Gå til innhold

Hvilken produsent er billigst på blekk


Anbefalte innlegg

Jeg skal ha en ny skriver, da det koster meg 7-800 kroner for å kjøpe blekkpatroner til min HP all-in-one skriver, som jeg ga 695,- for i sin tid.

Før jeg kjøper en skriver, lurer jeg på om det er noen produsent av skrivere som skiller seg ut med rimeligere blekk enn andre. Erfaringen min, tilsier at HP er knalldyre på blekk. Kikket litt på elkjøp i dag og så der at epson blant andre hadde rimelige blekkpatroner. Jeg er usikker of de er noe rimeligere i kroner per utskrift dog.

 

Noen som vet? Er det noe merke en burde gå for?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

stort sett, er nok erfaringen din med at blekk koster mer enn ny skriver ganske riktig, så det billigste + at du får gleden av å få deg nytt utstyr! så blir nok løsningen, (selv om det er tragisk og moralsk forkastlig) å kjøpe ny skriver hver gang, hvertfall hvis det går noen mnd mellom hver gang du går tom, og du kan klare deg med den typen billigskrivere

Endret av SirAmp
Lenke til kommentar

min erfaring er at det beste er å bruke en skriver som bruker separate patroner. da trenger man ikke å kaste farge patronen ( som tilfeldigvis har neste all rød fargen intakt mens den blå er tom) fordi man da bar bytter ut den blå tomme tanken.

 

det er ganske vanlig at de aller billigste skriverne ikke benytter seg av separate patroner men bruker en for svar og en for de andre fargene

 

man kan jo benytte seg av refill men de kan lett bli litt søl av det.

side jeg ikke har erfaring med det så kan jeg egenlig ikke uttale meg så mye om det

 

man kan hvis man tør også bruke piratblekk.

tester har dog bevist at det aldri bli helt som original-blekket

 

mange sier masse rar , men original blek blir vanligvis billigst når du kjøper det i en lokal butikk. du må bare finne den som er billigst. da er Elkjøp eller binders gode alternativer

 

det at patronen tørker ut eller går tett mellom utskriten er omtrent ikke til stede lenger.

 

jeg har en uregelmessig utskrifts syklus. de kan noe ganger gå bar timer mellom utskriftene og andre gager mange uker.

i alle de årene jeg har hatt den skriveren jeg har nå ( vil tro at det er 5 år elle mer ) så har dysen gått skikkelig tet ene enste gang

.

 

det er visstnok bare Canon og Hp som tilbyr separate patroner.

 

 

hva velger man hvis skriver koster 300 kr og ekstra patroner ( en svar og en 3-farges- 2-300 kr selv om det bare er den gule fargen som er tom ) koster 4-500 kr eller skriveren koster 1 000 kr (faktisk billigere også ) og nytt sett med patroner ( 5 stk ) koster ca 500 kr.( 100 kr pr farge)

husk at disse bytter du bare ut en av fargen når den går tom

sist jeg sjekte prisen så var det dødt løp mellom hp og Canon hva disse patronene kostet.

 

du må nok regne med å måtte betale ca 100 kr pr stk

Lenke til kommentar

Mitt personlig ikke vitenskaplige syn er at Canon er den rimligste løsning ( Pixma skrivere=) og hp er generelt dyrt og dårlig..

 

 

Men hovedreglen er jo slik : Kjøper du skitbillig printer så må du betale for blekket .

 

Jeg personlig har lagt min elsk på laserskrivere . Kjøpte en 2006 og fortsatt ikke bytti toneren. Har vel printa ut 2000 ark og still going strong . Og printeren kosta 998

 

Riktignok så snakker vi kun om svart/hvitt laserprinter .

Lenke til kommentar

Når du først må bytte toner på en laserprinter koster den jo like mye som printern selv, fordi de fleste laserprinterne bruker et system som gjør at du bytter ut trommel samtidig.

 

Jeg vil foreslå en blekkskriver fra Canon, modellen burde du velge ut ifra dine behov, trenger du kun en grei blekkskriver uten scanner kan f.eks. IP-serien være grei å se på (IP-4300 osv). De har 5 patroner som byttes ut separat, hver patron koster rundt hundrelappen, bortsett fra den store sort-patronen som koster litt mer. Denne serien finnes også med "R" i modellnavnet (f.eks. IP-4300R) som betyr at de har nettverkstilkobling. Kjekt for de som har flere PC-er i familien.

 

Hvis du vil ha en printer med scanner finnes MP-serien til Canon, har sett tilbud ofte på disse. Anbefaler å følge med på tilbudene til nettbutikkene hver uke! Uansett, egentlig. :)

 

Når det gjelder blekk vil jeg anbefale originalt blekk. Grunnen til dette er at mange modeller (både fra HP, Lexmark og Canon) har sensorer som bestemmer når skriver'n skal ta rens/dyprens av skrivehode. Bruk av uoriginalt blekk kan føre til at skriver'n får et høyere "forbruk". Jeg syntes iallefall at skrivern min rensa seg oftere da jeg brukte uoriginalt blekk.

 

Har IP-4300 selv, det er en helt ok skriver, kan skrive ut på begge sider automatisk, har papirskuff, og kan skrive på cd'er også (noe man sikkert gjør bare 1 gang.. men det var morsomt å prøve), krever spesielle cd'er med matt overflate.

Lenke til kommentar

hvis du først skal velge farger . så er blekk billigere en laser .

en test foretatt av 2komputer for alle" . dessverre så er den ikke publiser fritt tilgjengelig på nettet.

 

der var modellen D7460 fra hp som vant med 8,9 poeng.

og modellen IP4500 fra canon som nr2 med 8.5 poeng( svært liten forskjell). canon-en koster ca 800 kr og den fra hp ca 1300 kr

 

de andre merken fik poeng fra 7.2 og nedover.

 

det ser også ut som det er bare HP og Canon som lar deg skrive ut bilder direkte fra digitalkamera - hvis det betyr noe for deg .

 

denne teste var i komputerforalle nr 6 2008

hvis det er mer du lurer på om den testen så må du barre spørre.

Lenke til kommentar

JPeg har HP Photosmart D7360 og er kjempefornøyd med den. Hva angår farger, så har den 6 patroner, der den ene naturligvis er sort.

Clas ohlson har patroner til ca. 80kr stykket (mer for den sorte som det er mye mer blekk i).

Dette syntes jeg ikke er så veldig ille egentlig. Printeren kostet vel 1500kr for en stund tilbake. Printer ut DVD-cover i flott kvalitet :D

Lenke til kommentar

side du er inne på blekk til skrivere så er det en ting å tenke på.

 

hvis man kjøper blekk på nettet så kan fraktekostnadene for spise opp det du sparer i forhold til en lokal butikk.

 

hvis man kjøper en større mengde så ert det sagt at det er en vis begrenset holdbarhet på blekket. hvor lange vet jeg ikke.

det har ikke vert noe problem selv om jeg har hatt bleket til min bjc 6200 ligge en stund.

 

det er også sagt et hvis man bruker separate patroner så bruker skriveren lit mere blek ( til rensing av dysene ) en de ute separate patroner. det er nok en av grunne til at mange kjøper skrivere med bare 2 patroner.

 

det som er enda vanskeligere å forstå er at noe er villig til å kjøpe så billige skrivere ( og dyrt blekk) at de heller kjøper en ny skriver når den er tom for blekk ( det er nok bare en av fargen som er tom da)

 

det er også en vis risiko å bli stående inne med mage beholdere med blekk når skriveren ryker.

 

angående kompatibelt blekk det regnes vell som piratblekk ?

der kan det være mye rat ute å går .

 

nå lurer jeg på om det også finnes til skriveren min ?

patronene er bci-3xx

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...