Gå til innhold

Er Sony så godt som døde?


Birkin

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-NIoHlfL

En off-topic diskusjon angående fanboy'er er fjernet, husk at man skal kommentere sak, ikke person. Innlegg som omhandler dette er følgelig fjernet.

 

(Reaksjoner på moderering tas på PM og ikke i tråden som blir moderert.)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tja. Sony i seg selv vil ikke gå konk. De selger mye annet utenfor konsollverden. Men i konsollkrigen derimot kan Sony kanskje tape, men ikke at jeg kan spå noe.

 

Og siden Sony har danket HD DVD antar jeg at folk som vil ha HD filmer kun få velge standalone BR spillere som koster skjorta - eller en PS3 for "bare" 4000 kr (og i tillegg får du en spillemaskin på kjøpet). For at dette skal jevne seg ut/gå andre veien må standalone BR spillere koste like mye som PS3 eller mindre. Og man vil jo tenke økonomisk og da vil en PS3 være mest fornuftig pr. i dag. Dette vil også bidra til salget av konsollen en tid framover.

 

De som ikke bryr seg om HD filmer kan vel velge det som passer dem forøvrig. Men jeg tror store selskaper som dette burde ha ansatte med bra kompetanse til å holde selskapet oppe.

Lenke til kommentar

Tror dere virkelig at det er slutt fordi at knappe 2 mill hardcore FF fans får muligheten til å velge hvilken konsoll de skal spille FF13 på? Gimme a break.. Spillet er fremdeles PS3 eksklusivt i Japan, og det er der det kommer til å selge konsoller.

 

Sony har også tidligere kjørt en policy hvor de ikke gikk aktivt inn for å sikre eksklusiver. De har nok tapt en del på dette, og vi ser nok noe av ettereffektene av dette. Denne finurlige ideen tok forøvrig gærne Ken med seg når han gikk av, og nå er man tilbake og kjemper for titlene slik man gjorde før.

 

Det forekommer meg også at de har en annen vinkling enn MS. Hvor MS spytter penger i å få 'gode gamle' franchiser multiplattform og gjerne med ekstramateriell for deres versjon, velger Sony å støtte helt nye titler fra de samme. Som eksempelvis GTA4 vs La Noire, og nå FF13 vs FF13 versus.

 

Jeg tror dette er sunt og lar spillprodusentene fornye seg og sine kreative prosesser.

Lenke til kommentar

Det at dem mistet Final Fantasy er nok et hardt slag for Sony.

 

Selv så trodde jeg at det var umulig for Final Fantasy og komme til 360, rett og slett fordi Sony eier en god del av Square Enix og at serien har vært på Playstation en god stund nå. Men etter som jeg har sett så har ikke Microsoft betalt Square Enix noe for å få FF på 360, det var Square Enix som ville tjene mer penger å spillet.

 

Og det betyr jo at Metal Gear Solid også har en stor sjanse for å komme til 360, spillet har kun solgt litt over 2 millioner kopier og Hideo Konjima vil nok gjerne ha mange flere penger for et spill han har holdt på med i over 5 år. Så vis Microsoft betaler dem litt for og produsere spillet til 360, er jeg helt sikker på at dette spillet også kan komme til xbox om kansjke et år.

Lenke til kommentar

Det at FFXIII kommer til Xbox i USA og Europa har jo ikke så veldig mye å si. Det er jo først og fremst i Japan at FF er veldig populært. Xbox fans er heller ikke typen til å like FF så veldig godt heller. FF er derimot en fantastisk spillserie og det er leit for Sony at de mister eksklusiviteten på spillet i Europa og USA. Men å si at Sony er så godt som døde blir helt helt feil. Spillet vil fortsatt være eksklusivt i Japan hvor spillet selger helt klart mest. De som er eiere av PS3 og Xbox 360 vil også sannsynligvis gå til innkjøp av PS3 versonen framfor Xbox versjonen. FFXIII VS kommer bare til PS3 og jeg tipper de fleste FF-fans vil ha VS og vanlig versjon på samme konsoll.

 

FF kommer ikke til å bli en veldig stor tittel på Xbox tror jeg, Halo f.eks og Gears of War vil selge mye mer enn FF på bare Xbox 360. FF på PS3 vil selge som hakka møkk fortsatt, og vil ganske sikkert også slå Halo på salgstallene.

 

PS3 kommer tilbake, de hadde den beste E3 konferansen og har sikkert spart veldig mye krutt til TGS som kommer i Oktober. E3 for Sony bestod for det meste av action pregete skytespill, noe som passer bedre for det amerikanske markedet.

 

Jeg tror hvertfall at Team Ico vil komme med noe interessant på Tokyo Game Show.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...