal bruke compile mye, det har bare blitt slik fordi en ikke har nok kapasitet når det gjelder maskinvare og arbeidskraft til å kompilere en ny pakke når en recipe kommer inn...

 

men samtidig er det veldig enkelt å lage en pakke selv etter at ett program er ferdig kompilert. pakkene er rett og slett bare en tar-pakking av programnavn/versjonsnummer mappene. så om en ønsker det så kan en selvpakke og legge disse i arkiv i tilfelle en trenger å gjenopprette fra null. ikke at jeg har sett noen grunn til å gjøre det siden august i fjor, hvor jeg begynte å bruke gobo som primær-os.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...