Gå til innhold

Biodrivstoff - roten til alt ondt?


Anbefalte innlegg

Nå stiger matvareprisene i verden ukontrollert. Prisen på ris har blitt fordoblet de siste 6 mnd. Biodrivstoff er i vinden som aldri før; folk ønsker jo å være miljøvennlige, og når de kjører på biodrivstoff letter det på samvittigheten. Det man ikke tenker på er at millioner av mennesker sulter i hjel som følge av at matproduksjon blir erstattet av drivstoffproduksjon. Smart? Nope. Vi må gå en helt annen vei for å redde miljøet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er enig. Personer kjører rundt i unødvendig store biler som sluker drivstoff og forsvarer dette med at de kjører på biodrivstoff? Før det i det hele tatt skal kunne bli aktuelt å tenke på å bruke MAT til drivstoff er det nødvendig å sikre at alle menneskene på denne kloden får den maten de trenger. Og i dag har vi en lang vei å gå før vi er der.

 

Hvilke tiltak kan vi foreta? EL-biler kjører jo på miljøfarlige batterier som både er forurensende å produsere, pluss at vi etter hvert får et avfallsproblem. Folk i grisgrendte strøk er jo avhengig av bil. Èn løsning kunne jo være å flytte alle menneskene inn i byer og ha gode kollektivtilbud i- og mellom byene..

Lenke til kommentar

Innbyggerne i byene kan dyrke mat. Ved å fordele befolkningen over flere byer, altså ved å lage kunstige byer, får man fordelt arbeidskraft utover landet. Man da vil jo transport mellom byene et problem.

 

EDIT: Er absolutt enig Melkekartong. Nå vil jeg riktignok tro at en vil kotte betydelig mer ned på overforbruket ved å la være å kjøpe unødvendige bensinslukere framfor å ta seg en munnfull eller fem for mye til middag, men det var vel uansett mest ment som eksempel.

Endret av Garanti
Lenke til kommentar
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=532223

http://e24.no/makro-og-politikk/article2394817.ece

 

2 Artikler som belyser det du lurer på, men fra en annen side.

Noe mer du lurte?

 

OK, biodrivstoff er ikke roten til ALT ondt. Det er jo et poeng med kaffe også. Kaffe burde ikke dyrkes så mye som det gjør i dag. Det samme gjelder te og bomull. Narkotika burde knapt dyrkes i det hele tatt, annet enn til legemiddelproduksjon, og tobakk burde forbys. Selv om kun én prosent av all dyrkede mark brukes til biodrivstoff, er andelen økende. Fortsetter dagens utvikling vil tallet snart være betydelig større.

 

For øvrig interessant å se at 47% av VGs lesere ikke er villige til å redusere eget forbruk for å bidra til en mer jevn fordeling av godene i verden.

Endret av spareku
Lenke til kommentar

I dag brukes én prosent av verdens dyrkede mark til produksjon av biodrivstoff, og tallet stiger raskt. Ikke bra mtp at nesten 1 milliard mennesker nå ikke får dekket matbehovet sitt. Menneskets grunnleggende behov for mat må prioriteres framfor bilers behov for drivstoff. Jeg skjønner ikke hva de som kom på ideen om biobrensel tenkte på.

Endret av spareku
Lenke til kommentar

Jeg synes det er for mye fokus på Biodrivstoff. For mange er bilen, "uansett" størrelse, en nødvendighet.

Se på arealene som brukes til blomsterdyrking, tobakksdyrking og liknende. Tulipaner og røyk er to ting som er unødvendig i forhold til mat. Kanskje mere så enn drivstoff også.

 

Det er også mange som må tenke litt over at det er en liten del av den totale dyrkede marken som brukes utelukkende til mat-produksjon. Bomull må ikke glemmes, vinranker er det flust av i Tyskland, Italia, Frankriket o.l.

 

Det viktigste er at produksjonen av Biodrivstoff IKKE går på bekostning av matproduksjonen, og at det er mange steder man bør titte seg om før man går på den produksjonen som står for rundt 1% av det totale :)

 

Edit: leif

Endret av Osse-Mon
Lenke til kommentar
....Biodrivstoff er i vinden som aldri før; folk ønsker jo å være miljøvennlige, og når de kjører på biodrivstoff letter det på samvittigheten. Det man ikke tenker på er at millioner av mennesker sulter i hjel som følge av at matproduksjon blir erstattet av drivstoffproduksjon. Smart? Nope. Vi må gå en helt annen vei for å redde miljøet.

Dessverre er dette glimrende for miljøet. Øk bruken av fornybar energi, og la halve jordas befolkning sulte ihjel.

 

Det største problemet for miljøet er at vi er alt for mange mennesker. Det sies, uten at jeg gidder å lete etter kilder, at berekraften til planeten tilsier at vi maks burde være 1 milliard mennesker.

Lenke til kommentar

God idè.

 

100 000 liter vann for hver kilo kjøtt

I verden i dag mangler over 80 land og én milliard mennesker tilgang til rent vann, samtidig som det foregår en voldsom vannbruk i produksjonen av animalske produkter fremfor vegetabilske; for eksempel krever produksjonen av én kilo poteter 500 liter vann mens én kilo broilerkylling krever 3500 liter og én kilo storfekjøtt 100 000 liter 7).Visste du for eksempel at du sparer like mye vann ved å stå over én hamburger som du sparer ved å ta 40 dusjer med sparedusjhode 8)?

Lenke til kommentar

El-drevne biler som får strømmen sin fra thorium/fusjons kraftverk. Der har vi løsningen! :thumbup: Og biodrivstoff er bare latterlig dersom det er slik at det fører til redusert matprodusjon. Er det virkelig en konsekvens vi er villige til å ta for å reduserer utslippet bittelitt? . Dessuten er det helt feil fokus å begynne å syte over bilenes gass utslipp, siden det faktisk ikke er så enormt stort som mange kansje tror. Bilene slipper ikke ut særlig mye hvis du ser i forhold til f.eks kraft produksjon eller fabrikker.

Lenke til kommentar

Eller for ikke å snakke om fly!! Den som aldri har vært om bord på et fly får kaste den første sten i denne debatten!

 

Fabrikker, oljerafinnerier, etc. Industrien er den store synderen og er også det enkleste stedet man kan redusere utslippene da alt utstyr som forurenser er stasjonært og det derfor også kan bygges renseanlegg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...