Gå til innhold

Mulige forklaringer på paranormale hendelser!


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Det er flere tråder rundt guder og paranormale hendelser her på forumet og en gjenganger er at disse trådene ender opp som en skyttegravskrig, hvor troende ligger i sin grav og ateister og tilhengere av vitenskapelige og naturlige forklaringer ligger i den andre. Fra hver sine graver kastes det granater og utbrukte argumenter frem og tilbake. Dette ødelegger ofte trådenes opprinnelige mening, da det sporer trådene bort fra temaet de var ment å dekke. Jeg skal være den første til å innrømme at jeg til tider har bidratt til slike avsporinger.

 

Litt av årsaken til dette er at jeg ønsker å opplyse andre om min mangel på tro, på samme måte som troende ønsker å dele sin tro - dette når det kommer til religion. Det er mulig mener jeg å ha en god meningsutveksling med religiøse, men har opplevd både det ene og det andre, både her på forumet og i livet uttenfor forumet.

 

Siden vi som er ateister ofte er uønskede i de religiøses tråder og i tråder hvor folk deler andre paranormale hendelser, ønsker jeg derfor at dere som vil ha en fornuftig diskusjon vedrørende temaet om å vende nesa hit. Enten du er kristen, muslim, tror på spøkelser eller utenomjordiske, Nessie eller andre paranormale fenomener som esp - eller at du ikke tror på dette i det hele tatt, så er du hjertelig velkommen i denne tråden.

 

For å gjøre det klart, like greit først som sist, slik at vi forhåpentligvis kan slippe å få tråden stengt og den vanlige skittslengingen:

Jeg kommer personlig til å rapportere alle innlegg som er av en slik art at de oppforder til krangling. Enten dette er fra den ene eller andre siden.

 

Er du religiøs og ønsker å diskutere ditt livssyn så gjelder følgende:

Hva tror du på og hvorfor.

 

Tror du på noe annet:

Hva tror du på og hvorfor.

 

For at vi skal kunne ha en okei diskusjon, så er det viktig at postere ikke kommer med påstander de ikke kan dokumentere. Ikke skriv at noe er slik eller sånn om du ikke kan dokumentere det. Har du en personlig opplevelse så er du øyenvitne, noe som er interessant å føre en diskusjon om, men man må da også være forberedt på kritiske spørsmål.

 

Dette er altså tråden hvor vitenskap møter tro. Viktige spørsmål du bør stille deg.

1. Har jeg noen bevis utover min personlige overbevisning?

2. Vil jeg diskutere eller forsøke å forkynne min personlige tro?

 

Er svaret på spørsmål 2, at du ønsker å forkynne - enten du tilhører den ene eller andre leiren, så bør du holde deg borte fra denne tråden.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så en gang en kompis av meg utvikle seg fra å være min kjære kompis til et skikkelig monster rett foran øynene på meg! Jeg så det og skrek til og kom meg ut derfra med det samme, sikker på at han ville drepe og spise meg..... Forklaringen på dette var at vi sto og malte med olje bassert maling i et trangt og lukket rom.... og hjernen rett og slett trippet når den hadde fått for mye av det gode! Dette kan sikkert ha skjedd andre også, der de uten å tenke over det har blitt utsatt for løsemidler eller lignende...

 

Jeg har også bodd i et gammel hus der jeg en ettermiddag, klart og tydelig, hørte fottrinn i trappa. Jeg gikk ut i gangen for å se, men der var det ingen og det var kun meg i huset, så det var litt kreepy... til jeg dagen etter møter han som eier huset på utsiden og han forklarer meg at huset beveger seg voldsomt hver vår og høst og under store væromslag... Det flyttet så kraftig på seg at huset nesten måtte bytte adresse i løpet av året.... :)

 

Og hvorfor er det bare knirking de får til, hvorfor kunne ikke disse onde åndene malt huset eller vasket bilen isteden?

 

Det hender at jeg tar en tur alene på hytta og blir sittende å se på solnedgang til det blir mørkt og noen ganger kan jeg svarge på at jeg ser noe ytterst i synsfeltet, men når jeg kikker dit er det ingenting der..... Som sagt, det er mørkt og hva har evolusjonen vist oss mennesker om mørket? Jo, at vi ser for dårlig i mørket og derfor er lette byttedyr for andre rovdyr som ser utmerket i mørket. Hjernen spiller meg derfor et puss og vil ha meg inn på et tryggere sted enn en åpen veranda og på samme tid skjerpe vaktsomheten min. Det er viktig å huske på at vi mennesker slettes ikke har vært øverst i nærings trekanten i all tid og vi har derfor utviklet den evnen til å advare oss selv litt på forhånd.... Og hvem har ikke sett monstre i mørket?

 

Dette kalles overlevelse...

 

På hytta vår spøker det ble det sagt når mine foreldre kjøpte den for førti år siden. Det var ei gammel dame som hadde huset sitt der hytta nå står og hun brant inne for ca femti år siden og skal visstnok gå igjen.... noe hverken jeg eller noen av de andre som har besøkt hytta har sagt et pip om, ever.... Så det tror jeg ikke noe på. Jeg tror at de som ser slikt VIL se slikt og selv om det de til tider ser har naturlige forklaringer så hopper de over dem og hopper rett til paranormalt....

 

Ei fjær blir utrolig lett til fem høns i en gruppe som "ser" ting og i og med at jeg aldri har sett noe stiller jeg med kritisk til dette. :)

Lenke til kommentar

For noen år tilbake var min mor veldig syk. Hun hadde et virus i kroppen, som angrep leveren hennes. Hun gikk på flere helbredelsesmøter der Charles Ndifon helbredet folk. Hun ble mye bedre, leververdiene hennes ble mer normale, virusantallet gikk ned, hun ble fysisk bedre. (Hun har fortsatt viruset i kroppen, men har ingen varige fysiske mén.)

 

Mulige forklaringer:

 

1. Gud helbredet min mor.

2. Min mor har en veldig sterk tro, og vi vet at tro kan flytte fjell. Vi kjenner til placeboeffekten, det kan være noe tilsvarende. Mamma trodde så hardt på at hun kom til å bli helbredet at hun ble det.

3. Etter hun fikk vite diagonsen fikk hun en mye sunnere livsstil og begynte å proppe i seg vitaminer, urter og annen tradisjonell medisin og også alternativ medisin.

4. Kanskje en kombinasjon av 2. og 3.

 

Forøvrig, så var faren min med på helbredelsesmøte. (Han er ikke troende) Der helbredet Charles Ndifon en mann som var i rullestol, han fikk han til å stå og løpe rundt i salen. (Dette er andrehåndsinformasjon og det kan hende at jeg detaljene ikke er helt korrekte, men det var noe sånt, jeg husker at pappa var ganske sjokkert etter det møtet i allefall).

 

Jeg har selv vært med på slike helbredelsesmøter, det var utrolig kjedelig og det skjedde ingenting. (Som jeg husker).

Lenke til kommentar

Jeg er en av de kjedelige som mener at alt har en naturlig forklaring. Enda jeg er åpen for å forandre mening, så har jeg ikke sett tilstrekkelig bevis som beviser hverken spøkelser, ånder, sjeler eller andre rare ting vi mennesker ofte tror på. Som liten var Ghostbusters de store heltene mine - og jeg har alltid hatt lyst til å se et spøkelse, så jeg har vært i flere gamle hus som riktignok skulle inneholde disse vesnene, men jeg har ikke sett noe til nå.

 

Desverre er det også slik at hjernen vår liker å narre oss og ofte plukker ut irrasjonelle forklaringer når uforklarlige hendelser skjer midt på natten. Og nå som avansert redigerings teknologi kan bli kjøpt for noen få hundrelapper blir det også helt umulig å skille ut hva som er falskt eller ekte.

Endret av Myagos
Lenke til kommentar

For et par uker siden hadde jeg mitt livs første paranormale opplevelse. Jeg er 16 år, og er nok litt skvetten av meg når det kommer til mørket osv. Men det som var forskjellig med dette, (bortsett fra hendelsen i seg selv) var at jeg ikke var i et "skrekkfilm" humør, hvor den paranoide hjernen min går å leter etter skrekkfilm effekter for å si det sånn.

 

Jeg satt meg ned på sengekanten sånn i 2-3 tiden på natten og skulle på skolen dagen etter. Hadde sovet dårlig den uken og gledet meg til 2-3 timer søvn før jeg skulle opp igjen - jeg tror det var en mandag. Uansett, jeg satt meg som sagt ned på sengekanten, kledde av meg sokkene, og skulle klø meg på øret, når jeg kjente en helt enormt tung bevegelse på skulderen min. Tung i den forstand at hele kroppen min skvatt til, akkurat som om noe tok ta i skulderen min hardt og røsket den i et halvt sekund.

 

Jeg ble svimmel, og så med en gang bak meg. Jeg var tydelig rørt, og snublet ut på gangen nesten med den hensikt å vekke resten av huset bare så jeg ikke var alene. Bare jeg kom meg ut av rommet, jeg følte at det var noe galt med rommet i seg selv.

 

Jeg har en veldig overtroisk mor, og har derfor i hele mitt liv vært svært skeptisk for alt slikt, og tror personlig ikke på det. Men, jeg har en veldig livlig fantasi, og har nok sett for mange skrekkfilmer.

 

Jeg er 99.99 % sikker på at det var en muskeltrekning eller noe, og at jeg var så rolig og trøtt at kroppen skvatt til. Men som jeg sa, det var noe som føltes veldig galt. Dette er den første gangen i mitt liv at jeg noen gang har hatt en usikker 00.01 %. Jeg ble svimmel, ør i hodet og så bak meg, litt redd. Det som fulgte var at jeg gikk umiddelbart fram til døren en halv meter foran meg, og lagde intensjonelt lyd med kroppen når jeg gikk ut osv så noen skulle våkne, fordi jeg var ganske sikker i øyeblikket om at det var noe på rommet mitt.

 

Edit: Leste over det og kanskje poenget mitt ikke kom frem klart nok. Greia er at det gikk en enormt rar følelse gjennom kroppen min. Akkurat som om et spøkelse rett og slett hadde tatt meg på skuldra og jeg gikk inn i sjokk i to sekunder. Det var tungt, og jeg ble ør i hode.

Endret av Narsissisten
Lenke til kommentar

Har skjedd nokså lite sprøtt i mitt liv.. Men det var en liten ting en gang..

 

Hadde sett the Exorcism of Emily Rose, vet ikke om noen av dere har sett den.. Men der er værtfall slik at djevelen/demoner gjorde forskjellige ting klokken 03.00 på natten. det er vell det motsatte tidspunktet i forhold til når Jesus sto opp fra det døde..

Uansett, så la jeg meg i 1 tiden og sovnet rimelig kjapt, men våknet helt uten videre nøyaktig 03.00 og ser direkte bort på klokkeradioen min og ser at klokken er 03.00.

Gikk endel tanker og hjertet slo litt fort akkurat der og da :blush: Selv om det ikke skjedde en eneste ting..

 

EDIT: feilpostet denne egentlig, siden denne overhode ikke innholder noen forklaringer og egentlig heller ikke noen paranormale hendelser.. Er vell bare litt som at vist man vet at man skal tidelig opp dagen etterpå så våkner man som regel ganske tidelig. Jeg tenkte nok ganske mye på dette tidspunktet når jeg la meg og dermed våknet jeg tilfeldigvis akkurat da..

Endret av Lionel_Luthor
Lenke til kommentar

@Lionel_Luthor:

Hvis du IKKE hadde sett filmen OG våknet klokken 03:00 allikevel så hadde du over hodet ikke tenkt noe videre over det i det hele tatt og bare sovet videre.... Som jeg sa, hjernen er EKSPERT i å se mønstre der det overhodet ikke er noe mønster, som i ditt tilfelle.

 

 

 

Sånn, nå har du en forklaring! :)

Endret av RWS
Lenke til kommentar
For noen år tilbake var min mor veldig syk. Hun hadde et virus i kroppen, som angrep leveren hennes. Hun gikk på flere helbredelsesmøter der Charles Ndifon helbredet folk. Hun ble mye bedre, leververdiene hennes ble mer normale, virusantallet gikk ned, hun ble fysisk bedre. (Hun har fortsatt viruset i kroppen, men har ingen varige fysiske mén.)

 

Mulige forklaringer:

 

1. Gud helbredet min mor.

2. Min mor har en veldig sterk tro, og vi vet at tro kan flytte fjell. Vi kjenner til placeboeffekten, det kan være noe tilsvarende. Mamma trodde så hardt på at hun kom til å bli helbredet at hun ble det.

3. Etter hun fikk vite diagonsen fikk hun en mye sunnere livsstil og begynte å proppe i seg vitaminer, urter og annen tradisjonell medisin og også alternativ medisin.

4. Kanskje en kombinasjon av 2. og 3.

Det er heller slett ikke umulig at din mor rett og slett ble frisk av seg selv (gjerne i kombinasjon med 2 og 3). Vi mennesker har gjerne en tendens til å se sammenhenger der det ikke er noen. Av og til blir faktisk folk friske uten mer hjelp enn sitt eget immunsystem.

Lenke til kommentar

Har selv vært utsatt for en hendelse som jeg først karakteriserte som paranormal. Men i ettertid har jeg fått svar på hva det faktisk kunne være. It goes something like this:

 

Jeg våknet opp mitt på natta, det første jeg ser er en stjernehimmel i taket. Like etterpå prøver jeg å bevege meg, ingen muskler reagerer. Plutselig dukker det opp et ansikt i taket som var påfallende likt det annsiktet Jesus ofte avbildes med, bare at han hadde en bandama med en rød sirkel som var fylt med rødfarge (type japansk kamikazepilot).

Jeg prøver å rope og banke å veggen for å vekke de andre i huset. Selvfølgelig er all musklatur totalt lammet, og jeg er så redd som jeg aldri har vært før. Når jeg prøvde å slå i veggen fikk jeg samme følelse som man får når man beveger arma, bare at den lå i ro.

Jeg tipper jeg prøvde å slå omtrendt 20 ganger i veggen før jeg fikk tilbake bevegeligheten, og bildet i taket forsvant.

 

En ganske ekkel opplevelse i grunn, heldigvis er det statistisk sett liten sansynlighet for at jeg blir utsatt for dette igjen. Det viste seg at det var et fenomen som kalles søvnparalyse.

 

Det (b)verste med dette fenomenet er at hvis man f.eks. skulle få nye sanseintrykk (biler som lyser inn i rommet f.eks.) så kan man hallisunere videre på dette.

I en Discovery dokumentar var dette nevnt som en mulig forklaring på bortføringer begått av romvesen. Altså folk som ser skapninger, lys og ikke klarer å bevege seg. Hadde jeg sett noe annet en Jesus hadde jeg nok sansynligvis vært en av disse "nut job" karene som hevder de har blitt bortført av romvesen.

Endret av Dj_eLmO
Lenke til kommentar

Ja, at hjernen paralyserer oss når vi sover (bortsett fra når vi f.eks. ruller rundt, som hvis jeg husker riktig gjerne skjer ved overgang fra et søvnstadium til et annet) burde vært allmennkunnskap, men er kanskje ikke det.

 

Selv har jeg sett både "Gud" og "Satan" under lucid dreaming.

 

Når det gjelder romvesenbortføringer, så tror jeg også det er mye falske minner inni bildet. Hjernen er ingen båndopptaker.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
For noen år tilbake var min mor veldig syk. Hun hadde et virus i kroppen, som angrep leveren hennes. Hun gikk på flere helbredelsesmøter der Charles Ndifon helbredet folk. Hun ble mye bedre, leververdiene hennes ble mer normale, virusantallet gikk ned, hun ble fysisk bedre. (Hun har fortsatt viruset i kroppen, men har ingen varige fysiske mén.)

 

Mulige forklaringer:

 

1. Gud helbredet min mor.

2. Min mor har en veldig sterk tro, og vi vet at tro kan flytte fjell. Vi kjenner til placeboeffekten, det kan være noe tilsvarende. Mamma trodde så hardt på at hun kom til å bli helbredet at hun ble det.

3. Etter hun fikk vite diagonsen fikk hun en mye sunnere livsstil og begynte å proppe i seg vitaminer, urter og annen tradisjonell medisin og også alternativ medisin.

4. Kanskje en kombinasjon av 2. og 3.

Det er heller slett ikke umulig at din mor rett og slett ble frisk av seg selv (gjerne i kombinasjon med 2 og 3). Vi mennesker har gjerne en tendens til å se sammenhenger der det ikke er noen. Av og til blir faktisk folk friske uten mer hjelp enn sitt eget immunsystem.

Det er selvfølgelig mulig. I min mors tilfelle så forbløffet det legene, det var ikke medisinsk belegg for at min mor skulle bli bedre. Og vi hører stadig vekk om mirakler som leger ikke kan forklare med at kroppen selv utførte miraklet. (Snakker da om svulster som forsvinner, bein som vokser ut osv) Om disse miraklene er sanne er det umulig for oss å vite.

Lenke til kommentar

Husker en gang jeg våknet av at noen tok kvelertak på meg, samtidig som en skummel monsterstemme sa noe jeg ikke oppfattet. Livredd som jeg var skrudde jeg på lyset og løp mot døren. Det var ingen i rommet, men jeg hadde faktisk tydelige merker etter kvelertak på halsen. Antagelig har jeg rett og slett takk kvelertak på meg selv i søvne, samtidig som jeg drømte at noen andre gjorde det. Jeg ventet lenge før jeg turte å legge meg til å sove igjen etter den opplevelsen kan du si.

Lenke til kommentar
Det er selvfølgelig mulig. I min mors tilfelle så forbløffet det legene, det var ikke medisinsk belegg for at min mor skulle bli bedre. Og vi hører stadig vekk om mirakler som leger ikke kan forklare med at kroppen selv utførte miraklet. (Snakker da om svulster som forsvinner, bein som vokser ut osv) Om disse miraklene er sanne er det umulig for oss å vite.

 

Det er faktisk ganske vanlig at folk blir friske av forskjellige sykdommer, men jeg skulle veldig gjerne likt å se dokumentasjon på at lemmer har vokst ut - for det har jeg aldri hørt om før. Hvis det skjer stadig vekk, så regner jeg med at du har flere saker hvor dette er tilfelle. DET er noe jeg veldig gjerne kunne tenkt meg å sett nærmere på. :)

 

Når det kommer til om "miraklene" er sanne eller ikke, så er det ikke umulig å vite det. Det er faktisk bare å undersøke saken. Om man finner svaret eller ikke, er selvsagt et annet spørsmål - men det er ikke umulig å finne svaret.

 

Sovepute: Yeiks. Det høres ut som en ekkel opplevelse. Godt at du ikke lyktes i å kvele deg selv.

Lenke til kommentar

Raskt søk på google.

Dette er ganske lugubre greier. :)

 

Har også hørt om bein som faktisk vokser ut av intet. Klassen min i videregående hadde "møte" med den lokale presten. Der spurte vi han om han trodde på mirakler. Der sa han at hans eldste sønn, ble født uten gane. Og at han derfor manglet et bein i øret, slik at han kom til å bli døv. De oppererte han slik at han fik en kunstig gane, men han kom fortsatt til å mangle det beinet i øret. Men etter operasjonen så fant man beinet på mirakuløst vis der.

 

Det kan hende at han løy. Jeg har ingen andre eksempler.

 

Det er umulig å bevise at miraklet faktisk fant sted. Å overbevise noen er derimot noe helt annet.

Lenke til kommentar

Det der er da faktisk ikke snakk om at et lem vokser ut. Det mirakelet der kan jeg gjenskape, helt uten noen hjelp av mirakler. Jeg kunne tenkt meg å utfordre denne pastoren til å få Jesus til å hjelpe min bror, som har amputert omtrent halvparten av den ene foten sin. DET ville vært et mirakel.

 

Det eksemplet du har gitt her er enkelt å avsløre som juks og jeg skal kort ta for meg hvordan.

 

1. Personen som blir helbredet har på seg et langt skjørt. Årsaken til det er at de skjuler en vesentlig del av trikset. Hadde vedkommende f.eks hatt på seg en shorts, så ville vi kunnet avdekke at det ene kneet var høyere enn det andre. Nettopp fordi at en liten vridning i hoften ganske enkelt har trukket det ene benet bakover. Alt pastoren trenger å gjøre er å trekke i foten, mens "pasienten" slapper mer og mer av i musklene.

 

2. Den venstre foten har en klar vridning, inn mot den høyre, altså som om ankelen er vridd, slit at yttersiden av vristen peker mot gulvet. Det vil altså si at det kun er å vri ankelen tilbake for å skape denne illusjonen.

 

Kombiner 1 og 2 for å skape dette mirakuløse showet.

 

3. De store og kraftige skoene til "pasienten" er valgt helt bevisst, for å forsterke effekten av illusjonen. Vi får heller ikke se det i ett sammenhengene klipp, men mirakelet avbrytes konstant av pastorens fortelling.

 

Flere andre ting er også svært suspekt med akkurat denne videoen. Men om man ser på flere slike videoer, hvor den ene foten "mirakuløst" strekker seg ut, så er dette klare gjengangere.

 

Hvis du ønsker å gjenskape dette miraklet, så gjør du følgende.

 

Sett deg ned med føttene strake. Vri hoften, slik at den ene foten trekkes mot deg mens den andre dyttes fra deg. Dette gjør du selvsagt uten å bøye knærne. Du vil oppdage at du klarer å skape en klar lengdeforskjell på føttene dine. Skaper du i tillegg en liten vridning i ankelen på den foten du ønsker kortere, så ser du fort at lengden mellom føttene ser ut til å øke. Enkelt triks, som dessverre får mye blest blant de som lures.

 

Det kan selvsagt være helt andre metoder inn i bildet. F.eks at skoen rett og slett lirkes av. Tilfeldigvis så dekker skjørtet og hånda til pastoren over halsen på skoene. Vi får heller ikke se at pastoren slipper føttene til vedkommende. Derfor er det faktisk mulig at pastoren med makt, faktisk vrir hoften til pasienten, for å skape illusjonen om at føttene faktisk er like lange. Om denne jenta/dama faktisk hadde en fot som var kortere, så ville man oppdage ved undersøkelse etterpå at føttene var tilbake til start - i ulilk lengde.

Lenke til kommentar

 

Og dette tror folk er sannhet... :dribble::omg:

 

 

 

EDIT: Vi trenger flere James Randi'er i verden, det er HELT sikkert!!!!! Løgn, bedrag og regelrett svindel er det disse "helbrederne" driver med, de regelrett raner godtroende folk som hverken kan eller er opplært til å stille kritiske spørsmål, men som i sin ignoranse tror at det er gud og jesus som utfører dette... Kvalmt! :sick:

 

 

Men som regel havner sjarlatanerne som oftes der de skal, som en viss haggard gjorde.... :devil:

Endret av RWS
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...