Gå til innhold

Oppgradere en IBM - spørsmål


Anbefalte innlegg

Jeg har nå tenkt å oppgradere min IBM pc... som er ganske gammel.. det er en 500 Mhz... siden den er så gammel så er det ikke verdt å kjøpe prossesor. Så jeg har tenkt å kjøpe både prossesor, ram og hovedkort.

 

Men til mitt spm. Jeg er svært usikker på hvordan det blir med hovedkortet... og om det passer.. eller om det har alle utganger som trengs bak kabinettet som jeg har tenkt å fortsette å bruke. Så jeg lurer på om jeg er nødt å bytte kabinettet også eller?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan være/ ikke være at du får problemer med hdd hvis det ligger en 'recovery' partisjon der, evt. endel av Bios på sikkerhets-partisjon, slik at den blir besværlig å formatere på normalt vis. Kanskje festehullene til hovedkort også er IBM spesial.

 

som 'andefaen' sier, det kan være AT-strømforsyning også ( den er uansett neppe særlig over 200 watt ) - KM266 Micro er ATX, og ikke kompatibel med AT - selg den heller komplett hvis du ønsker noe sprekere, så får du litt for den.

Lenke til kommentar

Jeg tror du kan komme bedre ut av det økonomisk ved å selge alt og kjøpe helt nytt. Årsaken er at du får mye mer for ei hel fungerende maskin på bruktmarkedet enn for smådeler. Jeg tror det betaler seg å selge brukte pc-er nøkkelklare, slik at du også kan treffe markedet bestående av folk med 0 peiling.

 

Ny maskin trenger ikke koste mer enn 3000-4000 kr (jmf pakketilbud psdata, fx)

 

Linken du har til hovedkort over må være feil, jeg kan aldri tro det finnes IBM-pcer med socket A på 500 mhz. Nei, det går ikke an.

 

Du trenger forresten neppe kjøpe nytt kabinett.

 

mvh

Are-Harald.

Lenke til kommentar
Mitt kabinett er et microtower.. ser iallfall slik ut siden det er to brønner til cd-stasjoner og en til diskettstasjon.... hovedkortet er dette https://www.psdata.no/product.asp?id=&sku=M...rt+%2F+Socket+A  .. blir det for mange porter til å ha på et microtower?

 

nei uff og uff...... her var jeg kjapp..... dette er litt feil... hovedkortet som jeg har nevt her er det jeg har tenkt å sette inn i IBM maksinen.... hovedkortet til IBM maskinen er v66m ..... ser ut til at det er et acer kort som er modifisert....... jeg vil helst ikke selge pcen.... jeg skal kun oppgradere.... proseessoren jeg har er altså en Intel Pentium ||| 500 Mhz

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...