Gå til innhold

Kan Frp styre Norge?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...
Gjest Slettet+9871234

Og forbruk = ? :roll:

 

Så om forbruket ikke er lik null, betaler de ihvertfall moms. Det er ikke så lett å gå inn på supermarkedet og krevet fradrag for momsen på varene de har i handlkurven.

 

Moms er vel også en proporsjonal skatt som jeg trodde Høyre og FrP liker, så da er val alt såre vel. Høyre og særlig FrP er jo mot spleiselaget, den sosiale kontrakten mellom generasjoner, mot inntektsutjevninge via skattesystemet og dermed passer 0, flat og proporsjoal skatt som hånd i hanske til deres markedsliberalistiske politkk.

 

Progressessiv skatt, nei takk, det er verre enn kolera for dem. Bruttoskatten er en progressiv skatt som også gjør at mange ikke blir nullskatteytere. Man kan jo observere i politiske debatter hvilke partier som er for og hvilke partier som er imot bruttoskatten. Og subsidier via rentrefradraget fra dem som har minst til dem som har mest passer også utmerket med deres poitiske syn. Politikken er drevet så langt til høyre i Norge, at ingen partier på stortinget våger å nevne at de har som mål å benytte den historiske sjansen til nå å fjerne retefradraget mens renten er historisk meget lav og Norge går så det griner.

 

Se: Rentefradraget utgått på dato?

 

Motstand mot bruttoskatt, og fjerning av rentefrdraget er klare indikasjoner på liberalistisk økonomisk politikk. Liberal politikk som Venstre står for og liberalistisk politikk som FrP er den sterkeste eksponenten for må for all del ikke forveksles.

 

Se: Er liberal og liberalistisk økonomisk politikk det samme?

Endret av Slettet+9871234
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Ja om man lager er supermarked som har alt og man får varene til innkjøpspris uten moms, men det er ganske grov svindel både med momsregnskap og skatt så jeg tviler på at en eier av et stort supermarked tar risikoen.

Endret av Slettet+9871234
Lenke til kommentar

Ikke rart folk ikke gidder å diskutere med deg over lengre tid, istedenfor å holde en høflig og saklig tone, så fører du en tidvis "jeg-er-bedre-enn-deg"tone. Vanlig venstresideretorikk ovenfor folk som stemmer høyresiden. Det har jo tross alt "fungert" i så mange år, hvorfor endre på det da?!

 

Du sier at AP er et solidarisk parti. Hvorfor gjør dem ikke noe med den høyst usosiale og usolidariske lisensavgiften?

 

Borgerlig politikk fungerer ikke i praksis. Hvorfor har da borgerlig politikk blitt brukt for å gjennomføre sosialistisk politikk?

Et konkret eksempel er barnehagegarantien, hvor de måtte benytte seg av private på samme måte som FRP vil. Altså brukte de borgerlige virkemidler for å løse et problem skapt av venstresiden.

 

Det har også blitt innført borgerlig politikk flere ganger oppigjennom årene, dog under andre navn. Husker ikke noen eksakte i farta, men mener å huske at en form for stykkprisfinansiering ble innført av de rødgrønne for noen år siden, dog under et annet navn.

 

Privatisere/konkurranseutsetting innenfor f.eks. eldreomsorg er noe AP&co snakker nedlatende om med jevne mellomrom, og da nevner de spesielt Adecco-saken fra Oslo.

1. Ullensaker har et av landets beste tilbud til eldre, and guess what, den er stort sett drevet av det private. Statlig blir altså utkonkurrert av det private når grunnlaget er likt.

2. Adecco-saken er ikke et "problem" som kun ble funnet i det private. Det samme skjedde i Moss, men der er det ikke like lett å løse. I Moss og andre steder pågår det samme fortsatt, da de ikke kan foreta noen større sanksjoner enn å gi en skjennepreken. Kan de terminere kontrakten og få inn et nytt firma som vil drive innenfor kontrakt? Neppe, det er jo staten som driver det uansett.

Snakker om Adecco-saken, så er det verdt å nevne at mediakjøret var veldig ensidig. Arbeiderne jobbet overtid og sov over på jobben frivillig, de hadde faktisk lyst til å jobbe overtid. Overtid = mer penger, med eller uten ekstra overtidsbetalt. Dette er litt trist med dagens lovgivning, er du flittig og vil jobbe mer blir du straffet om staten oppdager det.

 

Skyter meg selv litt i foten ved å først si at "folk ikke gidder å diskutere med deg", for å så gjøre det selv. Men dette er en av de få tinga som faktisk er grundig morsomt å diskutere! Så takk for det, alltid fint med sparringspartnere ;)

 

Et par kommentarer:

 

1. Lisensavgift er vel strengt tatt en fundamentalt solidarisk ting. Hør bare på definisjonen: "solidaritet, en følelse av samhørighet og samhold mellom individer eller grupper av individer." (SNL). Enkeltindivider går sammen for å oppnå noe - et felles kringkastingstilbud. Ideen har dog kanskje blitt utdatert nå, men det var svært viktig med tanke på nasjonal sikkerhet og opplysning da NRK ble utbygget. Man må i det minste ha et nett som er tilgjengelige for alle. Men så er denne lisensen blitt litt dyr for de som er svakere økonomisk (alt fra eldre til studenter). Noen regler for fritak burde legges inn.

 

2. Jeg mener det er feil av deg å gi de borgerlige partiene monopol på politikk som innebærer bruk av private aktører. For å slippe unna med en slik karakteristikk så må man bruke svært snevre politiske merkelapper - som f. eks å påstå at AP er kommunister. Det er rett og slett ikke slik at AP skyr private aktører, men at de i all hemmelighet benytter seg av disse. AP ønsker et stort samarbeid med det offentlige og private.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...
Gjest Slettet+9871234

Denne tråden kunne også hatt overskriften: Kan FrP og Høyre styre Norge sammen?

 

Debatten i går på NrK1 om samferdselssektoren viser vel med all tydelighet hvor fundamentalt uenige FrP og Høyre er om for eksempel bompenger og handlingsregel.

 

FRP kan styre Norge. Det får være opp til den enkelte å avgjøre om de bør styre Norge.

 

Nei det bør de ikke hverken alene eller sammen med Høyre er min konklusjon etter å ha sett det programmet.

 

Høyst relevant relatert tråd:

 

Politisk budsjett. Borgelig opplegg til katastrofe.

Lenke til kommentar

Hvem som helst kan dere putte bak rattet for en periode uten at det nevneverdig påvirker fedrelandet. Norske partier diskuterer i bunn og grunn på kun en del småsaker mens store deler av grunnpillarene er felles hos alle.

Sammenlignet med demokratene og republikanerne i USA som omtrent er totalt uenig i alt så er norske partier enige med 90% av sakene sine. Så blir de siste 10% opphauset.

Er jo bare å studere budsjettforslagene i millioner og se prosentmessig hvor mye det avviker mellom partiene.

Kan FRP styre landet? Visst kan de det, demokrati er trengt og tar tid å få gjennomført.

Jeg tror faktisk at det hadde vært en frisk pust....

 

Utslaget hadde vært positivt uansett:

A) Alle blir positivt overrasket av effekten

B) Vi ser hvordan det ikke bør gjøres og FRP har prøvd seg i praksis.

 

Personlig tror jeg at sosialistene er redd for at borgerlig regjering vil faktisk fungere meget bra i praksis.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Kan FRP styre landet? Visst kan de det, demokrati er trengt og tar tid å få gjennomført.

Jeg tror faktisk at det hadde vært en frisk pust..

 

-------------------------------------------------------------

 

Personlig tror jeg at sosialistene er redd for at borgerlig regjering vil faktisk fungere meget bra i praksis.

 

 

Jeg tviler mer og mer på det, særlig etter at Høyre i dag la frem sin alternative nasjonale transportplan som FrP kaller helt høl i hue.

Endret av Slettet+9871234
Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q

i Mange tilfeller har frp tatt over skakkjørte kommuner, og det tar tid å lege sår.

 

Og i noen tilfeller tar de over kommuner som er veldrevne og kjører kommuneøkonomien rett i dass

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Ketil Solvik Olsen har et foredrag om FRPs økonomiske politikk

 

 

Takk for den videoen. Jeg skal ta meg tid til å se den videoen. Etter å ha sett de første fem minuttene er inntrykket:

  1. Snakker om handlingsregelen og olje. Og det er en økonom fra partiet som var mot å opprette oljefondet.
  2. Sammenligner Sør Korea og Nord Korea i beste populistiske FrP symbolpolitikk. Helt søkt når man skal snakke om Norge.
  3. Drar deretter frem Kina som eksempel.
  4. Dersom fortsettelsen er like dårlig får jeg frysninger nedover ryggen om den mannen skal få en sentral rolle i en hypotetisk borgerlig regjering.
  5. Sosial økonom fra USA. Da burde man forvente mer.

 

Imponerende.... Takk for informasjonen... så hele foredraget :)

 

Det virker som du er lette å imponere.

 

Spesielt dere som hater FRP uten helt å vite hvorfor bør se denne.

 

Det er vel ingen som hater FrP, men det er vel noe som mener at FrP ikke bør få styre Norge. Det eksperimentet trenger vi ikke.

 

Han begynner med å vise noen bilder far Sør Korea og Nord Korea og trekker deretter frem en grafe som viser bruttonasjonalprodukt per innbygger i Sør Korea, Hong Kong, Chile, Kina, Tanzania og Estland.

 

Der har han misbrukt 5 minutter av min tid. Når skal han komme på sporet og snakke om Norge? Hvem er dette budskapet retttet mot? Voksne tenkende individer eller lettlurte fjortiser?

Endret av Slettet+9871234
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Neste 5 minutter. Bruker figurer fra utenlandsk konsulentfirma og konkluderer med at vi er blitt lottomillionærer. Useriøst av en stortingspolitiker og lite nytt, men selvsagt tendensiøs utvelgelse og bruk av figuerer.

 

Han konkluderer med at vi er blitt dobbelt så rike fordi bytteforholdet med utlandet har bedret seg i norsk favør. Hvordan definerer den USA utdannede sosialøkonomen rikdom?

Endret av Slettet+9871234
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...