Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

For oss som kom opp i 3MX


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Det stemmer at det var færre enn 168, altså 167. Men nå må du huske på at i en binomisk fordeling som er tilnærmet normalfordelt, har hvert antall sin "kolonne". Den er 1 brei og har høyden til sannsynet for akkurat det antallet. Kolonnen til 150 antall overlevende, begynner på 149,5 og går til 150,5. Siden man ikke kan regne med halve personer blir regnestykket:

 

P(X <= 167,5)

 

Samme gjelder for neste oppgave, der man må ta P(168,5 <= x <= 185,5) for å få rett svar. Det skulle bli 1,6 * 10^-3 (som er svaret på det kladdarket under "m/ Kalkulator".

 

Dette stemmer.. men det står ingen steder presisert i oppgaven at man må bruke normalfordelingen for å finne sannsynligheten. Det vil med andre ord si at det er fullt mulig å bruke binomcdf på kalkulator (texas instruments), med grensa 167 (altså binomcdf(200,0.9,167)). Det vil gi et litt (men ikke mye) annet svar enn normalfordelingen. Begge er riktige.

Lenke til kommentar

Huff, jeg er farlig nære å miste 5'ern.

 

Oppgave 1: Vil anta at jeg klarte alt.

Oppgave 2: Surra mye, går ut ifra at jeg får poengsum som utgjør 2,5 riktige deloppg.

Oppgave 3: Klarte a,b,e og f. Men skrev opp P(X<=168) og P(168<=X=>186) med verdier, men ante ikke hva jeg skulle gjøre videre (har aldri gjort liknende oppg før, forundrer meg ikke om jeg var ett tastetrykk unna, eller bare en titt i tabellen?)

Oppgave 4I: Klarte a,b og c. Og delvis d, men rakk ikke regne ut hele.

Oppgave 5: Klarte a,b,c,d og e. Men skjønte ikke hva de spurte etter i f, så den dreit jeg i, det var jo en selvfølge at v(t) dannet 90grader med xy-planet - så ble veldig forvirra over hva dem skulle fram til.

 

Alt i alt, vil jeg anta at jeg får uttelling for +-21 oppgaver av totalt 27.

 

Blir vel 4'ern det :( Fikk jo 5/6 på heldagsprøve, som var et eksamensett fra 2006. Utrolig kjedelig, men shit happens ;D

 

Forresten, hva svarte dere på partikkelens bane? Det må jo bli en spiralbane, iom at r(t) er vinkelrett med v(t).. ?

Endret av Foursquare
Lenke til kommentar

Helt enig! Også på toppen av det hele er det den absolutt siste oppgaven, ikke akkurat den man ønsker seg i siste innspurt før man må levere.

 

Taktisk sett burde jeg egentlig ha hoppet over oppgave 1 med èn gang, også heller spart den til slutt - mye bedre for hjernen og, hvis man har dreisen på slike oppgaver da selvfølgelig =)

Endret av Foursquare
Lenke til kommentar

Når jeg ser på oppgavene som ble gitt på denne eksamenen må jeg si at det ikke så veldig vanskelig ut. Skal ikke si så mye jeg som ligger mellom 3 og 4, men ut ifra det jeg har sett så ble jeg ikke veldig skremt, med unntak av oppgave 3.

Jeg kom ikke opp i matte. Noe jeg er glad for, men jeg ser nå at jeg kunne ha klart en 4'er og om alt klaffet så kanskje en svak 5'er. Men det er sikkert lett å si sånn for meg som ikke har regnet gjennom det, men jeg hadde jo matte-tentamen for bare 3 uker siden så stoffet hadde nok sittet ganske godt. Men men, jeg ser at det er flere glupe hoder her inne. Det er bra. Håper dere oppnår det dere vil ha :)

Lenke til kommentar

Etter hva jeg har lest i denne tråden nå, skal jeg være glad om jeg klarer en treer.

 

En generell formel for Sn for rekka i oppg. 4 alt. II, anyone?

 

Fant ut at summen kunne skrives slik:

 

n(n(n-1)) + ((n-1)(n(n-2))) + ((n-2)(n(n-3))) + .... osv...

 

Huff...Har en følelse av at snittet mitt kommer til å synke kraftig som følge av mine eksamener. Det er leit, men sånn er det bare.

Trodde hele året at jeg var kapabel til 4 eller 5 på eksamen i 3MX, men den gang ei!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

Har visst vært utsatt for nazisensor. 6/7 som kom opp i matte skriftlig har 6 i st.p ingen fikk 6. 5/6 av disse fikk karakter 4 mens en fikk 5. jeg gikk også ned 2 karkaterer fra st.p. fra 3 til 1.. er så utrolig surt. visste jeg hadde mange feil, men ikke så mange at jeg kom til å stryke!

 

jepp. så da ble det ingen universitetstart for meg til høsten. noen som aner hvordan jeg mekker hurtigklage?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...