Gå til innhold

Wingeers vektløftingslogg [Nå m/bilde(r)!]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Umm...du har ein helvetes cyste eller noko greier på låret ditt! :ohmy:

Hahaha. Knebøylår!

 

Hei.

Er det noen bøker om olympisk vektløfting du vil anbefale? Tenker spesielt på skadereduksjon, oppvarming, periodisering osv..

Jeg vet at denne ligger nede på klubben. Har bladd litt i den, og den virker solid. Har lest mest på de sidene som tar for seg teknikk, riktignok.

Skadereduksjon: Terp teknikk i knebøy/frontbøy. Vanlig knebøy er den ene øvelsen som har skadet meg flere ganger. Ellers skal det gå greit dersom du også er fornuftig med treningen og ikke overgjør det (ikke lær dette den tunge veien, det er kjipt). Med et godt program kommer du også langt. Nå trener jeg et av Terje Hansen sine program. De kan du finne her . Så er det også viktig å varme godt opp. Jeg pleier å sykle litt, så strekke litt, så tøye litt, så utføre øvelser med kosteskaft. Det står garantert mer om det i boka jeg linker til.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har vært min egen skyld alle gangene det har skjedd. Enten ved å legge for mye på stanga, eller ved å kjøre for mye knebøy (!!) med for hurtig fremgang over en lengre tidsperiode. De gangene jeg har hatt for mye på stanga har jeg blitt nødt til å kompensere for vektene ved å trekke inn ryggen i en ugunstig posisjon og har da fått en liten trykk i ryggen. Dette har gått over etter en uke med litt rulling og noen "rehab"-øvelser.

I det andre tilfellet har ikke sener og ledd klart å henge med på økningen i styrke, og det har blitt for mye vekt for hva sener og ledd takler. Uten at det har vært noe problem med tanke på styrken. Det satt seg som en betennelse, og gjorde at jeg ikke kunne trene noe særlig tung knebøy på en stund. Ble ordentlig "frisk" for et par uker siden, og jobber fortsatt med å komme meg opp på der jeg var styrkemessig. Mistet en del styrke på det frafallet, altså.

Endring:

Teknikken er stort sett veldig bra. Men når det blir for tungt er det vanskelig å gjøre det 100% rett. Poenget er, skade har skjedd med god teknikk, og med middels god teknikk med litt for tung belastning.

Endret av wingeer
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Bra jobba! Er det like tungt for kjernen som det ser ut som?

Ganske så. Er helt gåen i ryggen i dag. Jobber jo med å involvere kjernen enda mer enn jeg har gjort tidligere, så jeg håper det blir bedre etterhvert. Er fort at en mister spennet, og det kjenner man godt dagen etter.

 

Fine løft! Det er ganske tekniske greier når ein slenger rundt på 60-80 kg.

Ja, fy! Har ikke gjort så mye annet de siste mnd. enn å øve teknikk. Ser jo enda at det er mye å gå på.

Overstøtene mine er jo elendige, mildt sagt. Pluss at jeg translaterer altfor mye kraft rett ut i vendinga. Må jobbe med å få krafta rett opp, det kan jeg vinne mye på. Hopper også litt fremover, ser jeg. Vet ikke om det er vane, eller om jeg kompenserer for mangel på noe. I noen av rykkene gjør jo det at jeg hopper fremover at jeg mister løftet. Som sagt, mye å jobbe med!

Lenke til kommentar

Blir moro og følge med videre :)

Kult!

Hadde et mål om å nå 70/90 før sommeren, men det kan jo fort se ut som om 70kg sitter FØR sommerferien. :) Må jobbe mer med støt, for jeg har sikkert 5-10kg å vinne bare i vendinga. Overstøtene er mine største svakhet ...

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Oppdatering fra stevne:

Gikk ikke superbra, til tross for hard mental forberedelse. Veide inn på 81.5kg, som er 1.5kg mer enn det første stevnet. Tror ikke fettprosenten er kjempemye høyere, så det er jo bra.

Varmet opp godt og lenge med både skumrulle og lacrosseball. Litt gnaging i ryggen. Det nærmet seg start, så jeg begynte å varme opp til rykk. Det var en del løftere før meg, så det er alltid vanskelig å planlegge nøyaktig mtp. oppvarming. Jobbet meg opp på 55kg og bommet to ganger (under oppvarming). Gikk så opp på platten og bommet på 60kg. Ikke helt den beste åpningen.

Fikk så tips om å prøve å unngå full sitt, så jeg dro 60kg på andre forsøk i styrkerykk. Som er pers, faktisk. Prøvde på 65kg, men det var krangel med sitten. Må øve mer på 80-90% av maksen, der har jeg høy bomprosent.

Over på støt. Varmet opp og hadde noen fine vendinger og støt. Gikk opp og tok 75kg uten problemer. Som faktisk var tidligere pers. Øket til 80kg, dro på beltet og vendte den uten større problemer. Overstøtet var noe shaky, men jeg hentet meg inn og det ble godkjent. Øket til 85kg. Vendinga var litt tyngre her, men gikk da greit opp. Tipper jeg kan vende 90kg også. Litt ufokusert før overstøtet, så dyppen ble skikkelig dårlig, så jeg prøvde ikke. Da blir løftet underkjent, så jeg fikk ikke prøvd meg på 85kg engang. Vel vel.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...