Gå til innhold

Den Store Hundetråden


Anbefalte innlegg

Har ein blanding av mykje rart, kan vel ikkje klassifiserast som verken det eine eller det andre. Det er ein veldig kjekk hund, godt lynne, bjeffar så og sei aldri, med mindre han blir skremt av hestar eller leikesloss.

5976132[/snapback]

Hmm hvis eg skulle tippe ka rase den kan være blanding av så ville eg sagt at det kunne være en beagle/border collie blanding eller noe i den duren. Flott vofs forresten. :)
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Vi gikk langt oppe i skogen en dag, bort fra folk og biler. Jeg trodde det skulle være trygt, men hu lystra ikke for fem flate til tross for Goprat og masse godis... vandra langt borte

 

Neste gang tar du med en lang tynn snor ca 40-50m fest den til hunden og la den vandre ut til nesten hele snoren er ute.Så roper du på den og lystrer den ikke da rykker du i snoren,den vil da fort skjønne at du har kontroll selv på avstand.

 

Hilsen en som har hatt mange hunder, opptil ti stk samtidig :D

5978696[/snapback]

Et annet tips: ikke begynn å løpe etter bikkja og rope hvis den stikker av! Da tar den det bare som en lek, og løper enda lenger. Hvis du sitter stille, eller bare går, så skal du nok se at den kommer diltende etterhvert. Hunder vil aldri risikere å komme bort fra eieren!

 

Hvis du roper, så vet den nøyaktig hvor den har deg, og da tør den å løpe litt rundt. Hvis du derimot ikke gir lyd fra deg, må hunden selv følge med på hvor du er, og holder seg i nærheten.

 

EDIT: du kan jo prøve det med snor de første gangene, og ta den vekk etterhvert.

5978818[/snapback]

 

Jeg vet :D Har hatt 2 hunder (Border Collie og Border Collie blanding) og vi var på diverse kurs og slik, så det med Lina er en fin sak. Det har seg slik at hunden min bor hos foreldrene mine pga idiot-huseier, så jeg har ikke fått trent med henne på så mye enda. Jeg flytter hjem om 3 mnd, så da blir det fart i sakene skal du se. Jeg løp ikke etter henne, men satt på berget med godis i handa. Når hu gikk langt bort gikk jeg i motsatt retning, og prøvde desperat å løpe litt bort også.. funka dårlig :p

Lenke til kommentar

Det som kan være lurt er å ha overlydsfløyte og som du kun bruker når hunden prøver å stikke av og du har da godbit når den kommer. Vofsen her holder seg helst maks 30-40meter fra meg og vil være der eg er men når den har fått teften på noe som tisper eller noe da tar eg i bruk fløyten om han ignorere meg. Ikke bare kommer han kjapt men han kommer svært ivrig og det virker som om det er lyden han syns er gøy i tillegg til at eg da enten HAR godbit eller pinne/leke.

Lenke til kommentar

Strupelenke (vel og merke uten pigger) er da vel ikke noe galt med. Ville sett teit ut med rosa tørkle på den flotte hunden der!

Har forøvrig en siberian husky tispe selv. Skal se om jeg finner noen blider å legge ut litt senere.

post-81568-1145950326_thumb.jpg

post-81568-1145950365_thumb.jpg

 

Edit: Fant et par bilder av ungen og bikkja på mobilen, så jeg beklager kjip kvalitet. Begge er tatt i påsken.

Endret av Kamikazesmurf
Lenke til kommentar

Har bare relativt dårlige mobilbilder av bikkja, men legger opp dette allikevel (skummelt-dyr-under-stuebordet pose).

 

Det er en tibetansk spaniel som heter Tanja. Hun nærmer seg 15 og et halvt år uten at det har tatt nevneverdig mye ut av henne. Hun hører dårligere og dårligere, og hun har blitt litt redd for å gå i trapper, men personligheten er omtrent den samme som den alltid har vært. Hun er slu som bare få kan være med tanke på tigging ved bordet, og det morsomste hun vet er å "fange" en teddybjørn/hundeleke av tøy som vi kaster. Dessuten hater hun insekter, så om sommeren blir det litt fangst av dem også. Utrolig morsomt å se på!

 

Tips til dere som vil ha en hund som lever lenge: Kjøp en liten hund med få rasebundne problemer. Det hjelper også å ha to foreldre som begge er veterinærer, som jeg har :)

post-20937-1145965331_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Jævlig fin hund du har snow, men hvorfor i all verden bruker du strupehalsbånd?

 

FY!

5983083[/snapback]

Tenker du på den helstrupe lenken der? Vell han røkt de forrige som var halvstrup engang og eg måtte kjapt ha en solid halsbånd og hadde lite cash så eg kjøpte den der men han klarte å ødelegge den og faktisk så den er gone for lenge siden. Bruker ikke struo lenger siden det faktisk ikke gjorde noe annet enn å kvele hunden for han trakk uansett. Bruker en brei pcb foret halsbånd som tåler å løfte inntil 300kg tror eg det var. Hadde sele men den finner eg pokker ikke så eg må få meg nytt. :whistle:

Fått den tøffe halsbåndet med navnet kåre på nå da?

 

Flotte vofser folkens.

 

Tok noen hoppe bilder av gutten igår....for se om eg ikke poster det ene der han hopper til det er tror var over 2.10meter. :ohmy:

Lenke til kommentar
Jeg har veldig lyst på samme type hund som trådstarter har: En langhåret dachs (gjerne dvergdachs). Har passet to slike hunder en god del gjennom oppveksten, og har vel fått litt forkjærlighet for rasen etter det :love:

5977144[/snapback]

Eks-dama til pappa hadde en dvergdachs (korthåret) beste bikkja jeg noensinne har vært borti.

 

Jeg har veldig lyst på en Dobermann nå jeg har flytta for meg sjæl og fått litt stabilitet. Men jeg har lest litt rundt omkring. Og mange sier at det er en hund som krever veldig mye og egner seg best til folk som har hatt hund før.

 

Stemmer dette? Eller vil man om man er passe oppegående takle en slik hund helt greit?

Lenke til kommentar

Tenkte jeg kunne si litt mer om dachsen:

 

Dachs finnes i flere ulike varianter: tre forskjellige pelstyper: langhåret, korthåret og strihåret. Det finnes også tre størresler; standard-, dverg- og kanindachs. Det betyr altså at det finnes totalt 9 varianter. Den strihårede og korthårede har et litt tøffere gemytt, og egner seg kanskje litt bedre på jakt. Den langhårede kan derfor egne seg bedre hvis man bare skal ha kosehund, men fungerer utmerket til jakt den også.

 

Dachsen brukes til mye forskjellig. Den brukes på grevling- kanin- og revejakt til å jage dyret ut av hiet. Den brukes også til å følge blodspor, og på rådyrjakt for å jage fram dyr og få dem til å løpe i ring.

Hvis man tar med bikkja opp i skogen, slipper den løs og setter seg ned og venter, vil sannsynligvis det ene rådyret etter det andre komme løpende forbi!

 

Som nevnt før, er den praktisk fordi den ikke trenger så mye tur daglig, men likevel orker å gå lange turer uten å bli utslitt.

 

Dachsen er forbausende tøff til å være så liten som den er. Møter den en rev inni hiet, er det mest sannsynlig at det er dachsen som kommer levende ut igjen.

Naboens strihårete dvergdachs støtte en gang på en agressiv, større hund (tror det var en rottweiler) som angrep den. Begge hundene løp til skogs, og etter en stund kom dachsen tilbake, blodig og fæl... men uskadd!

 

De er også forbausende lange! Den når opp til kjøkkenbordet når den står på to, til tross for hvor liten den er når den står på alle fire! :p

 

Dachsen har dessverre en svakhet: den har en lang rygg (noe som fremgår av bildet nedenfor) og det gjør at den lett kan få vondt i ryggen som gammel. Man må derfor være forsiktig og ikke utsette ryggen for belastning ved å presse på den e.l. Man bør også unngå at hunden hopper ned fra større høyder.

 

Dachser lever som oftest lenge, som mange andre små hunder. De kan bli opptil 15-16 år.

 

post-78619-1145971502_thumb.jpg

 

EDIT: [skriveleif]

Endret av I.A.G.
Lenke til kommentar
The_fire: Flott blikk på han.  :)

 

Her er råe hopp bilde eg tok av vofsen igår.

5986615[/snapback]

Sykt for et hopp!

 

Bitchen (tispe for de som ikke tok den) heter Vitja :love:

Synes blikket virker litt sløvt jeg (men ikke i nærheten av på nyttårsaften da vi gav henne beroligende midler :p ).

 

 

kan jeg ikke garantere for at det er stand. Hun pleier da å gå med hodet mer senket.

Endret av The_Fire
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...