Gå til innhold

Gjennopprette fabrikk innstillinger på FortiGate 50B


Anbefalte innlegg

Noen som har et triks for å reset'e fabrikk innstillinger på en FortiGate 50B hvis man ikke har admin passordet?

 

Det jeg klarer å finne på Fortinet sine sider krever at man logger inn på boksen, enten via web grensesnitt eller CLI. Har prøvd med konsoll kabel, men det krever innlogging der også.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Vår distrubutør sier at det er av sikkerhetsmessige grunner at informasjonen for å nullstille admin passordet ikke ligger offentlig tigjengelig. Hvis noen trenger informasjon til hvordan nullstille passordet kan dere sende meg en PM

Den var ny. Regner med at dette trenger fysisk tilgang til boksen, og da bør det være mulig å offentliggjøre slikt. Men hvis jeg ikke husker feil har vel Fortigate et par andre sære løsninger, så hvorfor ikke...

Lenke til kommentar
Sannsynligvis fordi du kun nullstiller passordet på admin kontoen, ikke hele brannmuren. Man kan gjøre mye ugang før det oppdages at passordet er resat.

Den er litt skummel. Jeg mener fortsatt at fysisk tilgang bør være nok til å ikke hemmeligholde slikt, men enkel passord reset på admin er litt farlig. Oppegående mennesker dokumenterer oppsettet sitt, og tar som regel backup av det. Da vil jeg heller ha en mulighet til å resette hele boksen fremfor kun passordet. På den måten kan man i alle fall oppdage tukling om man er "udugelig" nok til å ikke hindre tilgang.

Lenke til kommentar

Helt enig at boksen burde blitt resat og ikke admin passordet. Ikke alle er like flinke å praktisere fysis sikring.

 

Jeg har vært innom en del kunder som ikke paktiserer fysisk sikting i det hele tatt. Det groveste jeg har opplevd var et lege kontor som hadde serveren stående på gulvet i en krok bak disken. Eneste "fysisk sikring" var en sektretær som satt der. Det ville vært null problem å snakke henne i senkt med tekniske begrep, plukket med seg serveren og spassert ut med masse personsensitiv informasjon.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...