Gå til innhold

Intervju: -Hva er fremtidsutsiktene til Prisguide?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hmm... her er det tydelig at intervjuer og objekt jobber i samme organisasjon og ingen av de vanskelige spørsmålene stilles. Hvorfor er ikke store butikker som Elkjøp med? Hvordan skal prisguide konkurrere med prisjakt, hva er fordelene med prisguide? Er det fremdeles slik at en del butikker vegrer seg for å delta fordi det koster penger per klikk? Denne typen spørsmål er jo interessant i tillegg til en rekke "happy go lucky" spørsmål som ble stilt under "intervjuet".

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg brukte jo prisguide mye før, men så skifta de system til noe jeg synes var ett eneste håpløst rot. Jeg skrev til dem flere ganger, men trur du de verdiget meg et svar ?

Så jeg gikk over til prisjakt.

Hvordan prisguiden er nå ? Aner ikke - har ikke vært der på over et år, og savner den ikke.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Hvorfor er ikke store butikker som Elkjøp med? Hvordan skal prisguide konkurrere med prisjakt, hva er fordelene med prisguide? Er det fremdeles slik at en del butikker vegrer seg for å delta fordi det koster penger per klikk?

Hei, kritiske spørsmål er absolutt velkomne. De store butikkene som satser på nettsalg er til stede i prisguide, og dette inkluderer Elkjøp, Lefdal, Expert, Euronics, Komplett, MPX, Netshop, og mange flere.

Prisguide løser mange av de samme oppgavene som våre konkurrenter, men vi skiller oss også fra dem på en rekke områder som jeg mener er til fordel for våre brukere. Vi har et enkelt og brukervennlig design og vi satser på en rekke tilleggstjenester som skal hjelpe leseren med å finne beste pris. For eksempel ser vi at pris- og lagervarslingen er kjempepopulær, og tilbudssjekken som vi lanserte i vinter har vært en stor suksess.

Vi er også så heldige at leserne våre ønsker å dele sine egne erfaringer med nettbutikkene og vi har hundrevis av erfaringer bare fra det siste halvåret. I vinter har vi også lansert oversikt over leveringstider, og disse gir et ærlig bilde av hvor raskt de ulike nettbutikkene sender varene.

Det er alltid noen butikker som synes det er for dyrt å markedsføre seg og være til stedet i Prisguide. Slik har det vært i alle årene jeg har jobbet med tjenesten.

Antallet butikker som er med i Prisguide har holdt seg ganske likt de siste årene. Jeg ser en tendens til at det er færre av de nyetablerte butikkene, og at det er mindre utskifting av butikker enn tidligere, men for bransjen og for kundene tror jeg dette er positivt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg brukte jo prisguide mye før, men så skifta de system til noe jeg synes var ett eneste håpløst rot. Jeg skrev til dem flere ganger, men trur du de verdiget meg et svar ?

 

Gir du oss en tilbakemelding (her på forumet, på epost, eller på facebook) fortjener du også et svar. Hvis du har tid håper jeg du bruker noen minutter til å teste prisguide neste gang du skal handle på nett, og da er jeg selvfølgelig svært interessert i å høre hva du synes.

Lenke til kommentar

Jeg brukte den gamle prisguide.no versjonen. Når V2 kom spurte jeg om det var mulig å få et skikkelig flerveis kryss-filter på plass eller åpent tag-filter, men svaret var en trestruktur filter type med lukkede filterområder.

 

Jeg ble den gang anbefalt å sjekke prisjakt, som allerede implementerte et godt mangeveis kryss-filter, men som søk internt i lukkede kategorier organisert i en trestruktur (hvor man må gå helt ned i trestrukturer før man treffer filtersøket, men strukturert på en fornuftig måte). Jeg forstår at det er implementert slik pga resursbruk.

 

Slik situasjonen er i dag er prisjakt suverent til søk i produkter, og får en 8/10 av meg som søkemotor (den har forbedringspotensiale), mens prisguide får en 5/10, som tilsvarer det mange nettbutikker har internt i sine varer.

 

For at prisguide skal bli en aktuell søkemotor igjen må den implementere et skikkelig kryssfilter. For at det skal være verdt å vurdere over å gå gjennom de støreste nettbutikkene må prisguide i alle fall åpne opp filterområdene sine så man kan velge større eller mindre områder.

 

Det ble mer ris enn ros, men også konstruktiv kritikk og forslag til forbedringer.

 

EDIT:

Her er en ros. Tilbud tjenesten var fin å ha der. Forbedringsforslag: Tillat sorteringer på pris, prisavslag i %, og prisavslag. Og tillat filtrering etter overordnede kategorier. Om jeg ser etter tilbud på datadeler har jeg ikke lyst til å se tilbud på støvsugere eller campingutstyr. Det kan da også være aktuelt å også vise hvor mange tilbud som er i de overordnede kategoriene ved siden av navnet.

 

Som illustrering på hvorfor jeg mener filtreringen på prisguide er for slapp: Jeg prøvde å søke etter hvilke RAM brikker som ville passe best i maskinen min om jeg skulle overklokke og ha en viss mengde RAM, men fortsatt bry meg om pris. Si jeg leter etter 4 brikker (4 enkle, 2x 2-pakke eller en 4-pakke) av 4-8GB pr DIMM, med frekvensområde 2000 - 2400MHz (effektivt) og CL 8-10, mens ytelsen må være spesifisert ved standard 1.5V spenning, og prisområde 0 - 2000kr, men hvor mye jeg anser jeg får for pengene bestemmer om jeg går for et 500kr eller 2000kr oppsett.

Med pridguide må jeg bla igjennom mange oppslag (13 resultat) der mange er totalt irrelevant for meg, men sortering etter "popularitet" hjelper en del, med det kan også hende det som er akutelt ikke er spesielt populært. Jeg får heller ikke kopiert URL til å vise beste søk, fordi brakettene [] og parentesene () forsvinner (i alle fall med nyeste Firefox

www.prisguide.no/sok?count=20&n=&sort=popularity&order=asc&sort=popularity&order=asc&categoryId[]=27&detailId[]=2(316)&detailId[]=1074(1800|2200)&detailId[]=576(1.5)&pg-q=&price_min=&price_max=2000
blir til
https://prisguiden.no/sok?count=20&n=&sort=popularity&order=asc&sort=popularity&order=asc&categoryId%20%20=27&detailId%20%20=2%20316%20&detailId%20%20=1074%201800|2200%20&detailId%20%20=576%201.5%20&pg-q=&price_min=&price_max=2000#1285471772826772856

Prisguide beste søk

Med prisjakt kan jeg få filtrert alt dette ned til et sett med 4 kandidater: Beste søk

Endret av GullLars
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg finner ikke produsentvarenummer under detaljer når jeg browser varer, det gjør det jo umulig for meg å vite om jeg sammenligner epler og epler, eller om to butikker fører f.eks. en PC med samme modellnummer men forskjellig spec..

Er ikke tjenesten basert på produsentvarenummer? Hvordan holder man ellers styr på ting?

Lenke til kommentar

Prisguide var veldig bra, og ble bedre, men så fant jeg prisjakt, og nå bruker jeg aldri prisguide lenger. Det er synd. Jeg vil gjerne støtte opp om tek fordi jeg liker konseptet, men prisguiden er for lengst utkonkurert av prisjakt, og som flere nevner må bedre kryssfilter implementeres. Problemet med prisjakt er at enkelte produkter faller bort for lett når man huker av. Her kan prisguiden gjøre en forskjell, men det er veldig mye som må på plass før den kan vurderes opp mot prisjakt.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Prisguide 1 fungerte, men i den nye er det altfor vanskelig å filtrere søk korrekt og for mange enheter er lagt inn uten nok meta-data slik at de blir filtrert bort selv om de passer. Det er ikke én gang jeg har brukt den nye prisguiden uten å bli frustrert over at søk og filtrering rett og slett ikke fungerer.

 

Bare et par timer siden skulle jeg finnet et rack-kabinett og gikk etter gammel vane inn i prisguiden. Billigste treff er 1043,- og det er totalt 21 treff hvor 14 har pris. Jeg ser ikke hvordan du skal filtrere at det ikke skal følge med PSU og dersom du under høyde velger 150-220mm høyde (4U er 178mm) forsvinner mange 4U alternativer og du sitter igjen med tre alternativer.

 

Så gikk jeg på prisjakt hvor det er 97 treff under rack med billigste på 557,- og 12 modeller under 1000,-. Det er også mulig å filtrere på størrelse i U og om det skal følge med PSU eller ikke.

 

 

 

 

Jeg har allerede bestillt det til 575,- og om det er godkjent skal ni til bestilles.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg bruker både prisjakt og prisguide om hverandre. Ofte erfarer jeg at den ene tjenesten finner produkter den andre ikke gjør, og vice versa. Derfor synes jeg de fungerer som greie kontrollsjekker.

 

Den største fordelen med prisguide i mine øyne er at siden ikke er tungdrevet. Prisjakt går tregt på en mini-PC eller lignende.

Lenke til kommentar

I alt dette fokuset på tilleggstenester kunne dåke jo kansje kvalitetssikra innhaldet. Eg har mange ganger opplevd å få opp produkt som ikkje imøtegår filtervalga mine. Typisk er ofte minnebrikker lagt inn i prisguiden med feil aksesstider. Utruleg kjipt når man har laga ei heil handlevågn og trykker kjøp berre for å sjå at minnet som du trudde var CL8 er CL10.

 

Det finnest fleire eksempel på at produktet er rett men detaljane er heilt på jordet, men minnebrikker er vel den kategorien der filtera har framstått mest håplause som ein følge av dette.

Lenke til kommentar
For at prisguide skal bli en aktuell søkemotor igjen må den implementere et skikkelig kryssfilter. For at det skal være verdt å vurdere over å gå gjennom de støreste nettbutikkene må prisguide i alle fall åpne opp filterområdene sine så man kan velge større eller mindre områder.

 

Takk for en svært grundig tilbakemelding! Jeg ser at det er en del utfordringer med filtreringen og søkemotoren som vi må ta tak. I dag leveres dette søket av en ekstern leverandør (Netsprint i Polen). Bortsett fra at det er mye arbeid er det ingenting i veien for å bytte ut dagens løsningen med en helt annen teknologi, men vi må selvsagt også se på hva vi kan oppgradere i den løsningen vi har i dag.

 

Det å legge inn støtte for å filtrere på ulike egenskaper med minimum og maksimum-verdi bør ikke være noen stor sak. På den måten kan du selve velge hvilket intervall du er interessert i, f.eks. når det kommer til lagringskapasitet på harddisk. Kan du si litt nærmere hva du mener med "kryssfiltrering"? Er nemlig ikke ikke helt sikker på om jeg forstod hva du siktet til her.

 

Tilbud tjenesten var fin å ha der. Forbedringsforslag: Tillat sorteringer på pris, prisavslag i %, og prisavslag. Og tillat filtrering etter overordnede kategorier. Om jeg ser etter tilbud på datadeler har jeg ikke lyst til å se tilbud på støvsugere eller campingutstyr. Det kan da også være aktuelt å også vise hvor mange tilbud som er i de overordnede kategoriene ved siden av navnet.

 

Her skal vi utvilsomt gjøre mer og disse forslagene skal vi utvilsomt ta med oss. Planen er at tilbudene skal grupperes i hovedkategorier for vi ser jo at man stort sett er opptatt av enten hvitevarer eller datakomponenter, og sjelden begge deler samtidig :-)

Lenke til kommentar

Jeg finner ikke produsentvarenummer under detaljer når jeg browser varer, det gjør det jo umulig for meg å vite om jeg sammenligner epler og epler, eller om to butikker fører f.eks. en PC med samme modellnummer men forskjellig spec..

Er ikke tjenesten basert på produsentvarenummer? Hvordan holder man ellers styr på ting?

 

Vi forsøker å lagre produsentvarenummer alle steder hvor vi finner dette, men i ganske mange tilfeller er det vanskelig å finne produsentens varenummer, eller at butikkene har laget sine egne varianter av produsentvarenummeret. For eksempel gjør de dette ofte for demoprodukter, eller hvis de lager pakkeprodukter (bærbar PC + ekstra minne, etc).

 

Om vi kunne brukt produsentnavn+varenummer som en unik ID felles for produktdatabasen, butikkenes prislister, osv hadde det vært til enorm hjelp for oss, men så enkelt skal det selvfølgelig ikke være :-)

 

Helt enig med deg i at vi kan forsøke å bruke varenummer enda mer, og jeg tror det er nyttig om vi klarer å vise dette i vareteksten til butikkene. En del butikker har varenummeret i vareteksten i dag, men vi kan helt sikkert legge inn dette for flere slik at sammenligningen blir enklere.

Lenke til kommentar
Bare et par timer siden skulle jeg finnet et rack-kabinett og gikk etter gammel vane inn i prisguiden. Billigste treff er 1043,- og det er totalt 21 treff hvor 14 har pris. Jeg ser ikke hvordan du skal filtrere at det ikke skal følge med PSU og dersom du under høyde velger 150-220mm høyde (4U er 178mm) forsvinner mange 4U alternativer og du sitter igjen med tre alternativer.

 

Her er det rett og slett for dårlige data i vår produktdatabase som gjør at tjenesten ikke fungerer som den skal. Vi har for få rack-kabinetter i oversikten, og det er tydeligvis ikke lagt inn f.eks. høyde og bredde på alle produkter.

Kabinett-kategorien har en valgmulighet for om man vil ha med eller uten strømforsyning, men jeg ser at det ikke er lagt inn data for dette på mange produkter fordi det finnes varianter av kabinettet både med og uten strømforsyning. For eksempel får man Chieftec UNC-410 uten PSU, med 1x400w, 2x420w, 1x350w, osv. Samme problemstilling ser vi for eksempel for speilreflekskamera som selges som bare kamerahus, og med ulike objektiver.

 

Løsningen på kan være å opprette de ulike variantene som flere produkter, eller lage funksjonalitet for å gruppere prisene inne på selve produktsiden. Her er jeg veldig i tvil om hva som er den mest praktiske og beste løsningen..

Lenke til kommentar
Tror at back-to-the-roots er rette veien å gå, fortsett den tanken! Respons ved søk bla er alpha omega, prisguiden er treig idag.

 

Dette skal vi ta med oss. Tusen takk for tilbakemeldingen!

 

I alt dette fokuset på tilleggstenester kunne dåke jo kansje kvalitetssikra innhaldet. Eg har mange ganger opplevd å få opp produkt som ikkje imøtegår filtervalga mine. Typisk er ofte minnebrikker lagt inn i prisguiden med feil aksesstider.

 

Også meget nyttig å høre. Når vi legger inn produktinformasjonen gjør vi dette så godt vi kan, men det er et svært omfattende og tidkrevende arbeid. Det kan oppstå feil, men det er også viktig at vi fyller ut all informasjonen hvor det er mulig å filtrere. Vi har et bedre team av produktinnleggere i dag enn vi hadde for et halvt år siden, og vi har bedre rutiner på produktinnleggingen. Likevel er jo ikke dette alene en garanti for at det ikke kan skje feil.

 

Send oss gjerne et tips neste gang du ser noe som er galt. "Tips oss"-lenken er lett tilgjengelig fra alle produktsider i tillegg til at den ligger helt nederst på alle sider i Prisguide. Det holder i massevis at du skriver én linje om hva som er galt og så fikser vi resten.

Lenke til kommentar
Det å legge inn støtte for å filtrere på ulike egenskaper med minimum og maksimum-verdi bør ikke være noen stor sak. På den måten kan du selve velge hvilket intervall du er interessert i, f.eks. når det kommer til lagringskapasitet på harddisk. Kan du si litt nærmere hva du mener med "kryssfiltrering"? Er nemlig ikke ikke helt sikker på om jeg forstod hva du siktet til her.

Om du ser på et produkt som et objekt, og variablene som er felles for alle objekter av den typen/klassen (største gruppering som kan passe i samme "slot", f.eks. DDR3 240 pins) som dimensjoner blir da et kryssfilter søk tilsvarende et venn diagram i flerdimensjonalt rom.

EDIT: Egentlig filtersøk på mange variabler samtidig.

 

Det er også mulig å utvidde de logiske operasjonene fra AND (som er standard filter) til også OR, NOT, XOR og XNOR.

XOR/XNOR er nok ikke relevant for de fleste og tungvint med GUI. "OR" er kjekt for å slippe å gjøre flere søk og sammenligne resultater. "NOT" gjør det enkelt å fjerne uønskede ting i stedet for å måtte bruke eliminasjonsmetoden ved å inkludere alt annet enn det du ikke vil ha.

Med GUI vil OR tilsvare enten en kopi av variablen og/eller et helt nytt søk (ved siden av? kanskje tungvint å implementere og bruke?), og NOT en kopi av variablen om man vil utelukke enkeltverdier/underområde i et område man har valgt.

 

Siden det er en del med programmeringskunskaper, kunne det vært et veldig kraftig verktøy å gitt dem mulighet til å overstyre standard filtersøk som bruker GUI. med en kommandolinje type søk med større logiske ligninger for filtersøket med en oppgitt syntaks. Jeg vet ikke om en slik kommandolinje type søk plug-in vil gi mye ekstraarbeid? Eksempel med søk etter høy-ytelse RAM med god kapasitet og pris:

 

ObjectClass = Datakomponenter.minne.DDR3.240pin; //(kan settes ut fra hvor i klasse-treet man gjør søket fra)
return Price(|2000)&DIMMCapacity(4|8)&Voltage(1.5)&((Frequency(1600|)&CL(|8))+(Frequency(2000|)&(CL(|11)));
//+ (OR) argumentet sier ta med ting som har frekvens >= 1600 og CL <= 8, eller frekvens >= 2000 og CL <= 11. Altså tillater litt høyere CL om frekvensen er over 2000 i det samme søket for å slippe 2 søk

//Samme ligning med slice syntax og [fra og med : til] som operator for range og inline conditional.
return Price[:2001]&DIMMCapacity[4:9]&Voltage(1.5)&Frequency[1600:]&CL[:(Frequency>=2000?12:9)];

//Skrevet som filter:
Pris 0 - 2000
DIMM kapasitet 4 - 8
Spenning 1.5
Frekvens 1600 - [max]
CL [min] - 8 //(hvis frekvens er under 2000, ellers 11. må vanligvis gjøres som 2 søk)

//Si om man f.eks. ikke liker Geil som minneprodusent kan man legge til på slutten av søket
&!brand("Geil");
//eller om man vil kun se Crucial, Corsair og Kingston minne
&brand("Crucial", "Corsair", "Kingston");

 

 

 

Det er også aktuelt å kunne huke av ved siden av hver variabel man kan søke på om man skal inkludere produkter som mangler den variabelen i bunn av søkeresultatene (kanskje som en egen gruppering). Dette vil gjøre det enklere å søke på alle variablene som kan oppgis om et produkt, f.eks. lengde/bredde/høyde, formfaktor, etc.selv om disse ikke er oppgitt for mange produkter i kategorien.

Det er også fint å kunne huke av om noen av butikkene har varen på lager (skille mellom eget og leverandørlager?)

 

EDIT2: > og < blir til hhv &--#62; og &--#60; når man redigerer tekst og lagrer endringer. Buggen er rapportert for et par uker siden men ikke behandlet (så langt jeg vet). Det er mulig jeg har oversett noen feil, kom hjem fra byen for litt siden. Redigert på nytt etter tillegg i EDIT for å rette denne buggen.

Endret av GullLars
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...