Gå til innhold

Hjelp til å identifisere en hund jeg kjente da jeg var liten


Anbefalte innlegg

Hei

Jeg har trengt litt på få meg en hund etter hvert og kom til å tenke på en hund jeg kjente da jeg var liten. Lurte på om noen her kan hjelpe meg med å finne ut hvilken rase det var?

Hunden het Max, tror det var en hann men det er utelukkende basert på navnet. Han bodde på en gård like ved besteforeldrene mine i Frankrike, var "vakthund" der, men det var en eller to andre hunder som tok seg av bjeffingen. Han virket alltid veldig avslappet, lå foran huset sitt å fulgte med på det som foregikk på tunet. når vi kom (for å se på hestene) reiste han seg opp og kom bort til oss (når linen var lang nokk) for å se hvem vi var, så gikk han tilbake å la seg. Det var tydelig at han visste hvem besteforeldrene mine var og visste ad de var snille, og det virket også so om han kjente igjen meg og søstra mi selv om vi var innom bare noen ganger i året. Virket som han likte barn, vi kunne komme bort og klappe og kose med han men voksne var han mer forsiktig med, da pappa var med en gang var han veldig forsiktig og holdt seg litt på avstand men virket ikke redd eller engstelig eller noe, bare forsiktig. Etter vert (da jeg var 8-10 år) lærte den seg å komme seg løs fra linen sin og begynte å gå tur alene, gikk alltid for mellom 8 og 9 om morgenen og tilbake en halvtimes tid senere. Det jeg likte best med den var vel egentlig det at den alltid var så rolig, han hoppet ikke tå fremmede (hunder som kjør det er det verste jeg vet), bjeffet ikke, gikk tur på egenhånd uten å stikke av eller bli borte og var i det hele tatt en snill hund du kunne bli venner med hvis du ville eller unngå hvis du foretrakk det.

Utseendemessig ligner den mye på en "swissie" (vet ikke hva den heter på norsk, har bare lett titt på nettet og funnet noe som ligner) i farge men hadde lengre og tykkere pels, og kroppsbygningen var litt forskjellig uten at jeg klarer å sette fingeren på forskjellen.

 

Hele beskrivelsen er basert på hukommelsen min, han døde for 5-6 år siden og da var det allerede flere år siden sist jeg hadde hilst på han men jeg husker han som en veldig snill hunn som jeg likte veldig godt.

 

Håper noen får noe fornuftig ut av dette innlegget og takker på forhånd for hjelpen!

Thor

PS. jeg har ingen peiling på hund

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Berner Sennen vil jeg tro det er :)

 

frikkfinland.jpg

 

thor2.jpg

der har vi den ja! Tusen takk for svaret. Vet du noe mer om rasen?

 

Edit: ser av wikipedia at de har mye problemer med sykdommer o.l., noen som har erfaring med det? Maw levde jo langt over snittet, ut fra hvor lenge jeg kjente han (fra så tidlig jeg kan huske til jeg var 14-15) må han ha blitt ca 12-15 år gammel (det var vist en tendens på den gården, en av hestene ble 26)

Endret av thoralex
Lenke til kommentar

Så lenge du finner en seriøs oppdretter som satser på friske hunder i avl så vil ikke sykdom være noe stort problem ;)

Nå er jo ikke wikipedia en hundeside med noe særlig BRA info.

Dra på berner-sennen.no for å lese mere om rasen :)

 

by the way: 26 er også en vanlig alder for en hest :p

Lenke til kommentar
Så lenge du finner en seriøs oppdretter som satser på friske hunder i avl så vil ikke sykdom være noe stort problem ;)

Nå er jo ikke wikipedia en hundeside med noe særlig BRA info.

Dra på berner-sennen.no for å lese mere om rasen :)

 

by the way: 26 er også en vanlig alder for en hest :p

 

takk, skal sjekke ut den sida

 

Trudde ikke hester pleide å bli noe serlig over 20 jeg. En gammel sliter var han uansett

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...