Gå til innhold

Består terrorlister av bare terrorister?


Anbefalte innlegg

Vel, ofte i debatter så blir det tatt opp: "Det er tross alt en grunn til at de er på x sin terrorliste". I all hovedsak er det vel USA, Canada, EU og andre vestlige nasjoner med Israel som er ivrig på terrorlister. Der det listes opp grupperinger og mennesker som terrorister.

 

 

Er det slik at så fort mennesker og grupper blir stemplet som terrorister er de terrorister? Onde mennesker som terroriserer? Poenget ligger nettopp i en sak på VG idag:

 

USA fjerner endelig Mandela fra terroristlisten

 

Det amerikanske Senatet vedtok fredag å fjerne Nelson Mandela fra listen over terrorister, samtidig med at den snart 90 år gamle frigjøringshelten ble hyllet med en storstilt konsert i London.

VG Nett følger

 

 

- Pinlig, mente utenriksminister Condoleezza Rice da hun ble klar over at mannen som hele verden ser på som et symbol på frihet og demokrati, fortsatt sto på USAs liste over terrorister.

 

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=501336

 

Terrorlistene, består de av bare terrorister?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Terrorlister består av terrorister. Men de har også jevnlig blitt benyttet som et klart diskrimminerende hinder for frigjøringsorganisasjoner enkelte regjeringer ikke liker.

 

Det er ingen hemmelighet, og sier seg selv.

 

Otto von Bismarck sa det ganske greit da han på 1860-tallet økte bevilgningene til forsvarsmakten.

 

- Den som har makten gjør som han vil.

Lenke til kommentar
ok, deg om det.

 

Nei, det er vel heller deg om det. Er Mandela en terrorist? Nei, han er ikke det. Han havner i den andre kategorien i den klisjefylte: En manns terrorist er den andres frigjører.

 

Eller ville du noe annet enn å bare ødelegge tråden med korte meningsløse innlegg? Spørsmålet er; er alle som er plassert på terrorlister terrorister? Eller er de bare på feil side i kampen? Blir det noe annet enn ett virkemiddel for å kjempe mot de man ikke liker?

Lenke til kommentar

Ødelegge tråden med orte og meningsløse innlegg? Vell, når noen tillegger deg meninger du ikke har og ikke ser ut til å ville forstå så ser jeg ikke noen grunn til å svare dem serriøst før de oppfører seg serriøst. Poenget er vell at Mandela før har brukt andre virkemidler som gjerne kan betegnes som terrorisme.

 

At du prøver å gi meg meninger som de du skriver over gjør jo det hele nesten komisk. De desperate klovneriene dine synes jeg egentlig du kan holde for deg selv.

Lenke til kommentar

Kanskje Mandela fortsatt skulle stått på listen?

På den ene siden er han riktignok en frigjøringshelt, men på den andre siden har han bidratt til økte forskjeller mellom fattig og rik etter at han fikk Sør-Afrika til å ta sitt avgjørende skritt i retning av thatcherismen etter Chicagoskolens ortodoksi.

 

- Siden 1194, det året ANC kom til makten, har antallet mennesker som lever på mindre enn 1 dollar per dag, fordoblet seg, fra 2 mill i 1994 til 4 mill i 2006.

- Mellom 1991 og 2002 ble arbeidsledigheten for svarte sørafrikanere mer enn fordoblet fra 23 prosent til 48 prosent.

- Av Sør-Afrikas 35 millioner svarte innbyggere tjener bare 5000 mer enn 60000 dollar per år. Antallet hvite i dette inntektssjiktet er mer enn tjue gangers å høyt, og mange tjener mye mer enn dette.

- ANC-regjeringen har bygget 1,8 mill nye boliger, samtidig har 2 millioner mennesker mistet sitt hjem.

- Nesten 1 mill mennesker har måttet flytte fra gårdene sine i løpet av demokratiets første tiår.

Denne typen fordrivelse har betydd at antallet brakkebeboere har økt med 50 prosent. I 2006 bodde mer enn én av fire sørafrikanere i rønner i enkle brakkebyer, mange uten innlagt vann eller elektrisitet.

 

Jeg tar tilbake at jeg mener han er en terrorist, men så blåøyd og naiv som ANC har vært i avtaler med Verdensbanken og det Internasjonale Pengefondet fortjener ikke den heder og ære han har mottatt i disse årene.

 

Dette var vel litt off topic. Sorry.

Lenke til kommentar
Ødelegge tråden med orte og meningsløse innlegg? Vell, når noen tillegger deg meninger du ikke har og ikke ser ut til å ville forstå så ser jeg ikke noen grunn til å svare dem serriøst før de oppfører seg serriøst. Poenget er vell at Mandela før har brukt andre virkemidler som gjerne kan betegnes som terrorisme.

 

At du prøver å gi meg meninger som de du skriver over gjør jo det hele nesten komisk. De desperate klovneriene dine synes jeg egentlig du kan holde for deg selv.

 

Vel, da må du vel gjøre deg litt mer forstått da. "mmm, hva?" gir ikke så mye mening, og da må jeg tolke det derfra. Det fremsto som at du anså Mandela som en terrorist. Det var jo tross alt besynderlig at når Mandela slapp ut og valgte diplomati så stod han fortsatt på terrorlista til USA og har stått der frem til idag. Så blir terrorlistene noe annet enn virkemidler for å bruke mot partene man ikke liker? Slik som Irans "revolutionary guard" som visstnok står på lista. Disse terrorlistene framstår helt useriøse når Mandela nylig ble fjernet. Argumentasjon som går på at grupperinger og mennesker eksisterer på terrorlister står veldig svakt.

 

Beklager for de litt ironiske angrepene.

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

For meg virker det som om det skal bare til å kle seg i luftige klær og vende nesen mot Mekka x ant. ganger pr. dag, vips, så er man terrorist.

 

:)

Lenke til kommentar
Jan Guillou hevdar å stå på terrorlistene. (Meir her. ) Ikkje usannsynleg med tanke på arbeidet hans som embedded reporter i palestinske motstandsorganisasjonar og den episoden med IB. (Der Guillou med kompisar kjendte seg overvåka av nokre bilar, og blåste dekket til ein hemmeleg del av svensk etteretning ved å overvåke overvåkningsbilen... )

Jan Guillou er en gammelradikal fyllik (ikke skrik opp om Guillou-hets, jeg er skamfan av bøkene hans, og mener han lager en del meget gode paralleller, sammenligninger og har en del gode poeng), men noen terrorist er han ikke.

Lenke til kommentar

"Terrorlistene" er bare propaganda uten mål og mening! Mens man har organisasjoner som Hamas oppført unnlater man å oppføre IDF. Al Qaida ble av Bush kalt "Det for terrorisme som mafia er for kriminalitet". Joda, Al Qaida er en terrororganisasjon og en av de verste, men blekner i forhold til IDF. En hver liste som skal liste opp terrororganisasjoner må ha IDF på førsteplassen akkurat som en hver liste som skal inneholde terrorister må ha de israelske lederne på første plass!

Lenke til kommentar

Caplex

 

- Terrorist, person som bruker vold el. trusler om vold for å spre frykt i befolkningen, i den hensikt å nå politiske eller ideologiske mål.

 

- Terrorisme (av lat.), bruk av systematisk vold for å oppnå et politisk mål.

 

- Terror (lat.), skrekkvelde, redselsherredømme; det å bruke el. true med vold for å oppnå noe. — terrorisere, dominere, herske, styre ved hjelp av terror; spre redsel og skrekk.

 

Hvis man oppfyller disse kriteriene burde man vel føres opp på terrorlistene.

 

Til brukeren over meg: Kan du begrunne hvorfor IDF burde stå på toppen av terrorlistene?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...