Gå til innhold

Nysgjerrig på Luftforsvarets Flygeskole?


Anbefalte innlegg

Det er overkommelig. Du må nok tenke litt på en del av oppgavene, og det kommer veldig an på hva du kan fra før. Jeg studerer ved universitet og har en del matte her, og det hjalp meg litt, men de fleste kan klare det.

 

Av flyhistorie er det alt egentlig. Det var feil av meg å si historie, er mer flykunnskap. Litt historie som første flytur, første overflyvning osv, slike store eventer, sammen med kunnskap om f.eks. forsvarets fly og flybaser etc. Men det er snakk om noen få av totalt 63 spørsmål på 1 av 9 tester, så du skal ha uflaks om det er avgjørende for om du kommer inn eller ikke.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, dette gikk jo fint :)

 

Faila litt på den om flyhistorie. Var så mye der du ikke tenker over til vanlig. Ellers tror jeg at jeg score rundt 60-70% sammenlagt på alle prøver. Håper på å bli kalt inn!

 

Må si han seleksjonsoffiseren var usedvanlig treg under prøvene, men på slutten ble han veldig positiv og anbefalte alle som ble innkalt til fase 2 å titte litt på en flysimulator med stikke.

Telles BF3 på playstation som dette? Har spilt en god del og tror selve kontrollen av flyet er ganske realistisk.

Lenke til kommentar

Selve kontrollen er ikke særlig realistisk i BF3. Jeg har bare prøvd å fly en gang, og det var et seilfly, men hvis man antar at Microsoft Flight Sim er nokså realistisk, så er det enorm forskjell. Når det er sagt, tror jeg ikke han mener at det må være realistisk simulator, heller å få joystick-følelsen inn i hånden, så du har en viss idé over hva som skjer når man trekker den bakover/fremover osv. Hvis du spiller med joystick, er det nok noe å tjene på å spille litt BF3, men spiller du med vanlig kontroller tror jeg ikke det har noe som helst å si.

Lenke til kommentar

Noen flysimulatorer å anbefale til en Mac? Og er det vits med pedaler og gasskontroll eller holder det med stikka?

 

På en måte har jeg veldig lyst til å knuse sparegrisen å kjøpe ny spill-pc med masse fint simulatorutstyr (for det er jo gøy selv om jeg ikke skulle komme inn :) ), men samtidig prøver jeg å minne meg selv på at de som har flydd med stikke kun stiller litt sterkere og at vi ikke er forventet å være flygere allerede ved fase 2.

Lenke til kommentar

Jeg har bare vært på Fase 1, så er nok ikke den mest kvalifiserte til å svare, men etter det jeg har forstått, så holder det i massevis med bare stikke. Jeg vil tro at spill ikke er ekstremt viktig. Man trenger i utgangspunktet ingen tidligere flyerfaring, og det skal være mulig for dem å ikke komme videre. Jeg antar det handler mer om øye til hånd-koordinasjon med stikken, sammen med romforståelse. Pedaler er unødvendig, det vil vi lære når vi trenger det, om vi kommer gjennom.

 

Så lenge du har en grei joystick, og et spill der du styrer et fartøy i tre dimensjoner, så tror jeg du har kommet langt. :)

Endret av ChrisReeve
Lenke til kommentar

Er ikke vits i å blodtrene på simulatoren med joystick, men som det nevnes over her, så kan det være greit å bli sånn halvveis kjent med stikka..

 

Hvis du/dere laster ned microsofts flightsimulator og skaffer en joystick så har dere et bra utgangspunkt. Det er i tillegg et veldig fint spill hvis du kjeder deg, og jeg ble fort hekta ;)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Ahhh...fløy akkurat en flåte med Bell-helikoptre over byen her. Drømmen fylles med ny energi! :love:

 

Fått meg flysimulator og stikke forresten. Var så artig at jeg bare måtte invistere uavhengig om jeg blir kalt inn til fase 2 eller ikke. Er utrolig artig!

 

Er vel ikke lenge igjen til vi får svar nå! Ser de fikk 1. Mars i fjor :)

Lenke til kommentar

Ja gleder meg. Men har en litt mer ydmyk holdning til det nå, kjenner jeg. Blir lykkelig om jeg kommer inn til fase 2! Men ja...det kan jo ha skjært seg allerede her.

 

Ja, holy shit. Jeg er svært usikker på hvordan det har gått...Synes mye av det var vanskelig!

Hva slags tanker sitter dere igjen med etter FASE 1?

Lenke til kommentar

Jeg vil ikke virke som om jeg skryter eller noe, men jeg følte det gikk veldig bra. Alle evnetester følte jeg at jeg klarte absolutt alt eller tilnærmet alt. Språktestene gikk bra, både på norsk og engelsk, og den siste testen gikk dårligst, men tror jeg fortsatt har 80% eller mer korrekt på den. Jeg blir veldig overrasket og skuffet om jeg ikke går videre til faste 2.

 

Når det er sagt, er jeg helt blind på hvordan det vil gå på fase 2, jeg har inntrykk av at testene er veldig annerledes, og mye vanskeligere. Her er jeg veldig redd for å ryke.

Lenke til kommentar

Føler fase 1 var grei, men det kan tippe begge veier, føler faktisk tallrekkene gikk veldig greit når jeg først begynte å se mønstrene, men det tok litt tid. Ellers gikk vel synonymer greit (nesten så jeg tror engelsk gikk bedre enn norsk, men men..). Spent på de andre testene.

Lenke til kommentar

Noen som har idèe om hvordan de stiller seg til laserkorrigert syn? Trodde først det var helt uaktuelt, men leste videre noe om at det var visse unntak - avhengig av type operasjon etc, men da ble jeg litt mer usikker. Noen som sitter på bra informasjon om dette?

Lenke til kommentar

Noen som har idèe om hvordan de stiller seg til laserkorrigert syn? Trodde først det var helt uaktuelt, men leste videre noe om at det var visse unntak - avhengig av type operasjon etc, men da ble jeg litt mer usikker. Noen som sitter på bra informasjon om dette?

 

I forsvaret er det på nåværende tidspunkt nulltoleranse for laseroperasjoner såvidt jeg vet. Ved sivile flygeskoler er det visst en spesiell type som er akseptert.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...