Gå til innhold

Ønsker datavennlig abonnement fra Onecall!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Kun spesielt interesserte ville betalt over 100kr/mnd for en dataoverføringstjeneste.

 

Tull! Kor mykje kostar ei vanleg breibandlinje?

 

Mobilt internett kan ikke erstatte en vanlig bredbåndslinje, f.eks. får ikke sett webtv pga. dårlig kapasitet, med begrensninger kunne dette endres. 10% av kundene bruker 90% av kapasiteten på linja. Og jeg synes ikke det er for mye forlangt at de iallefall betaler 300kr mnd for dette. De har sannsynligvis ikke hjemmeinternett. Og bruker 50 Gb? i mnd, dette for 99kr/mnd og det er jo ganske så billig.

 

For de fleste blir dette et supplement til vanlig internett. Og det er ikke mange som ville betalt mer enn 100kr for det. Jeg mener også at Onecall ville fått flere kunder om de økte mnd. begrensningene mer enn det som er foreslått.

Endret av sitdown
Lenke til kommentar

Dersom ein har vanleg breiband er det sjølvsagt liten vits i å betale 100 kr./månaden for å bruke internett på ein telefon. Då vert dette noko som er kjekt å ha når ein er på hytta i ferien osv., og det er nok mange som brukar det slik. Og så har ein dei som av ein eller annan grunn ikkje kan få vanleg breiband. Osv.

 

Om mobilt breiband er eit alternativ til den vanlege breibandlinja kjem heilt an på kva bruksmønster ein har. Det er fullstendig greit nok til e-post, surfing, litt nettradio og nett-TV (når det er nok kapasitet til at det virkar), og er i alle fall noko heilt anna enn det gode gamle 56k analoge modemet. Eg betalar 119 kr./månaden til Telenor for fri bruk på kveldstid og i helgar fordi Telenor har HSDPA der eg bur, i motsetnad til Netcom, som berre har EDGE. Det vert 20 kr. dyrare i månaden, men er absolutt verdt det, sidan eg ikkje har anna breiband. Skulle eg hatt vanleg breiband ville det vore meir enn dobbelt så dyrt (eg har heller ikkje fasttelefon, og ville måtte betale dyr linjeleige til Telenor), og er noko eg rett og slett ikkje har bruk for. Men skulle eg bruke nett-TV i nokon grad, ofte laste ned store videofilmar, torrentfiler, ringe med ip-telefoni osv., så ville nok ikkje mobilt breiband halde mål. Og om ein hadde eit forbruk på 50 GB i månaden ville vel truleg også Telenor ha sett ned foten og sagt at nok er nok.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

50 MB er alt for dårleg for den prisen. Ein kan legge på 40 kr. og få fri bruk hos f.eks. Netcom (rett nok på kvelds- og helgetid). Det ville vore eit bra tilbod for mange dersom prisen var halvparten eller dersom det var inkludert f.eks. 200 MB i staden for 50. Sjølv føretrekkjer eg heller å betale litt meir, og å få fri bruk.

Lenke til kommentar

Thomas: Flott at du/dere følger med her på forumet.

 

Jeg er egentlig på vei bort fra OneCall fordi jeg trenger en løsning med fastpris + tvillingsim, slik at jeg har nett tilgjengelig både på mobil og PC så lenge det er mobildekning. Jeg er imidlertid strålende fornøyd med OneCall utenom denne mangelen, men hvis dere innfører det om kort tid, så blir jeg værende.

 

For øyeblikket har jeg et beskjedent dataforbruk, med 10-20 MB pr mnd. Men dette er kun det som går over mobilnettet. Her er jeg veldig gniten, og bruker Opera Mini med bilder av eller med lav kvalitet på dem. Selv om 5 kr/MB er bra relativt sett (i forhold til markedet ellers), så er det på ingen måte bra nok.

 

Når jeg inkluderer alt dataforbruk på telefonen, dvs inkluderer wifi, så øker det dramatisk. Bare podcasts som jeg abonnerer på utgjør for meg over 500 MB i uken, og sammen med surfing blir det nok en 2,5 GB pr mnd som jeg gjerne vil kunne bruke 3G-nettet til.

 

Så er spørsmålet om mobilmarkedet vil ha meg som kunde enda, eller om jeg må vente til 4G/LTE kommer. PC-forbruker mitt utgjør nok totalt, inkludert surfing, større og mindre nedlastinger, streaming (både lyd og video) m.m. en 5-8 GB pr mnd.

 

Hvis OneCall da kommer med en tjeneste hvor jeg har data til både mobil og PC (forbruk totalt ca 10 GB pr mnd) til en 3-400 kroner, så slår jeg til. Er dette et utopi som ikke kan realiseres innen rimelig tid?

 

Edit: Et av poengene som jeg vil frem til, men som gjerne ikke kommer klart frem, er at hvis nedstruping av linjen kommer på et tidlig tidspunkt, så er det ikke aktuelt for meg. For eksempel struper Telenor linjen etter 5 GB pr mnd, og jeg er halvveis der bare ved nedlasting av podcasts. (Ref: http://www.telenor.no/privat/mobil/abonnem...ltbredband.jsp) Håper OneCall blir bedre enn dette.

 

Edit: Fikset linken.

Endret av Peppep
Lenke til kommentar

Får feilmelding når eg prøver å gå inn på den lenka. Uansett, så skal ein nok bruke ein god del meir enn 5 GB før Telenor sender brev om at ein brukar for mykje. (Slik eg har forstått det struper dei ikkje breibandet utan å gje åtvaring fyrst). Telenor sender (slik eg skjønar det) ikkje ut brev dersom ikkje bruken belastar den aktuelle basestasjonen så mykje at det går ut over andre. Grensa på 5 GB er sett for at Telenor skal ha sitt på det tørre (juridisk), ikkje for å plage folk. Det er ikkje rettferdig dersom du brukar så mykje at du øydelegg for andre. Det kan du ikkje vente, verken hos Telenor eller One Call.

Endret av torbjornen
Lenke til kommentar
Får feilmelding når eg prøver å gå inn på den lenka. Uansett, så skal ein nok bruke ein god del meir enn 5 GB før Telenor sender brev om at ein brukar for mykje. (Slik eg har forstått det struper dei ikkje breibandet utan å gje åtvaring fyrst). Telenor sender (slik eg skjønar det) ikkje ut brev dersom ikkje bruken belastar den aktuelle basestasjonen så mykje at det går ut over andre. Grensa på 5 GB er sett for at Telenor skal ha sitt på det tørre (juridisk), ikkje for å plage folk. Det er ikkje rettferdig dersom du brukar så mykje at du øydelegg for andre. Det kan du ikkje vente, verken hos Telenor eller One Call.

Selvfølgelig ikke. Men selv om jeg øker til 15 GB pr mnd, så er det snakk om ca 500 MB om dagen, og dette er ikke særlig mye etter min mening. Hvis det forbruket går over fem timer, så tilsvarer det ca 28 kB/s i snitt. Selvfølgelig vil det i praksis være snakk om større bolker over kortere tidsperioder, men poenget mitt er likevel at operatørene bør tåle såpass. Hvis en for eksempel leier filmer på nettet og streamer dem, så utgjør dette alene fort en del trafikk.

 

Jeg skjønner at dine kommentarer var generelle, men for min egen del, så går en del av trafikken nattestid (på grunn av nattevakter og automatisk trafikk) og generelt i perioder med lite load. Jeg mener at dersom operatørene skal sette en nedstrupingsgrense, så bør det - som du er inne på - gå på ulempen for andre brukere i det samme området. Derfor bør ikke den totale trafikken alene avgjøre det, men om trafikkmønsteret belaster på en slik måte at det er ødeleggende for andre. Eksempelvis er det et mye større problem, slik jeg ser det, om en kjører full load over lenger tid på ettermiddagen, enn om man setter opp en automatisk FTP-oppkobling fra 01:00 til 06:00 for synkronisering og backup av bilder. I det sistnevnte tilfellet kan en raskt overstige Telenors 5GB-grense uten at det er til ulempe for andre.

Lenke til kommentar

Eg er einig i det du skriv, og går ut frå (utan å vite det) at Telenor ser det på same måten. Uansett trur eg du skal ta den 5 GB grensa med ei stor klype salt til du evt. får brev frå Telenor om at du brukar for mykje. Det kan også nemnast at Netcom ikkje har noko slik grense, så det er eit alternativ. Men det som stod i den artikkelen (som eg diverre ikkje finn att) var at Telenor fyrst byrjar å sjå på bruken når den ligg på nærmare 10 GB i månaden over tid, og då berre når bruken utgjer eit problem. Dvs. at dei som heng på ein basestasjon med få brukarar (f.eks. på landet) kan bruke mykje meir enn det. Det same bør sjølvsagt også gjelde f.eks. bruk på nattestid.

Endret av torbjornen
Lenke til kommentar

Netcom har forsåvidt det samme forbeholdet, men uten noen konkret minstegrense som må overstiges før de kan avslutte avtalen eller redusere hastigheten: https://netcom.no/abonnement/mobilabonnement/vilkar.html

 

Pkt. 14: "NetCom har rett til å stenge tilgangen (eller redusere hastigheten) til Tjenesten for Kunden dersom det etter NetComs vurdering er sannsynlig at misbruk pågår f.eks. når Kunden:

(...)

4. benytter Tjenestene på en måte som tar kapasitet i nettet utover en normal bruk,"

 

Jeg håper at det er riktig som du sier, at de ser fornuftig på disse mulighetene, og ikke bruker dem før det er nødvendig. Tross alt håper operatørene på at mobilt bredbånd er fremtiden, og da må de også ha et tilbud som samsvarer med det. Ping-tider må ned, hastigheter opp og kapasitet pr bruker må opp. Først når dette er på plass begynner det å bli aktuelt at tradisjonelt bredbånd forsvinner.

 

Nå gir jeg meg her, før dette blir en generell diskusjon rundt mobilt bredbånd. Men jeg håper at OneCall vil være både fremtidsrettet og konkurransedyktig på pris når deres tilbud kommer på bordet.

Endret av Peppep
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Er det noen som har hørt noe om hvordan OneCall ligger ann med dette tilbudet sitt? I utgangspunktet ga jeg OneCall ut oktober med å kunne gi meg fri bruk (evt kveld/helg) til et gitt beløp, og heller mot Chess idag, etter å ha vært kunde hos OneCall i halvannet år eller så.

 

Thomas, om du enda leser tråden - er dere kommet lengre?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...