Gå til innhold

Retail-priser? Finner kun oppgradering og OEM


Anbefalte innlegg

Til de som har planer om å bruke en upgrade til clean install:

 

Win 8:

Ikke mulig å installere uten at du har en tidligere versjon av Windows på disken. Ingen "keyless" install slik som på Win 7.

 

Når det gjelder Windows 7 så måtte man slette sources\ei.cfg fra ISO/USB for å kunne velge utgave (Home Premium/Professional/Ultimate) under installasjonen.

 

Denne filen finnes derimot ikke på Windows 8. Hvis man derimot oppretter ei.cfg og plasserer den i sources-mappen, får man muligheten til å skippe inntasting av produktnøkkel. Jeg prøvde akkurat dette i VMware Player.

 

Åpne Notepad, kopier inn teksten under og lagre som ei.cfg (pass på filendelsen!).

 

[EditionID]
Pro
[Channel]
Retail
[VL]
0

 

Kan bytte ut Pro med Core hvis man ønsker Windows 8 "vanlig".

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bra og nyttig innlegg, Pey'J. Det jeg refererte til er Microsofts offisielle standpunkt, men som du selv påpeker så er det måter å komme seg rundt de fleste begrensninger.

 

Spørsmålet blir da hvordan det går med aktiveringen. Når du har gjort som du skrev, Pey'J, får du da aktivert med en upgrade-nøkkel etter installasjon? Forsåvidt greit at man kan gjøre endringer på installasjonspakken og installeringen, men får man aktivert i etterkant med en upgrade-nøkkel?

Lenke til kommentar

Siden det ikke finnes noen oppgraderings nøkler til Windows 8 ute på nett enda, og ingen har fått en slik versjon levert enda, så er det jo vanskelig å si.

Jeg bruker selv ei.cfg metoden på alle mine Win8 .iso filer (og Server 2012) når jeg installerer enten på fysiske pcer eller virtuelle pcer. Og får i alle fall aktivert med mine MSDN/Technet nøkler. Men de er jo Retail, og ikke oppgraderings nøkler.

 

Så helt sikker kan vi ikke være før etter neste uke.

Lenke til kommentar

Bra og nyttig innlegg, Pey'J. Det jeg refererte til er Microsofts offisielle standpunkt, men som du selv påpeker så er det måter å komme seg rundt de fleste begrensninger.

 

Spørsmålet blir da hvordan det går med aktiveringen. Når du har gjort som du skrev, Pey'J, får du da aktivert med en upgrade-nøkkel etter installasjon? Forsåvidt greit at man kan gjøre endringer på installasjonspakken og installeringen, men får man aktivert i etterkant med en upgrade-nøkkel?

 

Jeg har ingen produktnøkler som gjelder for oppgradering til Windows 7, så jeg har ikke hatt behov for å bruke workarounds som jeg lenket til på forrige side. (Jeg har fått mine produktnøkler via MSDNAA da jeg studerte.)

 

Neste helg vet vi mer om Windows 8: Oppgradering, produktnøkler, aktivering, etc...

Lenke til kommentar

Det er ikke noe problem å ringe MS når du får feilkoden F061 ved aktivering av en Win7 oppgradering som er installert på en blank harddisk. Den informasjonen jeg har fått er at man ikke kan installere Win 8 uten produktnøkkel. Skulle det være slik at man kan endre på ei.cfg, så blir det store spørsmålet fortsatt om man får aktivert i etterkant med en upgrade-nøkkel. Beskjeden jeg har fått er at man ikke får gjort det. Videre har man ikke en 30 dagers "grace" periode for aktivering slik man har for Win7. Om det har noen betydning vet jeg ikke, men det kan være litt kjipt for de som ønsker å teste ut f.eks. maskinvarekonfigurasjon før man aktiverer.

Endret av Nuffern
Lenke til kommentar

Jeg har kjørt Windows 8 Pro RTM uten nøkkel (ei.cfg metoden lar deg skippe inntastingen) i flere uker. Aktivering er selvfølgelig ikke mulig og derfor kommer det en "nag screen" hver tredje time som ber deg om å aktivere. Den disabler også muligheten til å tilpasse utseendet på innloggingsskjermen og (Metro) Start-skjermen. Bortsett fra dette har Windows 8 fungert som en drøm. Har prøvd noen forskjellige erstatninger for Start-menyen, men kommer nok til å bruke SkipMetro (gratis). Denne disabler de aktive hjørnene. Men dette blir veldig OT.

Lenke til kommentar

Stemmer at dersom den ikke aktiveres så skjer det du nevner. Kan også nevne at man ikke kan endre på user account bildet. I Windows 7 kunne man bare laste ned kritiske oppdateringer dersom den ikke var aktivert, men du kunne ikke laste ned anbefalte oppdateringer. Tipper det blir det samme med Win 8.

 

Uansett blir det til at man må aktivere, man har ingen grace-periode og det gjenstår å se hvordan det vil fungere med en oppgraderingslisens dersom man ikke lenger har en fullversjon installert å oppgradere fra.

Lenke til kommentar

Nå som Windows 8 er lansert er det lettere å teste ut ting. Med en oppgraderingsversjon kan man ikke kjøre en installasjon på en blank harddisk. Booter man fra installasjonsmedia vil man få beskjed om feil nøkkel når man taster inn nøkkelen. Videre er det ingen mulighet til å skippe nøkkel. Spørsmålet blir om det er mulig å legge til ei.cfg, og så "trikse" litt med aktiveringen etter at man har installert.

 

Oppfordrer ikke her til å misbruke lisensen (oppgradering uten å ha en tidligere Windows-lisens som er gyldig). Spørsmålet er egentlig bare om det er noen måte å slippe å måtte installere en tidligere versjon av Windows for å kunne installere Windows 8 på f.eks. en ny harddisk.

Lenke til kommentar

Å legge til ei.cfg filen i sources mappen på .iso filen gjør slik at du slipper å skrive inn nøkkel under installasjonen. Du får så opp en mulighet til å skrive inn nøkkelen etter installasjonen, men du kan velge å hoppe over dette. (Windows 8 er da uaktivert, og vil begynne å gi deg "nag screens" etter 3-4 timer, samtidig som du har vannmerke nede til høyre fra første stund)

 

Som Nufferen sier fungerer det ikke å aktivere en oppgraderingslisens på en helt tom disk når du bruker .iso filen du får med oppgraderingen. Det fungerer heller ikke å aktivere samme lisens når du bruker Retail .iso filer fra Technet/MSDN. (det har jeg testet).

 

Skal i kveld teste ut om du får aktivert om det ligger noe på disken fra før (XP,Vista, Win7) men uten å starte installasjonen fra den gamle Windows installasjonen.

 

Tenkte så å teste ut register hacken fra windows 7 som kanskje vil fungere på Windows 8.

 

Så rundt ti tiden i kveld har jeg personlig testet de fleste mulighetene for bruk av en oppgraderingslisens.

Endret av myhken
Lenke til kommentar

Veldig bra at du tar deg tid til å finne ut av dette for oss, Kenneth! Jeg setter i hvert fall stor pris på det :)

 

Er jo liksom "jobben" min. Faktisk eneste grunnen til at jeg betalte 119 kroner for oppgraderingslisensen. (hadde et par tilbudskoder). Jeg har så mange Windows 8 lisenser at jeg aldri får brukt dem opp fra Technet/MSDN og DreamSpark (nei, ingen får noen av meg), så jeg trenger aboslutt ingen oppgraderingsnøkkel. Men måtte jo skaffe meg en for å kunne teste ut alt dette her. :D

Lenke til kommentar

Jeg skjønner ikke hvordan det går. Har testet det på flere virtuelle pcer nå (som er 100% tomme før installasjonen). Det fungerer fint å installere, men ikke å aktivere. MDL forumet er fult av bekreftelser på at det ikke går.

 

Skulle jo tro .iso filen og nøkkelen jeg fikk i går til 119 kroner (med tilbudskode) er den samme som den du fikk til 249. (jeg bestilte jo min fra samme veiviser, men la inn en rabattkode helt på slutten).

 

Sikker på at du ikke hadde noe OS filer på en annen disk/partisjon/ekstern disk osv på den pcen?

 

Jeg har prøvd både med 32bit og 64bit oppgraderings .iso filen på flere ulike virtuelle pcer, og resultatet er alltid det samme. Ikke mulig å aktivere. Og jeg sitter på 2 oppgraderingsnøkler.

Lenke til kommentar

Noen som har funnet en mulighet for å kjøpe en fullverdig Pro-lisens og få lastet ned et ISO rett fra Microsoft? Eller er eneste mulighet å kjøpe fysisk boks? Er egentlig ikke spesielt interessert i å fylle hyllene/søppelbøtta med mer slikt.

Endret av Dummst
Lenke til kommentar

Slik jeg har forstått det, selger ikke Microsoft "full retail" lisenser til Windows 8. Da må det i så fall bli en "System Builder" lisens, som vi har diskutert i denne tråden. (Norske nettbutikker kaller fortsatt denne for OEM.)

 

Men det er samme "opplegg" som med Windows 7; ISO/DVD inneholder både Core og Pro utgaven. Det er produktnøkkelen som avgjør hvilken versjon som blir installert (aktivert). Produktnøkkelen kan aktiveres uavhengig av språk og 32/64 bit.

Lenke til kommentar

Hva den heter er ikke av stor viktighet. Jeg mente fullverdig som i ikke oppgraderingsversjon. Jeg burde vel formulert meg bedre.

 

Det jeg vil ha er muligheten til å kjøpe lisensnøkkel og laste ned ISO. Ingen mulighet?

 

Ser ikke slik ut enda. Ser du her... så ser det jo ut som om du kunne få lastet ned fra Microsoft.com,, men når en trykker på linken kommer du bare til oppgraderingssiden.

 

Så uvisst om når de (om de) har tenkt å endre på dette.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...