Gå til innhold

En god og varm radiator


Anbefalte innlegg

Denne vinteren har vært den kaldeste på mange år. Lykkelig er den som har en vannkjølt PC med en god og varm radiator å varme seg på. I det følgende vil jeg gi en kjapp innføring i konvertering av husradiatorer til PC-bruk. Når først radiatoren er oppe og går kan man nemlig overklokke maskinen sin til man oppnår god og lun innetemperatur.

 

Les hele artikkelen

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ville bare kommentere bruken av kjøleveske. Det er ikke akkurat så lurt å bruke dette blandet / istedet for vann. Grunnen til dette er at kjølevesken svekker vannets evne til å ta opp / gi fra seg varme. Har du for mye kjøleveske på en bil vil du oppleve at den koker over!

Husk at funksjonen til kjølevesker er å hindre at vannet blir så kaldt at det fryser...

 

Mvh

Lenke til kommentar

Du trenger ikke nødvendigvis så veldig stor vanntank hvis du monterer inn en enveis ventil ( eng check valve)på innløp og utløp av tanken. Når du stenger av pumpa vil kjølemiddelet ditt ikke renne tilbake til tank men bli stående i slanger og kjøler til pumpa startes opp igjen.

 

Jeg mener å ha sett enveisventiler i biltema katalogen eller hos claes ohlson, hvis ikke skulle sikkert ventilene være tilgjengelig hos en større rørlegger grosist .

Lenke til kommentar

Foreslår at en setter radiatoren ved siden av PCen og med tanken på toppen. Da trengs ikke verken tilbakeslagsventil eller stor tank.

 

Dersom en bruker en tilbakeslagsventil og liten tank kan en få overraskelser dersom ventilen ikke er 110% tett og tanken står for lavt.

 

"Billig" radiator kan en også få seg ved å kjøpe en oljefylt ovn og tappe av olja.

 

Kjell G

Lenke til kommentar

"Billig" radiator kan en også få seg ved å kjøpe en oljefylt ovn og tappe av olja.

 

 

ikke dumt, ikke dumt. de minste koster vel rundt 4-500,-

 

etter å ha lest denne artikkelen, fikk jeg grundig lyst til å lage meg en svær pult-formet kasse, stappe alle pc'ene mine (uten kabinett) inni den, stappe cpu, gpu og evt. chipset-blokker på alle cpu/gpu/chipset'ene, og putte hd'ene inn i støydempende vannkjøleblokker.. og koble det opp til et par pumper og en slik radiator.

 

pumpestøy ville vært alt.. ojojoj, det hadde blitt bra. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...