Gå til innhold

Dottens blogg

  • blogginnlegg
    27
  • kommentarer
    322
  • visninger
    262 525

Ta et godt tak i balla.


Gjest

19 074 visninger

Nei dette er ikke noe erotisk blogginnlegg (ikke i utgangspunktet i hvert fall). Dette er i hovedsak et enkelt spørsmål til deg, om du da er gutt; Har du tatt et godt tak rundt balla i dag? Har du i løpet av den siste måneden?

 

Hvis ikke, så anbefaler jeg at du tar deg en tur i dusjen og griper godt fatt. Det er på tide du utforsker litt. Er du jente sammen med en gutt, vel så dra han med inn i dusjen.

 

Nei, igjen, det er ikke snakk om noe erotisk. Jeg snakker her om noe som går under navnet testikkelkreft. Ja her må jeg nok skuffe deg i ditt håp om noe kinky og spennendes. Du er kanskje fristet til å forlate denne blogg i din søken etter nettopp det du håpet på å finne. Vær så god, gjerne løp avsted.

 

Men er du en gutt mellom 16 og 32, eller en jente som er sammen med en gutt i denne aldersgruppen, så anbefaler jeg deg å lese videre. Fordi det er stort sett de i denne gruppen som får testikkelkreft. Nå håper jeg ikke jeg skremmer alt for mye, men tingen er at om 1000 mennesker mot formodning skulle titte innom her, er det meget sannsynlig at noen av de vil få, eller allerede har, testikkelkreft. Med mindre man er svenske da, da tilfellene der er halvparten i forhold til nordmenn.

 

1163432471566_706.jpg

Trond Viggo oppfordrer også folk om å ta et skikkelig balletak

 

Ja forstå seg den som kan. I Sverige er det halvparten så mange pr. 10.000 som får testikkelkreft i forhold til nordmenn. Norge er faktisk på verdenstoppen i den forstand, sammen med danskene. Hvorfor, lurer du kanskje? Vel, det kan verken jeg eller andre svare på. Fordi man rett og slett ikke har en anelse for hva som forårsaker denne kreften. Spekulasjonene går fra alt til det å drikke melk til at mødre spiste fisk.

 

Nå er du kanskje litt engstelig med denne skremselspropagandaen her. Men fortvil ikke. Skal du først få kreft er testikkelkreft den beste å få og det er best å få den i Norge. For, såfremt den ikke har spredt seg, så er sjansen for at man lever etter 5 år på 99% i Norge. Den 1% er forbeholdt sykehustabber som f. eks å glemme igjen en skalpell nede blant de edlere deler. En ganske bra prognose i forhold til Europa, som samlet har 92% og USA som har 95% sjanse for å overleve. Så noe kan vi nå takke vårt skattesystem. Man er ikke avhengig av forsikring for å få lov å leve.

 

Selv om kreften skulle spredt seg så er prognosene bra, fordi denne krefttypen er temmelig svak for cellegift og den er ikke så dødbringende som på 80 tallet.

 

Så sjekk balla. Hva du skal lete etter? Først og fremst etter klump eller om deler av testikkelen er hardere. Annet symptom kan være at den ene testikkelen med et kan bli mye større. Smerte kan også være et symptom, selv om det er et sjeldent et. Finner du en klump så fortvil ikke, du overlever nok.

 

Men den må vekk. Ja, du hørte riktig. Finner du en klump så tar de testikkelen, de jævlene. Det er eneste måte å finne ut sikkert om det er ondartet. Noe det er i 98% av tilfellene. Men fortvil ikke, du har to baller fordi du har en i reserve. Jupp, den ene testikkelen klarer fint å overta jobben som før begge hadde.

 

For sikkerhetsskyld blir får du tilbud om å fryse ned de små grå. Jeg har kun vært i Trondheim en gang og det var for å onanere. Ja, du leste riktig. Staten betalte tur-retur for meg og min samboer for å reise til Trondheim, fra Bergen, for å onanere. For det er i Trondheim de små grå blir fryst ned.

 

Også ganske greit å få bekreftet at småsoldatene var ekte krigere (de tester kvalitet), men det at jeg har to barn uten å prøve på det var egentlig bevis nok for min del.

 

Det finnes også positive aspekter om du må fjerne en balle; For det første har du for all tid rett til å bli tiltalt som Einstein i all fremtid. Du kan også få deg en ekte balle av stål, selv om det nok ikke er å anbefale. Penisen blir også ca 3 cm lengre. Ok, det var en spøk. Og den jenten som prøver å komme med "du aner ikke hva smerte er du som aldri har født et barn" kan ta seg en bolle. Jeg ville heller pisset tennisballer enn å oppleve smerten etter operasjonen.

 

Ja jeg har en balle, bryr meg fint lite det. Utstyret funker som det skal og det er ikke som om jeg går skjevt. Operasjonen var temmelig kjapp, men dagene etterpå var en opplevelse i ren og skjær smerte. Men jeg sjekket aldri balla, det var ren flaks at det ble oppdaget. I mitt tilfelle var det den ene testikkelen som tystet på den andre, i form av smerte. Slikt er ikke normalt. Derfor ber jeg deg om ikke å satse på samme flaksen jeg hadde. Grip fatt!

 

Derfor, gjør som kvinnene gjør med brystene; Sjekk balla. Gjør det ofte. Og til dere jenter; Gjør deres plikt, ta godt tak i balla til gutta. For man vet aldri;

 

Det kan være du redder et liv.

177 kommentarer


Anbefalte kommentarer



Beklager, jeg er født i 89.

Hvorfor har du oppgitt "20 Juni 1994" som bursdag da? Ta en titt på profilen din :)

 

Og det er godt å høre at det gikk bra med deg!

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Skrevet

Beklager, jeg er født i 89.

 

Uansett, syns synd på deg som må gå gjennom noe slikt når du er så ung. Får håpe det går godt med deg nå da ;)

Lenke til kommentar

Oh, trodde jeg hadde det nå. Helt til jeg leste dette på lommelegen:

"Forsøk å lokalisere bitestikkelen, som ligger på baksiden av testikkelen. Den er avlang og myk - og normal."

 

Men ble redd for en stund. Oo

Lenke til kommentar

*kjenne på balla*

Føles helt greit ut dette.

 

Fetteren min hadde testikkelkreft, men fikk heldigvis fjernet det på et par dager uten spredning. Øker dette sjansen for at jeg får det eller er det kun tilfeller i aller nærmeste familie som øker sjansen?

 

*sjekke wiki*

Lenke til kommentar
*kjenne på balla*

Føles helt greit ut dette.

 

Fetteren min hadde testikkelkreft, men fikk heldigvis fjernet det på et par dager uten spredning. Øker dette sjansen for at jeg får det eller er det kun tilfeller i aller nærmeste familie som øker sjansen?

 

*sjekke wiki*

 

Det er en ørliten større sjangs for å få om man har en bror eller far som har hatt det. Men den er merkbar liten og man er uenig om det er en tilfeldighet eller ikke.

Lenke til kommentar

kreftforeningen.no Her kan de som lurer på mer lese om det, bare husk at det er gennerelt og da nødvendigvis ikke er slik for alle.

 

også denne er grei å lese www.radiumhospitalet.no

Men her er det også å huske det som er nevt over at det nødvendigvis ikke er nøyaktig slik det står.

 

Har nemlig et godt eksempel på det. Var og fikk fjærnet den ene. fikk så vite av CT at det var spredning til lymeknutene og "litt" på leveren. så etter 4 uker når jeg kommer på radiumhospitalet for videre behandling får jeg god nyheten frisk som en fisk :w00t: heldigvis hadde de ikke rukket og sette seg fast.

 

Eneste tipset jeg kan gi er at hvis en mærker forskjell på ballene så ta og stikk til legen.

Lenke til kommentar
Kom tilbake fra sykehuset nå, og det er ingen spredning. :D

Testikkelen var visst ganske full, men de fjernet jo hele, altså er jeg helt kreftfri. Nå skal bare såret gro, så er jeg helt frisk.

Det jeg skriver nå er ikke ment for å skremme vannet av deg, men du må vel til nye kontroller en stund etterpå?

 

Også til det jeg hadde lyst å spørre om. Har Norge noen PET maskiner på norske sykehus? Jeg skal legge til en lenke til en artikkel jeg fant så forstår dere nok hvorfor jeg spør:

 

Fant følgende webside http://rstnett.cappelen.no/lenker.html fant jeg denne lenken:

 

http://www.fysikknett.no/medisin/pet.php?menuid=6

 

PET-teknologien ble først benyttet til medisinsk avbildning på 1970-tallet. I dag finnes det over 700 PET-maskiner bare i USA. I Norge har vi enda ingen PET-maskiner, men den første vil være klar til bruk i Oslo om ikke så alt for lenge.

og

 

Den største fordelen med PET i forhold til andre avbildningsmetoder er at PET gjør det mulig å finne kreftsvulster på et mye tidligere stadium enn for eksempel MR og CT. PET brukes også av forskere til å lære mer om hjernen vår og hjerneskader.

 

Nå synes jeg det er trist at de ikke oppdaterer sin nettside om Medisinsk Fysikk for å holde oss oppdaterte om norske helseinvesteringer. Men det jeg finner interessant er den store kontrasten mellom USA og Norge på helsevesenet.

 

Enkel matematikk forteller oss at i USA har de omtrent 14 slike maskiner i hver enkelt delstat (distribusjonen av disse varierer nok etter folketall og slikt), mens i Norge har vi knapt nok 1 stykk eller ingen slike PET skannere.

 

Artikkelen forteller også hvor mye grundigere undersøkelse dette utstyret gir i forhold til mer tradisjonelle metoder. Jeg er ingen ekspert på helse og medisinsk utstyr. Men jeg synes det er hårreisende at det skal ha gått omtrent 35 år uten at vi har fått anskaffet nok av slikt utstyr i Norge.

 

DA TENKER JEG SOM SÅ:

 

Hvis dette kan finne kreftsvulstene på et tidligere stadium, så må dette også kunne benyttes til å finne ut om det finnes spredning. Slik jeg tolker dette så må denne spredningen kunne oppdages lettere av en PET maskin i forhold til CT maskiner. Ergo så kan dette brukes også til oppfølgende behandling, med større overlevelsesrate som resultatet.

Lenke til kommentar
Det jeg skriver nå er ikke ment for å skremme vannet av deg, men du må vel til nye kontroller en stund etterpå?

 

Joda, selvfølgelig. Ble innkalt til radiumhospitalet i går, skulle få vite hva slags etterbehandling jeg skulle få. Hadde regnet med strålebehandling av et slag, men fikk vite at det er mulig jeg får cellegift også.

Ventet i noen timer i går, så fikk jeg snakke med legen, og han kunne fortelle at det ikke blir noen behandling inntil videre, bare vanlige kontroller.

Lenke til kommentar
Du sier at det er 99% mulighet for å leve etter 5 år, hva med etter 10 år? 15?

 

 

Den er fortsatt like stor, men prognoser regnes utifra 5 år, slik er vanlig.

Lenke til kommentar

Oppfordring til alle (inkludert meg selv), spis grønnsakene, bær og frukt. Ikke mer enn 1/3 dels porsjon kjøtt i måltidene og slike ting.

 

Prostakreft:

 

Tomater er påvist å skulle forebygge at du ikke får dette.

Brokkoli og Blomkål like så mener jeg å ha lest.

 

Hvis det kan forebygge en type kreft så kan det forebygge andre typer kreft også. Antioksydanter er vesentlige da de hindre noe som kalles frie radikaler i få gjøre skade på arvestoffet. En del vitaminer og mineraler, sterke farger på frukt, bær og grønnsaker inneholder slike stoffer blant annet.

 

Drikk te. Det er vel ikke for ingenting at de lever lenge i Japan.

 

En blir jo egentlig oversvømmet med slike forslag til en bedre matvei i dagens media om en bare følger med litt.

Lenke til kommentar

Jeg har ingenting på selve testiklene, men inni selve pungen er det masse annet rare greier, slags sener tror jeg. Og de har mange kuler, ca. 4-5 stk. Merket det først når jeg var 9 år tror jeg. Men har fremdeles ikke sjekket det, og tviler jeg kommer til å gjøre det. Min hjerne er i benektelse. + Jeg har hørt at klumpene må være på testiklene, og ikke i det andre greiene som er i pungen.

Lenke til kommentar
Jeg har ingenting på selve testiklene, men inni selve pungen er det masse annet rare greier, slags sener tror jeg. Og de har mange kuler, ca. 4-5 stk. Merket det først når jeg var 9 år tror jeg. Men har fremdeles ikke sjekket det, og tviler jeg kommer til å gjøre det. Min hjerne er i benektelse. + Jeg har hørt at klumpene må være på testiklene, og ikke i det andre greiene som er i pungen.

 

Det er mye mer i pungen enn to testikler, så er nok mest sannsynlig normalt det du kjenner der. Blir usikkerheten for stor vil jeg uansett anbefale en samtale med lege for å få vekk usikkerheten :)

Lenke til kommentar

Jeg er en gutt på 17 år snart 18. Jeg leste om dette å sjekke seg, jeg gjore det og oppdaget en kul på størelse med en halv klinkekule. Kan dette være testikelkreft? Jeg har aldri ordna med lege time selv før. Mamma som alltid har gjort det :p Så hva skal jeg si når jeg ringer/går inn på lege kontoret? At jeg gjerne vil at lege skal sjekke testiklene mine?

Mamma er sykepleier så kjenner sykepleierne på legesenteret, men de har vel taushets plikt dem? For har ikke lyst til at de hjemme skal få vite no. Vertfall ikke før jeg er 100% sikker..

Lenke til kommentar
Jeg er en gutt på 17 år snart 18. Jeg leste om dette å sjekke seg, jeg gjore det og oppdaget en kul på størelse med en halv klinkekule. Kan dette være testikelkreft? Jeg har aldri ordna med lege time selv før. Mamma som alltid har gjort det :p Så hva skal jeg si når jeg ringer/går inn på lege kontoret? At jeg gjerne vil at lege skal sjekke testiklene mine?

Mamma er sykepleier så kjenner sykepleierne på legesenteret, men de har vel taushets plikt dem? For har ikke lyst til at de hjemme skal få vite no. Vertfall ikke før jeg er 100% sikker..

 

Om du syntes det er flaut eller ikke ønsker at de skal vite det så er det bare å si at det haster :)

 

Selv sa jeg ikke hva det var når jeg ringte til legekontoret. Fikk time på dagen allikevel.

 

Du får ha lykke til.

Lenke til kommentar

Har vært og sjekket en kul i den ene testikkelen min, og fikk avkreftet at jeg hadde kreft :)

Men har en "vannpose" (cyste?) som sitter ved bitestikkelen min, men så lenge den ikke blir nevneverdig større, eller noe annet galt skjer med den, så er det greit at den er der :)

 

Takk til deg Dotten som fikk meg til å innse at jeg måtte til legen, selv om kulen min ikke var så farlig :)

Lenke til kommentar
Jeg har ingenting på selve testiklene, men inni selve pungen er det masse annet rare greier, slags sener tror jeg. Og de har mange kuler, ca. 4-5 stk. Merket det først når jeg var 9 år tror jeg. Men har fremdeles ikke sjekket det, og tviler jeg kommer til å gjøre det. Min hjerne er i benektelse. + Jeg har hørt at klumpene må være på testiklene, og ikke i det andre greiene som er i pungen.

Høres ut som årebrokk (varikocele). Det dreier seg om åreknuter, det vil si utividete vener. Det er nokså vanlig og helt ufarlig, men hos noen kan sædkvaliteten bli dårligere pga. høyere temperatur i pungen.

Lenke til kommentar

Har oppdaget en liten klump i den ene testikkelen som følge av dette blogginlegget.

Ser jeg har 3/6 symptomer, så jeg stikker ned til fastlegen min iløpet av de neste to timene.

Kjenner dødsangsten komme snikende. =/

Lenke til kommentar

Vil bare opplyse om at jeg har vert hos legen, og fått time til ultralyd om en drøy uke. Så får tiden vise om det er noe ulumskheter som har lagt bolig i mine edle deler.

Lenke til kommentar

Det er bra noen sier i fra ^^

Og tro meg, jeg skal ta et fast tak i ballene til TLZ nå i helgen xD

MEn fra spøk til revolver. Det er et ufattelig bra tiltak, bare det at du skriver det i bloggen din.

Lenke til kommentar

Den høyre ballesteinen min er 0.5 cm lenger ned en den venstre. Er det en stor symtom?

 

Det er masse rart i ballesteinene mine. Noe bløte greier Hvis de skal sjekke om du har ballesteinskreft, fjerner de da ballesteinen?

Det er noe som ligner på en rosin eller no i høyre, jeg er litt nervøs for å sjekke da.

 

 

faen as, jeg som er hypokonder fra før!

 

*Jeg har også fått masse spark i balla mi

Lenke til kommentar
er det slikt at man skal stå å lete grundig å virkelig sjekke hver en millimeter, eller holder det men et raskt tak å bare ta en hurtigsjekk?

I de fleste tilfeller finner man det raskt ut bare ved å kjenne at den ene har forandret seg i forhold til den andre. Som nevnt flere ganger, er man i tvil, så bestill legetime.

Jeg var bombesikker på at jeg ikke trengte legetime, men mor sa at jeg måtte, og det er jeg glad for i dag.

Lenke til kommentar

JAJa.. tok jo en rask liten sjekk. Fint lite klumper her altså. bortsett fra de 2 store som skal være der :)

 

Uansett et flott tiltak at det har blitt skrevet om dette. Og takk til Redline som hadde det i siggen =)

Lenke til kommentar

×
×
  • Opprett ny...