Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Sliter med utbetaling av lønn


MrBjoern

Anbefalte innlegg

Vet ikke om dette er helt riktig sted å poste, men det får så være. :)

 

Som 15åring er jeg utrolig glad for å ha fått meg jobb, en godt betalt en også, egentlig. Eneste er at jeg sliter med å få utbetalt lønningen min.

 

Nå fks, spurte jeg om jeg kunne få utbetalt lønnen før ferien min begynte, forige uke. Det skulle være greit, og jeg gikk hjem fra siste arbeidsdag i god tro om at jeg hadde 6 000 ekstra på konto, over helgen. Den gang ei.

 

Ingen penger kom på mandagen, og jeg prøvde å ringe sjefen min. Som hadde skrudd av mobilen. Det samme gjentar seg på Tirsdag og Onsdag. Når jeg endelig får tak i han på Torsdagen, får jeg beskjed om at han skal ta det så fort som mulig samme dag. Men at han har noe jobb. for noen kunder som han også må få gjort ferdig.

 

Samme dag reiser jeg på hytta, og blir der til Søndag. Jeg reiser hjem og sjekker kontoen. Fremdeles ingen lønn.

 

Jeg har prøvd å få tak i sjefen igjen, men han svarer ikke på mobilen.

 

Han har jo også i det siste snakket om at det har vært mye å gjøre, masse kunder og slike ting. Det har jo også jeg lagt merke til. Men jeg synes hvertfall selv, at man skal prioritere sine ansatte, til en viss grad hvertfall. Spesielt med tanke på at lønnsutbetalingen skal finne sted den 20. (+- ett par dager) hver månede. Og det begynner jo å bli en stund siden nå.

 

Til vanlig ville jeg vel bare blitt mektig irritert, om jeg ikke hadde fått pengene mine. Men nå har det seg jo også slik at jeg reiser til Paris om litt over 24timer. Og at det da hadde vært kjekt å få utbetalt lønnen sin til da. Dette har jeg jo også presisert flere ganger, ovenfor arbeidsgiveren min.

 

 

Dette ble litt rotete, men håper dere forstår hva jeg mener. Og håper at noen har noen tips, eller kan hjelpe meg. :)

 

mrbjoern. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Står i arbeidskontrakten at utbetalingen skal finne sted den 20. hver månede. Såfremt det ikke er på en lørdag eller søndag. Da skal den utbetales på mandagen eller fredagen.

 

Ellers står det også i kontrakten hvor mye jeg skal ha i timen.

 

Og jeg fører timelister selv, som jeg leverer en gang i uken. :)

Lenke til kommentar

Da er egentlig saken for din del veldig grei. Du har kontraktsfestet timesats, lønnsforhold og utbetalingsdato. Når det gjelder utbetalingsdato så skal lønn utbetales avtalt dato, eller før dersom denne faller på en helligdag.

 

Men så kommer det jo ann på hvilket forhold til har til sjefen, hvordan forhold du ønsker å ha videre osv. Dette er jo noe som sjefen din tydelig legger opp allerede, så eg ville kjørt hardt mot hardt. Dvs, sendt et brev til sjefen om at du skal ha pengene utbetalt innen to uker eller så tar du det videre(som betyr at du kan kreve konkursbegjæring). Sjekk med arbeidstilsynet angående frister, det er lenge siden eg sendte slike brev så eg husker det litt dårlig.

 

Når det gjelder Paris-turen ser det jo dårlig ut. Men du får ha god tur uansett. :)

Lenke til kommentar

Hei, og tusen takk for raskt svar. :)

 

Når det gjelder forholdet til sjefen, så er det jo egentlig ganske bra. I tilleg til at det er en utrolig koselig arbeidsplass. Så jeg vil jo neppe ødelegge det. + At det ikke er så veldig lett å få andre jobber rundt om her. Men jeg skal sjekke litt ut det med tidsfrister, og slike ting. Det er bare så irriterende at jeg ikke får pengene mine den ene gangen jeg virkelig trenger de. :(

 

Men, tusen takk for hjelpen så langt. Og jeg må si jeg gleder meg utrolig til en uke i Paris nå! :wee:

Lenke til kommentar

Det er en vanskelig sak å skulle beholde en god tone når sjefen tydeligvis er veldig useriøs.

 

Jeg ville bare prøvd å forklare det som du gjør her, at du skal til Paris og du trenger de pengene nå. Så det hadde vært veldig fint om han kunne overført de, siden det også er over en uke siden de egentlig skulle vært på konto.

 

Som det blir nevnt her, så er liksom neste post konkursbegjæring, noe som er utrolig mye styr. Jeg har alle de papirene liggende, tror jeg, etter en konflikt med en tidligere arbeidsgiver. Men det er mye jobb og mange frister du må passe på å følge opp.

 

Eventuelt så kan du kontakte LOs sommerpatrulje: Telefon 81001999 E-post: [email protected]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...