Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Mottar ikke IP automatisk fra router - Oppstod etter tvungen reboot


Anbefalte innlegg

Satt igår og spilte fifa 08 når pc'en frøys og jeg måtte slå den av. Dette skjer av og til når jeg spiller. Litt rart ettersom det er en relativt ny pc med bra utstyr.

 

Uansett, når pc'en kom på igjen nekter den å motta ip automatisk, noe som gjør at jeg ikke kommer på nett. Oppsettet mitt er: Modem->Router-> Stasjonær PC tilkoplet med kabel

 

Prøvde nettopp med fast ip, men tror ikke jeg gjorde det riktig ettersom det ikke fungerte.

 

Forslag?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Får "Begrenset eller ingen tilgang" ja. Har prøvd med ny tp-kabel nå, men ingen forskjell. Har også renew'et dhcp uten noe hell.

Prøvde å gå utenom router, men fremdeles samme problem, så routeren er i skjønneste orden. Problemet ligger altså hos pc'en.

 

Flere forslag?

Lenke til kommentar

Vel, jeg har satt inn IP-adresse, og likevel funker det ikke...

 

IP 192.168.1.102

255.255.255.0

Gateway 192.168.1.1

 

DNS har jeg også ført inn. Det rare er jo at det funket helt fint tidligere, og plutselig ikke. Har kjørt systemgjenoppretting også, men ingen forskjell...

Lenke til kommentar

Har du prøvd å restarte absolutt alt på LANet?

 

Opplevde lignende problem i fjor. Enkelte maskiner fikk ikke IP og ville ikke på nett. Restartet alt og problemet var borte. En stund etter skjedde det samme igjen. Med samme resultat. Det skjedde oftere og oftere.

Til slutt klarte jeg å komme fram til at det var switchen som var problemet. Den fant plutselig ut at den skulle droppe alle utgående pakker men ikke inngående pakker på et par av portene. Skiftet switch og har ikke hatt mer problemer.

Lenke til kommentar

Ipconfig /renew

 

Får følgende melding:

Windows IP-konfigurasjon

 

Det oppstod en feil under fornyelse av grensesnittet Lokal Tilkobling 2 : kan ikke kontakte DHCP-serveren. Forespørselen ble tidsavbrutt.

 

Maskinen forsøker å få IP-adresse i ca 1 minutt.

Lenke til kommentar

Jepp, koplet fra alt og restartet router via den knappen. Holdt den inn i 5 sek, så den ble restarta. Etter restart er det ikke mulig å kople i med ledning eller trådløst, så nettverket her er visst helt texas...:( Routeren er helt ny, kjøpt på tirsdag.

 

Har prøvd med ipconfig /release også.

Lenke til kommentar

Ja, det var det som var planen, men nå klarer jeg ikke kople til med ledning på noen av pc'ene. Det er en Linksys WRT160N...

 

Routeren er oppe å går igjen nå, plutselig. Kun IP på den stasjonære som er problem nå.

Endret av Sindr3
Lenke til kommentar

Jeg hadde et lignende problem på det gammle hovedkortet mitt. Det løste seg da jeg oppdaterte driveren til nettverkskortet. Dvs det jeg egentlig gjorde var å oppdatere driverne til hele hovedkortet (Abit kn8 SLI), men regner med det var nettverksdelen som var på tur.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...