Jump to content

Idioteque

Medlemmer
 • Content Count

  1565
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Du trenger strengt tatt ikke begynne å lese stort før studiet, men om du absolutt vil kan du lese Lippincott's Biochemistry. Det meste der er relevant for første halvår.
 2. Men det er jo fortsatt et viktig prinsipp at alle skal ha religionsfrihet - konge eller ei. Selv om Harald kanskje ikke vil endre grunnloven, kommer det jo, som du sier, en ny konge, som for å ta over den posisjonen må bekjenne seg en tro han kanskje ikke har. Man endrer jo ikke grunnloven over dagen. Da er det bedre å bare unngå hele problemet, og innføre en republikk med religionsfrihet for alle.
 3. Jeg så ikke noe om menneskeliggjøring av dyr noe sted i den loven, gjorde du? Du skrev det selv. Dyr skal ha en egenverdi. Altså dyr humaniseres. Og hva er problemet med det?
 4. Kirka bør skilles fra staten, og monarkiet bør erstattes med republikk. Hvorfor det? Jo, for det første har ikke religion noe i politikken å gjøre; for det andre er det at posisjonen som statsoverhode/konge går i arv en skandale. Å pålegge kongen å være kristen er også et overgrep mot den religionsfriheten han burde hatt.
 5. Det vi diskuterer her er ikke å kappe hodet av dyrene - som tross alt er en temmelig kjapp og smertefri måte å ta livet av dyr på, men de torturpregede slaktemetodene som er nevnt i topic. Ja, vi har historisk slaktet dyr på de måtene som passet oss best. Men det var i stor grad ut fra nødvendighet. Og i de tilfellene det ikke var nødvendig, så kan det på ingen måte forsvares. Når vi har mulighet til å slakte dyr på en rask, smertefri måte er det uakseptabelt at religiøse skikker, som ikke kan begrunnes uten å bruke religionen som et argument, skal stå i veien for det. Jeg ville selvsagt også ofre en geit for å redde mitt eget liv. Men livet mitt er ikke i fare. Du skriver at du "ikke påfører unødvendig lidelse". Vel - hva er kosher- og halalslakting om ikke nettopp det?
 6. Det er heller slett ikke umulig at din mor rett og slett ble frisk av seg selv (gjerne i kombinasjon med 2 og 3). Vi mennesker har gjerne en tendens til å se sammenhenger der det ikke er noen. Av og til blir faktisk folk friske uten mer hjelp enn sitt eget immunsystem.
 7. Man må kunne forsvare sine handlinger utover å vise til at "man har jo gjort det slik i alle år" eller "det gjøres jo likevel, så hvorfor skal vi bry oss?" Du har helt rett i at vi trenger å slakte dyr for å få mat (eller, vi gjør kanskje ikke egentlig det, men la oss være litt realistiske - folk blir ikke vegetarianere over natten); og videre at naturen er brutal. Men skal vi være brutale mot dyr av den grunn? Er ikke det at vi har idéer om moral og humanitet noe av det som skiller oss fra andre skapninger? Og angående hanen din: Jeg ville foretrukket å bli bedøvet og deretter drept, enn for eksempel å få alt blodet mitt tappet ut av kroppen. Men det er kanskje bare meg.
 8. At religiøse skikker skal gå ut over andre skapninger finner jeg fullstendig uakseptabelt.
 9. Man må vel betale en egenandel på et par hundre kroner for et fastlegebesøk (med forbehold om at det ikke er noen særordninger for personer under 18 år).
 10. Heh; jeg går også første semester, og jeg er redd at den arbeidsmengden vi har hatt til nå ikke er helt representativ for resten av studiet.
 11. Da kan jeg anbefale Muse - Hullabaloo, fra 2002, da de ikke var så store. En smakebit: Og én til: http://www.youtube.com/watch?v=ENpeUSqDk5U...feature=related
 12. Finnes det noen måte å bruke VPN til å logge seg på NTNU-nettet med Vista 64bit?
 13. http://en.wikipedia.org/wiki/Pectus_carinatum Kan det være dette?
 14. Bruker man brukernavnet og passordet til Innsida for å logge seg på Webmail?
×
×
 • Create New...