Gå til innhold

Ryggsekk med plass til kamera


Anbefalte innlegg

Hei,

 

er det nokon som har et tips til produsenter av eller spesifikke ryggsekker for overnattingsturer som har praktisk (gjerne meir eller mindre vanntette) rom for kamerautstyr?

(Et par speilreflekskamera og et par linser, blitz, rensesett med meir) Eg ser for meg en sekk med plass til mat, drikke, klesskift, varm genser, kikkert, lommelykt etc. Kanskje god mulighet for å montere liggeunderlag, kamerastativ og sovepose/ telt.

 

Alle kameraryggsekkar eg har sett er typisk dagstur-sekker med minimal plass til turutstyr.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har planer om så mange overnattingsturer på fjellet som mulig i sommer, og kjøpte en Ortlieb aqua-zoom for å transportere/oppbevare kameraet mitt i. Snutebagen er vanntett, relativt godt polstret og rommer kameraet greit med f.eks tele-objektivet på. Den er dessuten såpass kompakt og "glatt" utformet at den er lett å få ut og inn i sekken som jeg bærer på ryggen. Muligheten er også til stede for å feste snutebagen med karabinkroker i skulder-remene på sekken slik at du har den på magen mens du går, og dermed har kameraet tilgjengelig når bjørnen kommer. :p

 

http://www.amfibi.no/display.aspx?menuid=1...amp;prodid=2044

Lenke til kommentar
Den største sekken til Crumpler, skal se om jeg finner linke tror jeg faktisk du må ha boplikt for å kunne sette fra deg

Hehe.. DET høyrest ut som sekken for meg. Eg skal leite opp den sjølv. Ellers såg den store National Geographic-sekken flott ut. Skulle vore større, men av det eg har sett hittil var den det beste.

Lenke til kommentar
...og dermed har kameraet tilgjengelig når bjørnen kommer. :p

 

Opplevde faktisk AKKURAT det. Var på tur langs Norges grense mot Russland da vi møtte en bjørnunge 10m lenger fremme på stien. Hadde kameraet i sekken, så noe bilde ble det aldri av den før den stakk av(til mor). Skal ærlig innrømme at det ikke var kameraet jeg tenkte mest på da.. Fikk det travelt med å komme oss av halvøyen vi var på og bort, ville nødig treffe på ei binne med unge..

 

Til trådstarter: Skal du ha en sekk til å bruke på tur, kjøp en SKIKKELIG tursekk, IKKE fotosekk. Pakk heller fotoutstyret lett tilgjengelig. Sjekk ut Bergans, Arteryx og Osprey. Da får du en BEHAGELIG tur, og du får med deg det du trenger for mer enn en formiddagstur i marka.

 

- LM

Endret av lma
Lenke til kommentar

Tja hva med en vanlig ryggsekk.

Jeg har en 80 liters Norønnasekk som kan deles innvendig litt nedenfor midten,du har adgang til det nederste rommet fra utsiden.Her går det fint å plassere en  fotobag som utstyret ligger stødig i og du får plass til mat og klær i det øverste rommet + at den har et  unikt bæresystem så den er behagelig i motsening til en del fotosekker .

Lenke til kommentar

Eg har studert dei sekkane som er nevnt, og det mest fornuftige ser ut til å vere en alminnelig ryggsekk med plass til kameraveske, pluss "snutebag" på brystet. Av dei nevnte fotoryggsekkane trur eg National Geographic Large Expedition samt Tamrac Adventure såg mest passande ut.

At Tamrac kan kalle en den største sekken sin, som utelukkande er lagt opp med ett rom for fotoutstyr for "Expedition" er for meg underlig. Kanskje meininga er å ha ekspedisjonsutstyret i en REMA-pose i neven, og fotoutstyret i ryggsekken?

 

Eg har i dag en Lowepro TLZ 2, der mitt 30D passer perfekt med EF-S 17-55, solblender "bak frem" pluss blitz liggande over. Dette er glimrande når en ikkje treng ha med heile utrustninga. Eg har en liten fotosekk med plass til fotoutstyret, men denne er umulig å bruke på anna enn korte turar uten behov for anna utstyr eller niste.

 

Lowepro Rover AW o.l. med to kammer blir for lite for overnattingsturar, med ser glimrande ut for dagsturar.

Lenke til kommentar

Vurdert ny sekk ett par dager selv og sett på innleggene både i denne og den "kule" tråden...

Kjøpte lørdag Lowepro Rover AW II og ett Manfrotto stativ. Perfekt til mitt bruk, skulle det bli behov for overnatting o.l. så har jeg en stor tursekk som også kan ordnes med kamerautstyr.

Lenke til kommentar
...og dermed har kameraet tilgjengelig når bjørnen kommer. :p

 

Opplevde faktisk AKKURAT det.

 

LMA sier mye lurt. Har også truffet på bjørn noen ganger og har aldri rukket å få frem kameraet i tide. Men det er ikke bare bjørner som er problemet. På litt lengere turer hvor det ikke er aktuelt å bære kameraet fremme hele tiden tar jeg mye mindre bilder hvis jeg har med et speilrefleks enn et kompaktkamera som det er lett å ha i en jakkelomme eller en lomme på sekken. Har sett at noen bærer kamera i en veske på magen, men for meg fungerer ikke det.

 

Så min løsning er enten kompaktkamera eller speilrefleks i topplommen på sekken. Da tenker jeg ikke spesial fotosekk, men helt vanlig ryggsekk. Det viktige er at topplommen er stor nok til et speilrefleks (eller ultrazoom) og at glidlåsen/åpnigen vender riktig vei slik at du får kameraet ut uten å ta av sekken. Har aldri hatt noe problem med denne løsningen. Regner det legger jeg kameraet i en plastpose, er det OK vær går det bra å ha det i ryggsekklommen uten beskyttelse. Har jeg med mer utstyr pakker jeg det vanntett på toppen i sekken.

 

Er målet med turen å ta bilder er det kanskje nødvendig med en fotobag eller spesialsekk beregnet for foto, men er turen det viktige synes jeg fotobag og lignende blir alt for mye å dra på.

Endret av se#
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...