Gå til innhold

TES: Spille gjennom Oblivion (eller Morrowind) flere ganger?


Anbefalte innlegg

Jeg vil tro at definisjonen på å "spille gjennom" Oblivion (eller Morrowind) er det samme som for de fleste andre spill - at man spiller gjennom hovedplottet til slutten av selve historien. Så når jeg leser at noen har "spilt gjennom Oblivion tre ganger" så betyr det at de har fullført main quest tre ganger?

 

I spill av denne typen kan en slik definisjon (selv om den selvsagt er riktig) være litt "urettferdig". Jeg har en karakter hvor jeg har gått gjennom hele main quest, kommet til toppen i Fighters Guild, Mages Guild og Arena og har ellers gjort ganske mange selvstendige quests og utforskning. Min andre karakter ble mer tyvaktig og jeg har med den kommet til topps i Thieves Guild og Dark Brotherhood i tillegg til småquests. Jeg har nå også laget meg en ren mage som tredje karakter (High Elf, Mage class) og driver nå og jobber meg gjennom Mages Guild igjen med denne, men har ikke rørt main quest i det hele tatt. Jeg ser for meg vil ta noen flere guilds og slikt med denne karakteren etterhvert.

 

Ironisk nok kan jeg lage en Redguard eller Orc warrior, utstyre vedkommende med en øks/longsword og noe heftig armour og løpe gjennom main quest på mye kortere tid enn hva jeg nå etterhvert har brukt (og kommer til å bruke) på min andre og tredje karakter. Likevel vil det "telle" som å ha kommet gjennom spillet mer enn de hundrevis av timer jeg har brukt, og kommer til å bruke, på alt annet enn main quest med min andre og tredje karakter.

 

Dette er jo ikke noe "problem" i den forstand, jeg bare lufter noen tanker og lurer på hva andre mener om dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Haha! neida! Jeg har også laget meg noen stealth-characters. Det vil si: Jeg spilte mye for noen år siden, spillet forsvant etter at jeg reboota pc'en, og kom tilbake nylig. Dette skjedde i ogforseg for _enda_ lenger siden også! Gikk gjennom main-quest og kom langt på mange andre quests/guilds. Men endte opp med stealth-char begge gangene. Prøvde vel her om dagen med å lagge meg en magic-char - kjedelig i starten, ergo gadd ikke så lenge, og en liten time senere fant jeg ut at jeg skulle lage en orc med sverd og heavy armor. Har ikke fått spilt så mye på den, men får se etterhvert! Får se når jeg blir helt ferdig med main på den andre :dontgetit: om jeg får tid og ork da! men så er det jo shivering og sånn også!

 

Men tipper det er sånn at oblivion er et spill som man faktisk VIL bruke lang tid på, snike seg frem, kose seg, se på ting! Bare slappe av og nyte bra musikk!

Lenke til kommentar
For meg er å runde spillet når man gjør ferdig main quest, mens å fullføre i mitt syn vil si å ta alt som tas kan, altså fullføre spillet ;)

Folk har nok forskjellig syn på slikt, uten at jeg ser det helt store problemet med det.

 

 

Da sier jeg lykke til med å finne alle små-quests til Oblivion! Det er jo helt sykt hva de har klart å proppe inn av små og store oppdrag! Stående applaus til Bethesda for det!

Lenke til kommentar

Det jeg vil frem til er at dette er en type spill hvor man fint kan bruke et par hundre timer på forskjellige karakterer, guilds, quests, levelling osv. Main Quest i seg selv er jo forholdsvis kort og man kan løpe gjennom det på kortere tid enn det tar å gjøre alt annet. Jeg er sikker på at jeg har brukt såpass mye tid på min andre og tredje karakter tilsammen etterhvert at jeg kunne spilt gjennom main quest både to og tre ganger på samme tid - likevel "teller ikke" dette i samme forstand.

 

Løsningen blir vel at man med hver karakter også tar main quest slik at man kan si man har rundet spillet så mange ganger som man faktisk har spilt det. ;)

 

Anyway, det ble litt rotete, dette, men takk for svar. :)

Lenke til kommentar

Begrepet «runde» i slike spill er relativt. En person som har «rundet» spillet tre ganger (gjort hovedoppdraget tre ganger) kan fint kunne betraktes som en nybegynner i forhold til en som har fullført spillet én gang, dersom sistnevnte faktisk har fullført spillet 100 %. Den karakteren jeg holder på med nå den første som jeg faktisk skal runde hovedoppdraget med. Tidligere har jeg bare kommet så langt som til Allies for Bruma før jeg gikk lei den karakteren og startet på en ny, rinse and repeat. Jeg har derimot spilt med totalt mellom fem og ti karakterer - noen gav jeg meg med etter kort tid, andre kom jeg til topps med i flere av laugene. Totalt sett har jeg ganke lang fartstid i Oblivion, og selv om jeg hittil aldri har gjort ferdig hovedoppdraget (selv om jeg jobber med saken i skrivende stund, jeg har faktisk akkurat kommet til nevnte oppdrag), så regner jeg meg som en erfaren Oblivion-spiller.

Lenke til kommentar

Ja, det er det jeg mener, MiSP. Dette er jo en type spill hvor hovedhistoien bare er en liten del av spillet, i motsetning til f.eks FF-spill. Selv om disse ofte har mange sidequests, så er det likevel hovedhistorien som er det vesentlige. Jeg vet ikke om jeg kommer til å fullføre main quest med min andre og tredje karakter, men jeg bruker likevel minst like mye tid og tar like mange andre quests som om jeg hadde gjort det. Likevel kan jeg ikke si at jeg har "spilt gjennom Oblivion tre ganger".

Lenke til kommentar
Jeg vet ikke om jeg kommer til å fullføre main quest med min andre og tredje karakter, men jeg bruker likevel minst like mye tid og tar like mange andre quests som om jeg hadde gjort det. Likevel kan jeg ikke si at jeg har "spilt gjennom Oblivion tre ganger".

«Har du rundet det?» er et spørsmål jeg ofte hører i det virkelige liv når jeg snakker med interesserte folk om Oblivion. Da må det alltid en forklaring til på hvorfor det å «runde» et spill ikke bare er én bestemt ting. :p

Lenke til kommentar

Man får vel egentlig aldri runnet Oblivion eller Morrowind. Fordi det er så uendelig med quests. Ta oblivion først da, går man good guy, får man faktisk ikke gjort alle badguy questene (Er et par man faktisk ikke får låv til å gjøre questene, fordi man har for mye fame).

 

Men jeg syns ikke man skal gå både main quest, arena, fighters guild (Alle good guy questa), og samtidig gå dark brotherhood, thievsguild og alle badguy questa. Enten er man rasshøl, eller så følger du loven.

 

Jeg vil si man han "Rundet" spiller da man ikke har mer å gjøre, feks; man er leder av Dark brotherhood, thievsguild, og har gjort diverse andre badguy quest. Når man går bare rundt å raider huler fordi du ikke har noe annet å gjøre, da er det på tide å starte ny character.

Lenke til kommentar

Har selv "rundet" Oblivion, d.v.s. gjort ferdig main quest og alle småquestene jeg hadde tilgang til.

Klarte forøvrig å slette alle savene mine etter ca 200 timers spill på min 360.

Gikk nesten i koma på grunn av sjokket dette medførte, men startet på nytt igjen med det samme.

Spilte da over 300 timer før neste "runding" av spillet. Dette var for ca. et år siden, men har nå snart spilt mange timer igjen og snart "rundet" det på nytt.

 

Spilte også Morrowind etter at jeg spilte Oblivion i fjor.

Vurderer nå å begynne på en ny runde med det igjen.

Lenke til kommentar

Som svar på tråden, hvis jeg tolket den riktig, kan jeg si at personlig synes jeg ikke det er noe å skryte av å ha rundet et spill.

Spill som Morrowind og Oblivion kan man vel egentlig aldri runde. Man bør i det hele tatt gå lei før man har sett og gjort alt.

 

I Morrowind kom jeg til tops i samtlige fraksjoner (dog valgte jeg å holde me thieves guild når de kom i clash med fighters guild, men kom til tops i den på en annen character), og hadde fullt på alle attributter og main skills. Var godt oppi level 70-80.

 

I Oblivion ble jeg guildmaster i Thieves Guild og Dark Brotherhood, gjorde en god del arbeid for Fighter's, men gjorde aldri mer enn ca halvparten av main guildet, da jeg ikke synes det var så interessant.

 

En dag skal jeg naturligvis gjøre det :roll:

Endret av TheParlourStrode
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...