Gå til innhold

Nå er ACTA borte for godt


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er ikke sikkert at denne er død.

Gutta bak det hele har faktisk sagt at uansett hvilket utfall av domstolen skulle bli, så skulle loven PRESSES igjennom uansett.

Og, hvordan kan de presse gjennom en lov uten at den blir stemt inn?

Ja de kan selvsagt gå til de ulike landene å prøve å få den innført der, mye av det samme problemet samt at det ikke funker å få den innført stille nå lengere.

Ja de vil opplagt prøve igjen med noe tilsvarende.

Lenke til kommentar

Det er altså noe håp.

 

Det spørs bare om, eller heller hvor mye de klarer å få sneket inn eller presset gjennom med noen små forandringer.

Det ser kanskje ut som '10-tallet blir en kamp mellom digital frihet/rettigheter vs interesseorganisasjoner.

 

Vi lever i interessante tider...

Lenke til kommentar

Det er mye unøyaktighet i framstillingen av ACTA. ACTA er for det første ingen lov, det er en framforhandlet multilateral avtale (innen WTO-systemet). Det EU-parlamentet har sagt nei til er å ratifisere avtalene. For at avtalen skal tre i kraft så må minst 6 av de opprinnelige avtalelandene (EU, USA, Australia, Canada, Japan, Mexico, Marokko, New Zealand, Sør Korea, Singapore og Sveits.) ratifisere avtalen. Så avtalen kan tre i kraft selv om EU sier nei. Selve avtalen er undertegent av alle landene.

 

En multilateral avtale vil kunne ha konsekvenser for lovgivningen i de landene som slutter seg til avtalen, men er i seg selv ingen lov.

 

Selv om EU sier nei - er faktisk ikke ACTA død, om den blir ratifisert av nok land vil den gjelde i disse landene og således allikevel kunne ha betydning for oss.

 

Det er også en del andre problemstillinger knyttet til ACTA fordi det er en "avtale" som er vanskelige å forstå og forutse virkningen av.

 

Det eneste som er sikkert er at det er en avtale med et håpløst innhold, som er særdeles uklar og hvor man ikke aner noe av konsekvensene. Og hvor prosessen har vært lukket og udemokratisk. Men hvor den opprinnelige intensjonen til stor grad var fornuftig, og i realiteten endte med noe håpløst.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...