Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Var underlig det med kaloriane, ja. 900kcal på 1,5t med fotball og 400kcal på vekttrening? Eit under at eg i det heile tatt har beholdt vekta i så tilfelle.

 

Ser at eg må pøse på med kaloribomber for å kome over "grensa". Tips?

Kva er grensa på kor mykje olivenolje eg kan innta per dag? Ca altså. Tar 2-3ss per dag no. Kan eg ta 2ss til kvart måltid?

Endret av Scarn
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Såfremt jeg har skjønt er Whey best, og langt bedre enn erteprotein.

Å si at whey er "langt bedre" enn erteprotein blir nok ikke helt riktig.

 

Whey aka myse tas opp raskt, og varer dermed ikke så lenge. Erteprotein trenger litt lenger tid på å bli tatt opp, men varer til gjengjeld litt lenger. Kasein er den som bruker lengst tid på å bli tatt opp av de "populære proteintypene" som jeg vet om, og er dermed også den som varer lengst.

 

Dette ble litt rotete. Poenget er at de forskjellige proteitypene har forskjellige tidsrom hvor de gir gunstigst effekt. Etter trening trenger man raskt opptakelig protein -> myse. Før leggeid gjerne litt kasein som godgjør seg mens du sover og ellers kan erteprotein fungere bra som en mellomting. PS: dette er bare eksempler.

Endret av 2bb1
Lenke til kommentar

Rett det som 2bbi sier. Det beste er å ta kasein som måltidssupplement, før leggetid osv og en blanding av myse/kasein i sammenheng med trening (eventuelt mest myse). Erteprotein er en slags mellomting av kasein og myse. Kvaliteten er ofte god, men smaken er ganske dårlig synes mange.. Har det selv (M-factor tropical) fra MyRevolution. Det smaker helt greit, men veldig kunstig og man går liksom lei etter første slurken. Rar og en smule kvalmende ettersmak kanskje. Men alt er så klart smak og behag.

 

Det som bør legges til rette for når man skal kjøpe proteinpulver er:

- sammensetningen av myse/kasein(alt ettersom hva man vil ha. Skal man bare ha ett pulver ville jeg kjøpt en blanding, eventult rent kasein)

- om det er fremstilt av konsentrat eller isolat (dette vil komme ganske godt frem, står f.eks. ofte "Whey protein concentrate" på bøtten). Konsentrat bør styres unda da aminosyrestrukturene kan bli skadet under konserveringsprosesser av pulveret og lignende. Dette kan jeg lite om i detalj. Men sånn generelt bør man styre unda konsentrater.

- Antall gram fett og karbohydrat per 100 gram, så lite som mulig er bra. Da er i alle fall pulveret rent, er jo ingenting galt med karbohydrat og fett i utgangspunktet (såfremt man ikke er på deff?). Karbohydrater fra et melkeprotein (kontra soyaprotein eller erteprotein) er ofte laktose, altså melkesukker, og er spesielt viktig å legge merke til for dem med laktoseintoleranse. Eventuelt fett vil også være mettet fett, for dem som bryr seg om det. Det er så klart en selvfølge at jo høyere prosenten protein er, jo bedre. Optimalt ligger denne på rundt 90% eller 90g protein per 100g, noe høyere er omtrent umulig uten at det går utover smaken.

- Smak. Smak er jo viktig for mange, er ikke alle som tenker "shake er shake" og styrter ned uten med ettertanke. De fleste produsentene prøver å lage god smak på pulverne sine, men dette er ikke min erfaring. F.eks. 90+ fra PF synes jeg smaker herk. Pulver smaker som oftest bedre i melk enn vann, men er lurt å ha et pulver som smaker godt også i vann. De pulverne som er gode på smak er ofte de dyreste (noe som også gjelder kvaliteten, man får hva man betaler for). Kasein er også noe dyrere enn myse.

 

- Tenker man litt fremover eller har nok mye penger å rutte med kan man jo kjøpe et rent mysepulver og et rent kaseinpulver f.eks., og lage de blandingene man vil ha. F.eks. en shake bestående av 80% myse til etter trening, og 100% kasein til før leggetid.

 

- Kan være lurt å holde seg til én nettbutikk og opprette konto der. Mange har rabattsøkninger etter som man kjøper mer og mer. Av samme årsak kan det være lurt å få med noen venner/bekjente og bestille sammen fra samme konto, da man raskere får spart opp rabatt.

  • Liker 9
Lenke til kommentar

Jeg vil påstå at et blanda pulver av whey og kasein eller erteprotein (som er en mellomting mellom myse/kasein) er bedre enn reint myse.

 

Henta fra Myrevolution.no:

 

 

Studier viser at myseprotein gir en spesielt god oppbyggende effekt når det tas før og etter trening. Under trening og i timene etter trening øker proteinsyntese – men også nedbrytning dramatisk, og en hurtig tilgjengelig aminosyrekilde som myse vil gi den beste anabole (oppbyggende) tilstand. Myseprotein har mange andre fordeler. Det inneholder en mengde gunstige vekstfaktorer, antibakterielle peptider, probiotiske bakterier, og immunregulerende faktorer. Myse er mye brukt i studier på immunforsvar, krefthemming, leging av mage og tarmsystem, høyt blodtrykk og beintetthet på grunn av sine unike egenskaper.

 

Melkeprotein fra kumelk har fra naturens side en kombinasjon av 20% myse/whey og 80% kasein.

 

Kasein er en langtidsvirkende proteinkilde ved at det danner en slags gelé i magesekken og fordøyes sakte. Dette gjør at det vil tilføre næring til musklene og kroppen i flere timer etter at aminosyrepulsen fra myse er forsvunnet. Mens myseprotein, som tidligere nevnt, kan øke proteinsyntesen (dannelsen av nytt muskelvev) til et høyere nivå enn kasein, har man etterhvert innsett at man også må redusere den nedbrytende (katabole) prosessen for å oppnå en netto positiv balanse. Mer oppbygging og mindre nedbrytning = netto pluss.

 

Flere studier viser at den langsomme og konstante tilførselen av aminosyrer fra kasein gir en time-release effekt som kan vare i opptil 6-8 timer etter inntak avhengig av mengde og om man har kombinert det med karbohydrater og/eller fett.

 

I en nyere studie ga kasein en sterk reduksjon i proteinnedbrytning som var overlegen det hurtigvirkende myseproteinet, og nettobalansen sett over flere timer var faktisk i kasein sin favør selv om det på kort sikt var myseproteinet som var best. Vi begynner altså å se at en kombinasjon av hurtig og langsomt protein som i melk er det beste, så kanskje naturen vet nøyaktig hva den driver med?

 

 

Det hurtige myseproteinet tilfører musklene aminosyrer for vekst og restitusjon umiddelbart etter inntak.

Det langtidsvirkende kaseinet fra melkeprotein isolat (80/20 forhold), som opprettholder aminosyrenivåene og tilfører næring til musklene lenge etter at proteinpulsen fra myse er ute av systemet.

Disse to blanda = :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

 

Link

 

Edit: +1 kudos til sitronsaft :thumbs: (Vi må bli flinkere til å bruke dette systemet i treningstråden og treningsdelen generelt! Blir lettere å finne gode innlegg å vise til senere da!)

 

Edit2: Kan også fylle på litt om konsentrater i tillegg til det som ble nevnt over:

 

 

Myseprotein er opprinnelig et avfallsprodukt av melkeproduksjonen, og konsentrat får vi etter kjemisk vasking og tørking av dette. Myse-konsentrat er mye brukt industrielt. Det har i beste fall 80-85% proteininnhold i råvaren (ofte mye lavere også. Er 90 % i isolater) og i tillegg uønskede elementer som laktose og fett (som det er tilnærmet ingenting av i isloater. Noen kosttilskudd er fulle av tilsetningsstoffer for å maskere den bitre smaken som myse-konsentrat har, og kan faktisk inneholde så lite som 65% protein, med fett og karbohydratinnhold på mellom 5-15% avhengig av hva slags smakstilsetninger som brukes. Laktose er melkesukker, og har man en laktoseintoleranse vil du merke fordøyelsesbesvær ved inntak av myseprotein konsentrat. Det er den billigste proteinråvaren, og matvareindustrien benytter det som tilsetning i alt fra godteri, kaker, kjeks og posesuppe. Når råvaren er så billig har de som selger det som sportstilskudd en ekstremt høy fortjeneste på det – altså lønnsomt for dem, men ikke så veldig billig når du ser på hvor mye rent protein du får.

 

 

Endret av Sir-Andy
  • Liker 7
Lenke til kommentar

Ah, fantastisk. Da synes jeg absolutt vi skal begynne å bruke knappen flittig på de gode innleggene ja. Det kan vise seg å bli sinnsykt hjelpsomt i tråder som denne, diskusjonstråden om kosttilskudd, etc. - tråder hvor det ofte blir mye smådiskusjon om "småting" mellom brukere om mer privat anliggende. Dette er kanskje ikke fullt så interessant for alle, mens store "generelle" og informative innlegg er sånt alle kan ha nytte av.

Lenke til kommentar

Driver å tester somebody.no for tiden, er faktisk veldig bra. Gjør det sykt mye lettere å holde oversikt på hva man dytter i seg iløpet av dagen. Synd det er såpass dyrt.. Jeg er sats medlem så betaler "bare" 99,- pr mnd.

 

Alt av matprodukter jeg har søkt etter er å finne i databasen deres, og skulle det være noe som mangler er det bare å sende en mail så får de opprettet varen.

 

Et par skjermskudd for de som måtte finne det interessant:

 

post-16510-1273070190,9509_thumb.png

 

post-16510-1273070440,7962_thumb.png

 

www.diett.no er gratis :)

Lenke til kommentar

Har registrert meg på diett.no, og er i ferd med å stappe inn data. På framsida stod det ingenting nemnt om oss som er i ferd med å bulke opp, tyder det at eg får raude tal over ein låg sko, sidan kalorioverskotet mitt er såpass stort?

Er vel en grunn til at det heter diett.no og ikke bulk.no

 

Er vel uansett informasjonen som til syvende og sist er aktuell. Antall gram protein og kalorier som står nederst. Kan også se detaljert på høyresiden.

 

I tilegg kan man også lette til egne matvarer og jeg liker måten ting kommer opp samtidig som man søker på :)

Lenke til kommentar

www.diett.no er gratis :)

 

Elendig utvalg desverre.. jeg gidder ikke bruke tid på å opprette varer selv. Har jeg spist ei halv grandiosa vil jeg kunne søke på grandiosa og legge inn 0,5 og ferdig med det.

 

Er bare å legge inn det, tar kanskje en måned så har du gaffla i deg div ting som kan registreres.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...