Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Endelig Norskeksamen 2008 VKII...


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

I skrivet vi fikk om eksamen står det under hjelpemidler:

 

(VG4000) skriftlig

Friskriving: 1 dag forb, 5t

eks

Fagskriving:

5t eks

Ordinære rettskrivingsordbøker,

ordrettingsprogram, synonymordbøker

og fremmedordbøker, læreplan og

vurderingsveiledninger

Friskriving: Ressursheftet og notater

begrenset til to A4-sider

 

Hva legger man i "ordrettingsprogram"? Skolen jeg går på kan ikke bruke PC, fordi de ikke har nok maskiner til alle. Men kan jeg, siden det står ordrettingsprogram som tilatt hjelpemiddel, møte opp og bruke min private PC ?

http://www.utdanningsdirektoratet.no/templ...el.aspx?id=3240

Endret av woodno
Lenke til kommentar

Hele trinnet mitt (6 klasser, ca 160 elever) får skrive på data, noe jeg er veldig glad for. :) Går jo mye raskere å skrive på data, og så er det mye enklere å endre på teksten om man er misfornøyd med deler av den. Synes ganske synd på dere som må skrive for hånd.. Skolen vår er heldigvis såpass heldig at vi har nok pc-er til hele trinnet, og vi har også hatt alle heldagsprøvene og halvdagsprøvene på norsk på data, så vi har vært heldige. :)

 

Ellers så har vi derimot ikke vært heldige nok til å få lesedag, vi hadde vanlig skole i dag, noe mange av oss var misfornøyde med. Hørte at mange skoler fikk fri i dag. Men, men. Ikke vits i å klage over det nå i hvertfall. Nå er det viktigere å få lest til eksamen.

 

Lykke til i morgen alle sammen. :)

Lenke til kommentar

Hmm, må si jeg synes dette data-opplegget er svært urettferdig. Selv skriver jeg minst like kjapt på PC, som får hånd, og når man da i tillegg ikke trenger å kladde og det går kjappere å gjøre store/små forandringer, sparer man MYE tid på PC, kontra hånd. For min del må jeg trøkke til med penn og papir i morgen. Vår skole har nemlig ikke stabile nok PCer til at de tør stole på dem til eksamen...

 

Og, det at noen har lesedag, mens andre har skole.... Dårlig!

Endret av HappySal
Lenke til kommentar

Oppgave 5

Tekst: ”Hvordan bli flink i norsk” av Long Litt Woon, Aftenposten, 20. juli 2006

Presenter synspunktene til Long Litt Woon. Hvilken verdi har høy språkkompetanse for den

enkelte og samfunnet?

 

Denne oppgaven er fra 2007, og er vel et eksempel på en plankekjøringsoppgave. Valgte selv denne på prøveeksamen, og det ble en bankers femmer.

 

Satser på en slik oppgave. Har nå sett på de siste eksamene som er gitt, og det ser ut som om oppgave 5 som regel er en plankeoppgave med kommentering av synspunkt eller lignende.

 

Vi får håpe dette er tilfellet også i morgen.

Lenke til kommentar
Nei, vi har ingen programvare på maskinene. De skal fysisk inndra maskinen etter eksamen, fordi admin tror at han forsatt har admin på alle maskinene. Jeg har ikke engang Windows lol, kjører et kryptert linux system. Håper ikke jeg blir tatt for juks fordi en av eksamensvaktene ikke ser noen startmeny på maskinen min. :wee:

 

Du går vel på JB du da?

 

Men nok digresjoner. Nå nærmer det seg dere. Kjenner det i nervene nå ...

Lenke til kommentar

Er kjipt at noen har vanlig skole mens andre har lesedag. Jeg hadde iallfall avsluttning med lærerne som heldigvis ikke varte altfor lenge.

 

Sensor tar vel i betraktning at noen har skrevet for hånd og andre med PC, noe annet hadde vært uhørt! Muligheten til å redigere er jo enormt mye bedre, slipper kladdingen, skriver fortere (avhengig hvor flink du er) og så har man retteprogram som iallfall gjør deg oppmerksom på de fleste slurvefeilene.

Lenke til kommentar

Jeg begynner å bli litt nervøs fordi jeg kjenner meg skremmende lite nervøs. Regner med det kommer snart. Kan ikke si jeg er mer nervøs enn til en fagdagtentamen. Jeg må nesten innrømme at det er litt befriende å slippe å skrive til læreren min. Det skal også bli litt spennende å bli dømt/vurdert av noen andre enn henne.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...