Gå til innhold

Vegetarmat; vil ha oppskrifter


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei.

 

Her er oppskrifter:

 

GRØNNSAKKARBONADE

 

200 gr Kålrot

200 gr Gulrøtter

400 gr Poteter

1 middels Løk

3 ss. fin sammalt hvete

1 1/2 ts. salt

1/4 ts. pepper

 

Skyll og skrell grønnsakene og riv dem på ett FINT råkostjern, også potetene.

Finnhakk løken. Blandt grønnsaker, løk, poteter, mel, salt og pepper.

Stek kakene pent brune og gjennomstekte, ca 3-4 min, på hver side.

Husk Garnityr, poteter og server gjerne med en Champignonsaus til.

 

FRUKT og NØTTERISOTTO

 

4 ss olje

225 gr brun ris ( langkornet vanlig kan også brukes)

2 løker, kuttet

1 grønn pepper knust

100 gr cashew nøtter

225 gr sopp kuttet ( gjerne champignon)

4 tomater uten skinn kuttede

50 gr rosiner

salt

Nykvernet svart pepper

 

Varm opp halvparten av oljen, tilsett risen og fres denne i 3 min, dekkes med kokende vann, småkokes/trekkes i 45 min-eller til det er ferdig, sil vannet av godt.

 

Varm opp gjenværende olje i en stekepanne, tilsett løken og fres denne til den er mør, tilsett pepper, nøtter og sopp, småtrekk så i 6-7 min.

 

Tilsett den kokte risen, tomatene, rosiner, salt og pepre etter smak, varmes så opp forsiktig. Server.

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Urteburgere jeg fant på nett for en stund siden. De er kjempegode! =)

 

Antall porsjoner:

4

 

Hva du har i kan man skifte litt på etter hva man liker. Spesielt krydderet kan man leke seg litt med.

Ingredienser:½ ts finhakket frisk timian

1 bunt finhakket kruspersille

2 dl Jarlsberg revet

2 ss potetmel

3 kokte poteter, moset

2 gulrøtter, finrevet

1 skive sellerirot, finrevet

½ purre, finsnittet

1 liten løk, finhakket

1 rødbete, finrevet eller 4-5 skiver hermetiske, finhakket

2 ss finhakket sylteagurk

2 egg

 

Fremgangsmåte:

Bland urtene med ost og mel.

 

Bland alle ingrediensene og kna deigen sammen med eggene. Bruk hendene da blir alt best blandet. For å smake om burgerne er passe saltet, kan du først steke en prøvekake.

 

Form deigen til burgere ved å dyppe en skje i kaldt vann først. Form like store og flate kaker. Legg kakene i brunet smør i stekepannen og stek dem pent brune. Etterstek burgerne på svak varme.

 

Server vegetarburgerne i hamburgerbrød med tilbehør.

Lenke til kommentar

Pesto-lasagn:

Heimelaget pesto av soltørkede tomater:

http://www.recipezaar.com/14784

- masse mozzarella(ekte, ikke tine revet)

- masse parmesan

- rødløk

- lasagneplater/pastaplater

 

 

Lag pestoen som anvist i oppskriften.

Kok pastaplatene. Legg de lagvis i en lasagneform med pesto og rødløk. Ha masse masse mozzarella på toppen, og masse revet parmesan, så stek til osten ser ferdig ut. Sluttproduktet er en gastronomisk orgasme av unevnelig størrelse. :D

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...