Gå til innhold

Skal kjøpe ny PC til musikkproduksjon!


Anbefalte innlegg

Heihei allesammen!

 

PCen jeg fikk til konfirmasjonen er nå blitt 4 år gammel og måler absolutt ikke opp til kravene mine lenger. Jeg produserer musikk med programmer som krever en relativt kjapp harddisk, en del ram, og mye CPU. Jeg spiller også WOW på siden, men det krever jo nærmest ingenting. Etter russetiden (bare 8 dager igjen nå! :D) vil jeg sitte igjen med en del penger og da passer det bra å kjøpe seg en ny data.

 

Ting jeg ikke trenger:

  • Lydkort
  • Høyttalere/Hodetelefoner
  • Tastatur/Mus/Musematte
  • Skjerm
  • Ekstern Harddisk

Disse tingene har jeg fra før og behøver ikke legges med.

 

Prosessor

For det første: Jeg liker ikke AMD eller vannkjøling.

Så er det jo dette med CPU da. Dual-Core, Quad, Xeon - hva er best for min bruk? Jeg har hørt at Quad (4-kjerners prosessor sant?) ikke er det optimale å produsere musikk i.

Programmene jeg bruker til å produsere med er Fruity Loops 8, Reason, WaveLab, litt Sony Vegas 7.0 til sampling om dette skulle ha noen betydning.

 

Ram

Rammen jeg er på jakt etter skal tåle tung musikkprodusering og de nyeste spillene med supergrafikk.

 

Harddisk

Harddisken skal kunne overføre fort, og da noen av VST(musikk-plugins) laster inn 1,5GB med lyder vil jeg at dette ikke skal ta altfor lang tid. Harddisken skal også ha rimelig med plass. 2x250GB f.eks. Jeg har en ekstern på 500GB så 1 TB burde være greit.

 

Skjermkort

Ved musikkprodusering har ikke dette så mye å si, men jeg vil også kunne spille tunge grafikk-spill som skulle komme i fremtiden. Jeg vil veldig gjerne at denne PC-en skal vare en god stund og da ha det som trengs i fremtiden.

 

Kabinett

Dette er viktig. Har nettopp innredet rommmet mitt mer "voksent" og la merke til at det blå diskolyset som lyste ut gjennom plexiglasset ikke var så kult lenger. Jeg vil ha ett nøytralt kabinett, ingen unødvendige lys og ingen altfor sterke farger. Må også ha nok vifter for å drive dette monsteret, men vil også at den skal være nokså stillegående ettersom jeg ofte sover med PCen på. Er jo også viktig at luften sirkulerer bra gjennom, da det er en ganske kraftig PC.

 

 

Viktige punkter:

  • Bra for spill og musikkprodusering
  • Klar for "fremtiden"
  • Ikke se ut som ett raveparty
  • Relativt stillegående

Jeg vil kun kjøpe nye deler og prisen på det hele kan være opp til 15.000 kroner.

Kom med forslag! :)

 

Takk, Nicholas

Endret av flettial
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Forslaget på handlevogn fra "spioner" ser helt greit ut men jeg ville gått for et P35 basert hovedkort for eks Asus P5K. Dette vil si at du også går for DDR2 istedet for DDR3. Dermed sparer du opptil kr 1200 på minnet og kanskje kr 1000 avhengig av HK du velger. Ytelsesmessig er ikke prisen for DDR3 systemer forsvarlig etter min mening. Eventuelt burde du gå for 8GB minne siden store musikkfiler krever sitt. Glem heller ikke at du må ha et 64bit operativsystem.

 

Til denne type bruk ville jeg også inkludert en egen systemdisk - gjerne 500Gig- om du ikke skulle velge en 10000rpm Raptor på 150 GB. Dette i tillegg til de to 750 diskene i RAID 0 for å håndtere store filer raskt.

 

Grafikkortet kan du eventuelt velge litt billigere, om to år vil selv ATI3870 X2 være for smått så da kan du heller kjøpe billigere nå og oppgradere senere. GeForce 8800GT av 512MB-utgaven drar spill mer enn godt nok for kr 1000 mindre.

 

Kabinettet skal jeg ikke si noe om men jeg ville forsikre meg om at det er plass for 120mm vifte både foran og bak for å gi bedre luftgjennomstrømming - hold deg for all del bort fra 80 mm vifter hvis du vil ha kontroll med støynivå....

 

Disse vurderingene er ut fra din bruk - som du sikkert har sett er rene gaming maskiner noe annet satt opp.

 

Andre vil sikkert være uenige eller ha innvendinger men dette vil kunne ta hånd om det meste du slenger innpå.

 

torfinn

Lenke til kommentar

4 gb holder og han skulle ha en pc til 15 tusen så er verdt det!

 

64 bit OS koster nå ikke så mye og på den planen min så lå det liksom 1500 under det han skulle ha pc for så plenty men plass av penger der...

 

sry men æsj, raptor (grrrr) blir mer kraft av 2 av de diskene i raid løsning!! trenger ikke egen systemdisk sånn egentlig, han har ekstern HDD som han kan bruke som backup...

 

næ 3870x2 er mye bedre til arbeidet og når han da skal oppgradere er det jo bare og sette på et 3870x2 kort til som man f.eks. kjøper på finn.no om 2 år... da koster det kanskje kun litt under 500 kr for det og da har du fortsatt ganske bra kraft for og si det rett ut, utvikling går fort men ikke så fort. se selv på 8800gtx mot 9800gtx?? 9800 skal liksom være overtager...

 

jada, plass til 120mm... har en kompis med det

Lenke til kommentar

Her er en handlevogn som er veldig lik "spioner"s oppsett. Forskjellen ligger i P35 og DDR2 minne samt egen systemdisk. Min påstand er fremdeles at det er bortkastede penger å gå for X48 og DDR3 - les litt feks hos tomshardware om ytelse mellom systemer som dette.

 

spioner:"sry men æsj, raptor (grrrr) blir mer kraft av 2 av de diskene i raid løsning!! trenger ikke egen systemdisk sånn egentlig,"

 

Greit nok -mer kraft- men skal gutten lage musikk vil systemet nyte godt av egen systemdisk i tillegg til 2 stk i RAID 0. Kan være at en egen RAID kontroller kunne vært tingen i et slikt system - enda ville prisen ligge godt under 15k.

 

spioner:"næ 3870x2 er mye bedre til arbeidet og når han da skal oppgradere er det jo bare og sette på et 3870x2 kort til som man f.eks. kjøper på finn.no om 2 år... "

 

Er ikke enig med deg der, 3870x2 er ikke relevant for arbeidet :) Har en følelse av de som kjøpte 6600GT for en del tid siden valgte helt nytt skjermkort istedet for et ekstra 6600GT i SLI....

 

Min vurdering bygger mer på pris / ytelse enn noe annet, og jeg er ganske sikker på at mitt forslag vil virke mer responsivt under arbeid med store filer (1,5GB +).

 

Trådstarter har uansett et utgangspunkt for videre vurdering.

 

torfinn

Lenke til kommentar

ja gå hvertfal for x38 da!! funker fett det også, grunnlaget til at jeg satt den opp sånn er fordi det blir bedre til arbeidet selv om det ikke blir bedre i forhold til prisen...

 

og foresten så trenger du raid controller på det HK'et...

 

ok, et spørsmål, venligst svar. hvilket år kom 8800GTX? nå har jo 9800gtx kommet en stund tilbake, det er oppgraderingen... og skal være toppkort (eller egentlig 2. beste til nvidia etter dem selv) neste spørsmål, hvor mange % bedre er dette ca? :p:P

 

ja men er liksom meninga at man skal fylle ut den prisen som tråstarter setter... vis ikke kunne jeg bygget opp en til 30k og sagt at den var mye bedre enn en til 15k...

 

kan ikke du prøve og fylle 15k som han sier da og ikke bare si at man får mer for penga med og gjøre det på den måten

Lenke til kommentar
ja gå hvertfal for x38 da!! funker fett det også, grunnlaget til at jeg satt den opp sånn er fordi det blir bedre til arbeidet selv om det ikke blir bedre i forhold til prisen...

 

og foresten så trenger du raid controller på det HK'et...

 

ok, et spørsmål, venligst svar. hvilket år kom 8800GTX? nå har jo 9800gtx kommet en stund tilbake, det er oppgraderingen... og skal være toppkort (eller egentlig 2. beste til nvidia etter dem selv) neste spørsmål, hvor mange % bedre er dette ca? :p:P

 

ja men er liksom meninga at man skal fylle ut den prisen som tråstarter setter... vis ikke kunne jeg bygget opp en til 30k og sagt at den var mye bedre enn en til 15k...

 

kan ikke du prøve og fylle 15k som han sier da og ikke bare si at man får mer for penga med og gjøre det på den måten

"... prisen på det hele kan være opp til 15.000 kroner." Altså setter ikke trådstarter noe krav om at han skal bruke opp alle pengene i dag.

 

Støtter opp om tre disker, men vet ikke helt om jeg ville kjørt de to i Raid0. Kommer litt an på hvor vanskelig det er å replikere dataene igjen om de går tapt. De ekstra pengene opp mot 15000 kan jo eventuelt benyttes på å kjøpe flere disker og sette dem opp i Raid5, Raid6, Raid0+1 eller lignende.

 

Så vidt jeg har skjønt er det bare nyere 8800GTS-kort som har hardware-dekoding av h264 dersom dette er noe trådstarter ser behov for. Alternativet der er f.eks. Radeon 3850.

Lenke til kommentar

Han ville ikke anbefalt 8GB hvis det ikke var et behov for det. Hvis du arbeider med store filer så er mye minne alltid bra å ha. Da kan filene ligge i minnet i stedet for på harddisken. Mye minne er bedre enn raskt minne også, når det kommer til det. Selv om minnet er råraskt så får du ikke presset data inn eller ut av minnet raskere enn det kan leses eller skrives til harddisk.

 

Vista trekker ikke veldig mye mer minne enn XP. Spesielt ikke når vi snakker om 8GB, forskjellen vil være minimal. Vista er ganske flink på minnehåndtering. Den driver noen minnekrevende oppgaver når maskinen idler. Men hvis det er behov for minnet så slipper Vista disse oppgavene.

 

Som nevnt før, husk at det *MÅ* være XP 64 eller Vista 64.

 

Med 32-bit operativsystem vil du ikke kunne bruke mer enn 4GB. I praksis mindre, siden skjermkort og systemet også tar opp virtual address space. Med Torfinns system så ville du sitti igjen med omtrent 3,3GB som operativsystemet kan bruke av dine 8GB minne.

Lenke til kommentar

Her er produsentens omtale av hovedkortet. Se punkt 6. Det er en forskjell på DS3 og DS3R i antall SATAtilkoblinger. Ser at det er støtte for RAID på DS3R og det er i såfall denne du bør gå for om du ønsker integrert RAID (kr 250 dyrere).

 

For XP vil det kanskje være litt overkill med 8 GB, noen ville kanskje nøye seg med 2x2GB ut fra at stabiliteten kan bli et spørsmål med alle 4 slot'ene fyllt. Med din bruk tror jeg nok likevel at jeg ville gått for 8GB.

 

Igjen, om noen andre har spesielle erfaringer med dette kortet eller 4 minnebrikker eller 8GB hadde det vært greit med respons.

 

torfinn

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...