Gå til innhold

Tips for ungdom som er blakke(slik som meg)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
"Så om du syns at dine koss øretellefoner gir best lyd, vel så gjør de det"

 

 

 

He he... noen som er sarkastisk missfornøyd med "KOSS" eller ?   :)

Hehe høres vel kansje slik ut. Men har faktisk bare brukt KOSS øretellefoner et par ganger, og da syns jeg de var gode. Ikke like god som min(e?) elskede Sony Mdr-605 :wink: men gode.

Lenke til kommentar
du får ALDRI eit headset til å dunke i stykker brystkassa di med bass, ok at koss har god bass, men, ikkje høg bass, slik nokon vil ha :p

Nei, du har rett i at ingengting slår gode høytalere. Men du får bedre lyd i øretellefoner til 1000 kroner en høytalere til 1000kr. Men det er jo også 2 forskejllige ting, og gir forskjellige høreopplevelser.

Lenke til kommentar

Et headsett med bra med bass er ikke spesielt snill mot hørselen heller, siden man får hele intrykket direkte i øret og ikke kjenner noe i resten av kroppen er det lett for å guffe altfor mye opp.

 

Et par høyttalere til 5-6k kan ikke erstattes av headsett, men prismessig kan de desverre ikke sammenlignes heller da :-?

Lenke til kommentar

"HT til 2 000 000kr i et dårlig akustisk miljø kan bli regelrett knust av hodetelefoner til 500kr."

 

 

 

 

Er vel kanslkje litt å ta i ???? Sånne høytt. låter jo dårlig uansett på stereo til 100.000 matcher du anlegg til sånne høytt til ja ca 5 mill da ( CD og Forst.) ja, sett opp det skal jeg komme med mine 800,- Øretelefoner skal vi sammenligne... den som taper betaler den andres utlegg ??? :)

 

men skal man ha trykk eller detaljer ??? hva mener du egentlig ?

Lenke til kommentar

Sett at du har et anlegg som spiller meget bra i et godt lytterom, så flytter du det inn i et rom som har veldig dårlig akustikk (typisk betong, 5x2,5x10 meter). Du vil ikke tro hvor jævlig det vil låte...

 

I det tilfellet ville jeg heller hatt et hodetelefon-oppsett til 60k med cd-spiller, egen hodetelefon-amp og hodetelefoner, enn et hifioppsett med vanlige HT til 10 ganger prisen.

 

Trykk eller detaljer?; I et dårlig rom så ville jeg hatt hodetelefoner med detaljer, god dynamikk og lite trykk.

 

I et godt rom et vanlig oppsett med realistisk trykk, masse detaljer, god dynamikk og alt som måtte være.

 

 

Saken er bare den at akustikken er din verste fiende for å få god lyd hvis du ikke vet noe om det. Kan du det, - din beste venn:)

Lenke til kommentar
Sett at du har et anlegg som spiller meget bra i et godt lytterom, så flytter du det inn i et rom som har veldig dårlig akustikk (typisk betong, 5x2,5x10 meter). Du vil ikke tro hvor sinnsvakt det vil låte...

 

I det tilfellet ville jeg heller hatt et hodetelefon-oppsett til 60k  med cd-spiller, egen hodetelefon-amp og hodetelefoner, enn et hifioppsett med vanlige HT til 10 ganger prisen.

 

Trykk eller detaljer?;   I et dårlig rom så ville jeg hatt hodetelefoner med detaljer, god dynamikk og lite trykk.

 

I et godt rom et vanlig oppsett med realistisk trykk, masse detaljer, god dynamikk og alt som måtte være.

 

 

Saken er bare den at akustikken er din verste fiende for å få god lyd hvis du ikke vet noe om det. Kan du det, - din beste venn:)

 

Hehe, bare synd at mulighetene for flytting er noe begrenset på min 10 kvm-hybel. (med mur-vegger ja :)).

 

AtW

Lenke til kommentar

Syns dere viser litt uvitenhet mhp. hva et godt hjemmekinoanlegg kan prestere. Gode høyttalere til 100.000 +/- vil eksellere både til vanlig stereoavspilling og til flerkanalslyd. En god hjemmekino vil også produsere mye bedre lyd enn det du opplever i en kinosal. En av grunnene er at de ikke trenger spille så høyt. Det er riktig at en vanlig stue ikke er et ideelt akustisk miljø. Men mindre akustiske inngrep og bruk av akustisk prosessering av lydsignalet kan rette mye på lydbildet.

Lenke til kommentar

Headsett til 1500,- gir bedre lyd enn høyttalere til 1500.

Hvis du ikke absolutt må ha surround da.

Men herregud, man får vel relativt bra lyd til PC en for rundt 1000,-.

 

Men det jeg anbefaler er:

Få deg jobb(er), slutt å bruk penger på unødvendige ting, lev på nudler, og spar til skikkelig anlegg og headpphones. :)

Lenke til kommentar

Headset gir på en måte bedre lyd for penga, men ikke når det gjelder stereoperspektiv og plassering av ting i musikken. Og husk et anlegg bygd ut i fra en pcd kan ALDRI måle seg med ordentlige anlegg. Ja det høres greit ut for utrenede ører, men med litt trening låterb det ikke så bra lenger. Et anlegg er en investering, en god en, hvis man kjøper ordentlig ting.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...