Gå til innhold

Topp 3 Horror Movies


Schneiderlin

Anbefalte innlegg

Trådstarter har definert reglene for denne tråden og de sier topp tre. Ikke topp to eller topp ti. Så respekter dette og eventuell diskusjon som skal utspille seg får være basert på de innleggene :)

 

Reaksjon på moderering gjøres som alltid på pm og ikke i tråden som blir moderert.

 

Hei. Endret litt på innlegget at de kunne ta med flere eller mindre skrekk filmer :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Veldig vanskelig å bare velge 3.. Disse er ikke min topp 3 favoritter noensinne, men 3 filmer jeg anbefaler på det sterkeste å se hvis du er fan av skrekkfilmer.

 

1. Ju-On "The Grudge" (Originalen)

- Jeg var rimelig ny innenfor skrekksjangeren da jeg for første gang så den amerikanske re-maken "The Grudge". Aldri før har jeg svettet så mye mens jeg har sett en film. Husker jeg så den i et stappmørkt rom sammen med en kompis, med surroundanlegg og stor TV. Selv om jeg mistrivdes sterkt da, så ser jeg tilbake på det som en fantastisk opplevelse. I ettertid ble jeg ironisk nok en stor tilhenger av skrekkfilm. Gleden var derfor stor da jeg fant ut at The Grudge var en re-make av en opprinnelig asiatisk film. Jeg elsket hvert sekund av den. Der den amerikanske versjonen belagde seg veldig på "nå er det helt stille og snart skvetter du pga en høy lyd" øyeblikk, var stemningen i den originale helt overlegen. Det at man aldri visste når det ville skje noe, og ikke minst, hva som ville skje, gjorde at man satt på kanten av stolen hele veien gjennom. Mangelen på musikk til tider gjorde det hele bare enda verre (på en god måte). Er du fan av skrekkfilmer hvor blod og lemmer flyter, er ikke denne noe for deg. Er du derimot fan av skrekkfilmer som leker med sinnet ditt, er denne midt i blinken. Kan samtidig anbefale oppfølgeren, den originale så klart. Den amerikanske The Grudge 2 syns jeg var skuffende svak.

 

2. SAW

- Uten å avsløre hva som skjer, så vil jeg bare si at denne filmen har den beste slutten på en film, noensinne. Man blir tatt sånn på senga at man nesten skjemmes. Selv om jeg liker resten av SAW serien (nr. 3 ble aldri noen favoritt dog), så kan de ikke måle seg med den originale. Stemninga og storyen gjør at man sitter klistret til stolen, og man blir hele tiden overrasket over hva som skjer. Er ærlig talt ikke sikker på om denne filmen går mer under thriller enn skrekk, men legger den med her uansett. En film som bør sees av alle, uansett hvilken filmsjanger man liker.

 

The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning

- Ja, jeg vet, den kan absolutt ikke måle seg med den originale, ikke i nærheten engang, men jeg syns denne filmen var en positiv overraskelse. Hva som gjorde denne filmen interessant, er at vi får se hvordan det hele startet, hva som gjorde til at Leather Face ble til det han ble. Her er også en film for fans av avkappede lemmer og blod, for her spares det ikke på noe! Om filmen er skummel får være opp til hver enkelt å dømme. Grunnen til at denne scoret såpass høyt til meg er "sykhets-faktoren" i filmen. Hele filmen føles veldig skitten, men på en god måte. Er du glad i en god slasher-film, bør denne sees!

Lenke til kommentar
Hvorfor ikke nevne TCM2? (oppfølgeren til originalen). Det er ikke i nærheten av originalen, men det er ikke hver dag man ser Dennis Hopper holde to motorsager samtidig mens han sloss mot Leatherface. :p

 

Den har jeg ikke sett, så da blir det litt vanskelig å anbefale den.

Lenke til kommentar

Alle tre filmene er vel i hybridsegmentet mellom grøsser/action/komedie. Så lenge det er zombier involvert så synes jeg det er på sin plass å nevne den.

 

Av rene horrorfilmer så må Event Horizon nevnes (det er en grøsserfilm som er satt i et science fiction-scenario). Den er skikkelig grom!

Lenke til kommentar
City of the Living Dead (nei, har ingenting med Night, Dawn, Day eller Land of... å gjøre)

Zombie Flesh Eaters (smak litt på tittelen...) :p

Zombie Holocaust

De to første er gode, men ZH er rett og slett oppgulp som bare ble laget for å tjene mest mulig penger etter suksessene til "Dawn of the dead" (eller "Zombi" som den het i Italia, derfor het "Zombie Flesh Eaters" egentlig "Zombi 2") og "Cannibal Holocaust".

 

Noen tøffe scener, men det er det. Lurer på hvordan de fant ut at de ville lage filmen. "Vi må ha zombier! Kannibaler! Blod! Gal doktor! Nakne damer!" Alt spilt inn på samme sted som Fulci lagde "Zombi 2".

 

"The Beyond" er forresten en av de beste til Fulci.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Er en smule vanskelig å holde "den gylne regelen" om å bare nevne sine topp-3 horrorfilmer, ettersom at grøssersjangeren (og alt som faller innenfor) er min absolutte favoritt. Men jeg skal prøve.

 

1: The Evil Dead: Har alltid elsket Evil Dead trilogien, og eneren har vært en av mine absolutte favorittfilmer i veldig lang tid).

2: Dawn of the dead (78): Best zombiefilm som noensinne har blitt mekket sammen (min personlige mening). Er en perfekt blanding av underholdning, gøsj og humor, samt at den prøver å være noe mer.

3: The Fog: Nok en tidløs klassiker fra den mesterlige Carpenter. Nok en film jeg så i mine barnedager, og mener fortsatt at det er en av de beste spøkelseshistoriene (selv om den egentlig ikke er så utrolig skummel).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...