Gå til innhold

0 kalori diett vs 0 carbo diett?


Anbefalte innlegg

Litt om meg selv først for og forklare opplegget.

Jeg bestemte meg for og teste alle disse fine teoriene om vektap og ville prøve kun dietter i første omgang, ingen trening.

Jeg er en kar på 25 år veier ca 130kg nå og er 188cm høy.

 

 

Første jeg testet var en såkaldt 0 kalori diett, spiste bare ting som er så si helt kalorifrie, syntes dette hjalp svært dårlig da jeg gikk ned kun 400g på en uke (veide ca 140kg på den tiden)

 

Nå har jeg lest litt rundt og testet litt selv, spist mye grøntfor og kuttet ut endel brød/bakevarer og gått ned snart 10 kg på kort tid (trener absolutt ingen ting).

Vurderer å teste en 0 carbo diett i en periode fremover men sliter utrolig med å bestemme meg for hva jeg skal spise!

Vennligst ikke gi linker, er gørr lei av å lese 417 forskjellige artikkler om dietter som er anbefalt i 19 land osv

 

Vet jeg kan spise egg, kylling, og endel grøntfor som salat, agurk osv

Trenger flere tips!

Skal alltids greie og finne ut hva jeg skal slenge sammen selv, bare jeg veit hva jeg har og ta av :thumbup:

Vil prøve holde meg under 100 carbo i uka.

 

Dere trenger heller ikke informere meg med henhold til raskt vekttap og hvor farlig det kan være å gå ned for mye for fort osv (flisespikkeri!!).

 

Når jeg føler at jeg har testet hvordan mat påvirker vekten min (uten og ha trent noe som helst) så kan jeg i allefall fortelle andre hvordan jeg gjorde det, har allerede tatt av 10kg uten og løfte en finger og jeg tror sikkert jeg skal klare mere :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Å få vekten av er overraskende enkelt når man først har bestemt seg. Spesielt når du nekter kroppen din byggesteiner. Da tar den fra sine egne, for kroppen må ha energi. Fett er ikke det den tar...det er muskler. Og muskler veier mer enn fett og dermed virker effekten god. Men er det ikke fettet du egentlig vil bli kvitt?

 

Men det som er den større utfordringen er å holde vekten når den først er borte. Og det er her dietter viser sin svakhet.

 

Det er derfor folk nettopp vil prate med deg om hvor fort du skal gå ned i vekt og hvorfor dietter ikke alltid anbefales. Ikke fordi de vil at du skal gå saktere ned...men at du skal holde deg der når du er ferdig.

 

Jeg var i nøyaktig samme situasjon som du. Vekten var den samme men jeg er 6 år eldre. Jeg har nå på 6 mnd ca gått ned 25 kg og 100cm ved å gå på grete roede kurs. Pleier å gå ned mellom 200g og 1,5kg i uka. Men i snitt ligger det nok rundt 400 - 500gram. Som også er anbefalt hastighet for sunt vekttap.

 

Det man lærer der er å spise mat i riktig mengder (jeg kan spise hva jeg vil). Jeg trimmer også som du ikke vil, men det virker litt meningsløst fra din side. Som sagt over her har du nok mistet veldig mye muskelmasse. Det gjør at kroppen din ikke vil stramme seg opp i samme grad som hvis du hadde trent. Muskler som trenes forbrenner også mer energi og gjør at hele vekttap prosessen går raskere. Men ved å miste muskler har det motsatt effekt.

 

Men poenge mitt er at når jeg har gått på disse kursene i ett års tid og er ferdig så går ikke jeg av en diett.... jeg har lært en ny og bedre måte å leve på. Jeg har lært å spise variert, sunt og forstår bedre hva kroppen må ha for å trives. Jeg bare fortsetter med det jeg lærte forhåpentligvis ut livet. Og det er her nøkkelen til varig vekttap ligger. Ny varige rutiner som er godt for kroppen din. Dietter er, utenom profesjonelle rammer, nesten alltid en bomvei på lengre sikt.

 

Men du har klart det viktigste av alt!! Du har bestemt deg for å gå ned i vekt og det er faktisk den tyngste jobben. Så fortsett med den tanken! Men les mer om kosthold og næring.

 

AKIRA

Endret av AKIRAx24
Lenke til kommentar
Litt om meg selv først for og forklare opplegget.

Jeg bestemte meg for og teste alle disse fine teoriene om vektap og ville prøve kun dietter i første omgang, ingen trening.

Jeg er en kar på 25 år veier ca 130kg nå og er 188cm høy.

 

Første jeg testet var en såkaldt 0 kalori diett, spiste bare ting som er så si helt kalorifrie, syntes dette hjalp svært dårlig da jeg gikk ned kun 400g på en uke (veide ca 140kg på den tiden)

En 0 kalori diett? Det er det ingen ting som heter, det heter da og faste. Og som hun damen på reklamen sier:

”du skal ikke spise på faste diett da, det skjønner du vell”.

 

Hva legger du i "så si helt kalorifire"? Du fikk garantert i deg mye mere kcal en det du er klarover hvis du bare gikk ned 400gram. :)

Lenke til kommentar

Hvorfor er du på jakt etter dietter. Les litt vitenskap om emnet www.myrevolution.no er ett bra sted og begynne. Du kan også gå til anskaffelse av eboken Burn The Fat Feed the Mucle av Tom Venutos, veldig bra viteskaplig kostholds og treningsveiledning.

 

Diett er ikke svaret du leter etter men livsstils endring, ta det fra meg jeg begynte på diett og det gikk kjempe fint men så stod jeg bom stille med en ødelagt forbrenning og underærnering.

Stol på vitenskapen.

 

Det er ikke vanskelig og gå ned i vekt. Det er vanskelig og gå ned i fett.

Lenke til kommentar

hmm, endelig får jeg svar av noen med litt vett i hue :)

 

Svarene jeg har fått før rundt omkring der jeg har spurt har alltid vært irriterende og usanne.

Det skal da være mulig og gå ned i fett som dere kaller det uten og trene ?

alle forbrenner jo litt uansett?

 

0 kalori dietten jeg testa spiste jeg kun agurk, tomat, isbergsalat, standselleri, kinakål, grønn paprika, asparges, gulerøtter, brokkoli og forskjellig smak av buljonger, blandet mye av dette i en kjele sammen med buljong og spiste det som en suppe, var sikkert noen flere ting jeg ikke kommer på i farta også, men i allefall bare ting med svært lite eller ingen kalorier :p

 

Siste dagen i uka spiste jeg 300g stekt biffkjøtt og 20 tomater :p

 

Tenkte egentlig bare og ikke trene fra starten av slik at jeg skulle bli litt "lettere" i kroppen, men regnet ikke med at jeg tok knekken på kun muskelmasse om jeg levde på en streng diett.

Hva om jeg trener og lever på akkurat samme som jeg har gjort nå?

Vil jeg gå ned kansje 10 kilo til da på et par måneder men da forbrenne fett i stedet?

Jeg klarer fint og trene hver dag, men ville egentlig teste hvordan "spise seg i form" funket i praksis (ja jeg er litt lat :))

Endret av dabooo
Lenke til kommentar

Du vil få veldig, veldig mye bedre resultater om du begynner med styrketrening, men det er ditt valg.

Sats på å gå ned en halv kg. i uka. Det tar lang tid, men i det lange løp er ikke 1 år eller 2 så veldig mye, er det vel? På en veldig karborestriktiv diett bør du spise mye av følgende:

Kjøtt (gjerne renskåret)

Fisk (gjerne fet)

Grønne grønnsaker

Vann (veldig viktig)

Egg

Visse typer nøtter (husker ikke hvilke i farta)

 

Det viktigste er at du holder deg unna brød, ris, pasta og ikke minst _raffinerte matvarer_. All mat må du lage fra bunn. Ingen sauser, dressinger, posteier, salater (av typen rekesalat, potetsalat etc. altså), godterier, frysediskvarer (schnitzler, fiskepinner etc.) osv. Til gjengjeld kan du spise ting som stekt biff med bacon, urtesmør og en god salat med eddikkdressing, når du skal kose deg. Til daglig er det lurt med stekt kylling og grønn salat, og fisk.

Lenke til kommentar

Jeg vil si at du har misforstått litt når du spør hvis du trener kan du da fortsette å spise det du spiser og ikke miste muskler.

 

Når du trener øker du behovet for energi og kroppen forsøker å øke muskelmassen.

 

Når du ikke spiser noe som kan gi dette til musklene så må den igjen tære fra seg selv. Det blir en negativ spiral.

 

Det er ganske enkelt:

 

A) Ikke tren, og spis som du gjør og mist muskler og ikke fett.

 

B) Tren og spis som du gjør og du vil antakeligvis miste muskler saktere, og forbrenne litt fett. Men resultatet blir like negativt som A i det lange løp.

 

C) Tren, spis fornuftig og du mister fett og bygger muskler.

 

Hva har du lyst til? A, B eller C? Det er ikke så mye utenom dette å tenke på eller velge i.

 

Dietter blir ofte utviklet av kostholds eksperter for å enten finjustere ytelsen hos topp utøvere eller hos syke mennesker som må spise spesiell mat. Det å ta dem ut av sin sammenheng og bruke dem ukritisk kan i verste tilfelle føre til kraftig underærnæring og sykdom.

 

Hvis du vil ha hjelp så kan du forsøke ett nett kurs hos Grete Roede hvis du ikke vil gå på klasseroms kurs. Da får du mye fin fakta informasjon om mat og kosthold. Om jeg skal fremheve en matgruppe du bør spise mye av uansett så er det Fisk. Både som middag og pålegg. Ta tran for Omega 3 og multivitamin tilskudd. Og som nevnt over så drikk mye. Rundt 2 liter hverdag.

 

AKIRA

Lenke til kommentar

Hei. Er snart 23 år og veier 130 kg

 

.Har vurdert kabo dietten, men hvis det går utover musklene bare så høres det dumt ut. Har gått opp en del kilo i det siste p.g.a har vært sykemeld i 11 uker. Har problemer med å trene siden jeg har kronisk beinhinne betenelse i begge bein som gjør att jeg ikke kan løpe å gå så veldig mye. (hadde sikkert blitt lettere om jeg ikke veide så mye, mindre belastning) og løfte vekter er ikke lett siden jeg har ett ødelagt håndledd og fingre. Føler ikke att jeg spiser så mye egentlig. Spiser 2 ganger om dagen.

 

Lunch: 4 brødskiver med ost og skinke eller baguette. En gang i blandt blir det Egg og beacon.

Middag: Kylling palleter med ris eller karbonader med ris. og pizza ett par ganger i uka.

 

Noen som har noen gode råd?

Lenke til kommentar

soundamia: Sikker på at du ikke småspiser? Drikker mye brus? En sjokolade eller to om kvelden, eller is? Eller kaffe med mye fløte og sukker? Slike ting blir fort veldig mange kalorier, nemlig.

Dette er ikke ment sarkastisk eller på noen måte negativt, det virker bare litt rart at du går opp i vekt om du bare spiser det der.

 

Forøvrig anbefaler jeg svømming om du har beinhinnebetennelse :)

Lenke til kommentar

med trening hadde du kommet lenger!

 

men forslag som ikke er hard trening; gå morgentur med rask gange 45-60 min før frokost, da går du omtrent på ren fettforbrenning fra første skrittet pga lavt blodsukker og lave glykogenlagre i musklene om morgenen! legg opp en rute som tar ca 45-60 min å gå i raskt tempo.

 

Spiser du mindre enn 20-30 gram karbohydrater pr dag, settes kroppen i fettforbrenningsmodus som følge av at du ikke tilfører nok karbohydrater for å opprettholde blodsukkeret, og kroppen "tvinges" slik til å bruke av fettlagerene. omega3 og linfrøolje skal også sies å ha en positiv effekt på forbrenningen. chili kan også øke frobrenningen pga varmeøkningen i kroppen, så da kan jo tipset være og krydre maten med chili eller bruke tørket chili som du brekker opp og svelger med vann som "tabletter"

Lenke til kommentar

Du har ikke vurdert å trene da, er ikke mer enn en time om dagen som skal til.

En "Kardio" diett vil nok vært bedre for kroppen og vekten enn å faste....

 

Hei. Er snart 23 år og veier 130 kg

 

.Har vurdert kabo dietten, men hvis det går utover musklene bare så høres det dumt ut. Har gått opp en del kilo i det siste p.g.a har vært sykemeld i 11 uker. Har problemer med å trene siden jeg har kronisk beinhinne betenelse i begge bein som gjør att jeg ikke kan løpe å gå så veldig mye. (hadde sikkert blitt lettere om jeg ikke veide så mye, mindre belastning) og løfte vekter er ikke lett siden jeg har ett ødelagt håndledd og fingre. Føler ikke att jeg spiser så mye egentlig. Spiser 2 ganger om dagen.

 

Lunch: 4 brødskiver med ost og skinke eller baguette. En gang i blandt blir det Egg og beacon.

Middag: Kylling palleter med ris eller karbonader med ris. og pizza ett par ganger i uka.

 

Noen som har noen gode råd?

 

Kom deg i en svømmehall, da vil du ikke få noen belastning på knærne, god trening for hele kroppen er det og.

Lenke til kommentar
med trening hadde du kommet lenger!

 

men forslag som ikke er hard trening; gå morgentur med rask gange 45-60 min før frokost, da går du omtrent på ren fettforbrenning fra første skrittet pga lavt blodsukker og lave glykogenlagre i musklene om morgenen! legg opp en rute som tar ca 45-60 min å gå i raskt tempo.

Tull og vas :)

Lenke til kommentar
soundamia: Sikker på at du ikke småspiser? Drikker mye brus? En sjokolade eller to om kvelden, eller is? Eller kaffe med mye fløte og sukker? Slike ting blir fort veldig mange kalorier, nemlig.

Dette er ikke ment sarkastisk eller på noen måte negativt, det virker bare litt rart at du går opp i vekt om du bare spiser det der.

 

Forøvrig anbefaler jeg svømming om du har beinhinnebetennelse :)

 

Blir en sjokolade i helgen. Drikker en del brus, men det er Pepsi Max så det har vel ikke noe å si?

Svømming var en god ide.

Lenke til kommentar
Hei. Er snart 23 år og veier 130 kg

 

Spiser 2 ganger om dagen.

 

Lunch: 4 brødskiver med ost og skinke eller baguette. En gang i blandt blir det Egg og beacon.

Middag: Kylling palleter med ris eller karbonader med ris. og pizza ett par ganger i uka.

 

Noen som har noen gode råd?

 

Det er noen ting du bør endre på for i det minste forebygge økt vekt. Og det åpenbare er å spise oftere, men mindre porsjoner. Ved å spise to ganger om dagen så jobber du mot din naturlig forbrenning.

 

Spise hver tredje time så holder du forbrenningen oppe. Frokost innen en time fra du står opp (ca 2 brødskiver, ikke mer). Lunsj (3 brødskiver), mellommåltid (to knekkebrød), middag og kveld (1 til 2 brødskiver). Drikk 2 liter vann hverdag og spis mer fisk. Hva slags fisk må du nesten forske deg frem til hva du liker. Det må ikke være kokt torsk med pottiter! Jeg spiser litt laks, og har funnet at tunfisk i vann blandet ut med majones og fersk kvernet pepper med noen dråper sitron er veldig godt pålegg.

 

Jeg støtter opp under linfrø. Men de må kvernes så du kommer til det som er inni. Jeg strør dem på frokostblandingen hver morgen. En spiseskje ca. Prøv også å unngå hvetemel. Har "grovbrød" hvetemel i seg så er det ikke grovbrød. Jeg spier primært Fedons Rugbrød og Bakers Speltbrød. Ikke glem å spise frukt og mye grønnsaker!

 

AKIRA

Lenke til kommentar
Slutt å spre tull, AKIRA. Hvor ofte du spiser påvirker ikke forbrenningen. Fordøyelsen blir forstyrret av at du spiser ofte, forbrenningen påvirkes ikke overhodet.

 

Jeg hadde satt pris på at du tok en litt bedre holdning enn det der. Hvis du er uenig så dokumenter det. Opplys oss isteden for å være slik.

 

Om forbrenning:

 

Det er også viktig at du spiser mat regelmessig, gjerne hver tredje eller fjerde time. Hvis ikke går forbrenningen over på sparebluss.

 

Spise regelmessig, slik at forbrenningen opprettholdes.

 

Spiser du ofte og lite uten for mange kalorier, vil magesekken kjenne at den er full, og forbrenningen opprettholdes, sier fedmeforsker Janne E. Reseland til Puls.

 

- Men tror kroppen at den er tom for energi, går forbrenningen ned, slik at energien spares på. Det skjer for eksempel når du faster.

 

Hentet fra denne artikkelen.

 

Når vi spiser lite hvorfor reduseres forbrenningen da?

For lite eller uregelmessig mat inntak kan gi nedsatt forbrenning fordi kroppen ikke får nok å jobbe med. Kroppen har en innebygd overlevelsesmekanisme som skal berge oss fra dårlige tider. Det vil si at i perioder med lite mat holder kroppen igjen på forbrenningen slik at vi skal klare oss lengre tid med mindre energi.

 

Hentet fra denne artikkelen.

 

Spiser du mindre enn du forbruker over en periode vil forbrenningen skrues noe ned, og jo mindre du spiser over jo lenger tid, dess mer påvirkes forbrenningen. Derfor er det viktig å trappe sakte opp igjen til inntak og forbruk går i null igjen, etter at du har nådd ønsket vekt.

 

Hentet fra denne artikkelen.

 

Om du vil skille på fordøyelse og forbrenning så gjerne det, men da må du nesten opplyse meg om hvorfor du vil det og hvorfor det er viktig. I denne tråden tror jeg ett helhetelig syn på sundt kosthold og å få i seg jevnt med mat passer bra. Jeg er redd for mye detaljer kan virke demotiverende og forvirrende.

 

AKIRA

Lenke til kommentar

Å spise oftere hjelper psykologisk. Seriøs forskning viser at måltidsfrekvens IKKE påvirker forbrenningen. Det er en myte, og den står veldig sterkt fordi de som blir store og sterke, eller de som klarer å gå ned i vekt spiser ofte. Grunnen til at de blir store og sterke er at de har et fornuftig kosthold, altså at de får i seg nok av alt, og ikke for mye. Når de spiser det har ingenting å si, så lenge det spises over en 24-timers periode (eller lengre enn 24 timer). Grunnen til at folk går opp i vekt når de spiser ofte er at de gjerne tar en pølse eller en sjokolade eller lignende mellom måltidene som de "glemmer" når de sier hvor mye de har spist i løpet av dagen.

Jeg tviler ikke et sekund på at det er lettere å gå ned i vekt om du spiser oftere (for de aller fleste), men det er IKKE fordi forbrenningen blir større.

 

http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=58770.0

 

Som du kanskje ser, refererer han til forskning på dette området, og ikke diffuse "erfaringer", synsing og logisk sans.

Lenke til kommentar

Jeg skal ta med meg den lærdommen og setter pris på at du tar deg tid til å dokumentere det. Det skal ikke så mye mer enn det for å gjøre ett forum som dette til norges beste.

 

Med det sagt så vil jeg forsåvidt stå for det jeg sier. Jeg avviser ikke det du sier, men mengden mat man må ha i seg hverdag virker for meg litt tungvint og stressende å presse inn i to (tre) måltider. Da tror jeg det er lett å begynne å "jukse" og ta disse tingene som man glemmer mellom måltidene. Etter at jeg begynte å spise 5 ganger om dagen har jeg merket at kroppen sier mye tydeligere i fra når den er sulten og når den er mett. Jeg får gode rutiner og jeg tar normale prosjoner som jeg også får på resturanter om jeg ikke er hjemme.

 

Jeg vil si at vekttap handler 90% om holdning og 10% handling. Og å legge seg opp til gode rutiner og jevnt inntak er en bedre holdning i det livslange løpet. Noe jeg synes er alfa og omega her. Endringer man kan leve med ut livet så man ikke starter med yo-yo slanking. Man kan også lettere justere seg utover dagen om man har fått for lite eller for mye.

 

Men det er definitivt lærdom å ta med seg i det du linket til.

 

AKIRA

Lenke til kommentar

Jeg sa jo at det beste (for de aller fleste) er å spise ofte og mindre. Det er bare begrunnelsen din som er feil. Som du sier, vekttap ligger nesten bare i hodet, og for de fleste hjelper det psykisk å spise ofte, og det er lettere å ha kontroll over hva man spiser. Men det hjelper altså ikke på forbrenningen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...