Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Bestlt 20 000 / 1000 linje, 2018m fra sentral, mye tap?


Anbefalte innlegg

Som sett i topic har jeg bestilt en 20Mbit / 1Mbit linje fra nexgentel, men er 2000m fra sentralen, han på brebåndsguiden jeg snakka med sa jeg ville kunne oppnå 11-12, 14 hvis jeg er heldig på denne linja, er det noe sted dette kan regnes ut ? Eller noen som har personlig erfaring ?

 

Takker.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kan ikke regnes ut, kun estimerest basert på visse nøkkeldata, slik som lengden på linjen, tykkelsen på kabelen, antall trinn den går over osv. Det er dog en del forhold som ikke blir (eller kan bli) beskrevet i registeret. Det blir med andre ord en gjettning basert på erfaring og ufullstendige data. Den eneste måten du kan finne det ut helt sikkert er ved å prøve. Med en gang linjen er oppe er det mulig å finne ut nøyaktig hvor mye dan kan tåle.

 

Hvis du gir oss ditt hustelefonnummer (hvis du er komfortabel med å gjøre det på et offentlig forum, eller evt. PM'e det), så går det ann å søke opp disse dataene via kapaks registeret og finne ut disse dataene som de har basert sitt estimat utfra. Sansynligvis er estimatet du allerede har fått rimelig bra. Det eneste jeg kan kommentere på er at slingringsmonnet som regel er større enn det som de tallene gir inntrykk av.

 

Heldigvis så pleier de fleste ISPer å være behjelpelige med å nedgradere deg gratis til et lavere abbonement dersom du ikke er fornøyd med den utnyttelsen du får på en 2+ linje, så det er ikke som du må gamble på om linjen er bra eller ikke :) Er linjen bra, så er det fint. Om ikke, så kan du redusere abbonementet til å passe hva linjen faktisk klarer.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Bestilte denne med kampanjepris og fikk levert for to uker siden. Etter litt startproblemer er linja nå stabil på 12.000/1000. Linjelengden til sentralen er kort (ca 600m) men kabelkvaliteten (spesielt inne i boligblokka) er råttent dårlig så jeg er fornøyd utfra hva jeg betaler. Fikk beskjed om at hastigheten kunne økes litt dersom filtrering ble fjernet, men vil heller ha stabil linje.

Kundeservice hos NextGentel gjorde forøvrig en kjempejobb med å følge opp henvendelse via e-post, hadde knapt trykket på send før de var i gang med å sjekke linja, samt at de oppgraderte routersoftwaren. Og dette var kl 2200 på kvelden (jeg tuller ikke)!

 

Du får bare se hva som skjer når du får levert linja (anbefaler tptest for å måle hastigheten).

Lenke til kommentar

Gang brutto med ca 82,5% så har du netto. Dette vil være ganske så nøyaktig for all trafikk som går over TCP protokollen (dvs. nesten alt på internett).

 

Den grafen der tror jeg må være basert på kabeldiameter på minst 0.6, for den virker relativt optimisitisk. Den er nok sikkert representativ for linjer som ikke har noen store forstyrrelser utover selve lengden.

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Alt varierer... hvilken dslam du er koblet til (Zyxel, cisco, alcatel) osv.

 

Har du 0,4mm kan du fort legge til 50-70% ekstra linjelengde for å få en linjelengde på 0,6mm.

 

Eks 1500m 0,4mm = 1500*1,5 = 2250m til 2550m på 0,6mm.

 

Støy på linjen kan også virke inn. Har også vært borti folk som har hatt 16-17mbit på nesten 3km lange linjer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...