Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

bilen rister når jeg tråkker på bremsen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er ikke kast i skivene da? Viss en hardkjører og bruker bremsene mye slik at skivene blir ganske varme og kjører i en vanndam etter dette så kan skivene få kast i seg, typisk med skiver av litt dårlig kvalitet. Dette vil kjennes godt særlig fra fremhjulene, forplanter seg til rattet og bremsepedalen.

Lenke til kommentar
kk takk for svar får gjøre det. :)

lit plagsomt når bremsene glipper takket og så tar igjen.

 

Ja, det er slitsomt. Sannsynligheten for at det er rust på bremseskivene som er problemet er i alle fall meget stor. Du kan jo ta av hjulet å sjekke sjøl, du ser fort om det er rust på bremseskiven(e).

Lenke til kommentar
Sjekk at caliperene sentrerer seg og at bremseklossene ikke har satt seg fast. Hvis de sitter fast så vil du få risting som du beskriver. :thumbup:

 

Da vil hele bilen og pedalene riste. Utifra det han fortalte er den mest logiske forklaringen at det er rust på bremseskivene. Ikke vits i å begynne å tulle med kaliperene, herregud for noe drit det er..

Og i og med at han fortalte at skivene ikke var skifta på 20 år, hva vil man da tro? Neh, kaliperene :!:

Lenke til kommentar

Har samme problem på min 190E, '92 mod. Kommer kun når jeg trykker medium hardt på bremsepedalen fra "høy" hastighet; ikke veldig hardt, ikke ved normal oppbremsning. Ved oppbremsning fra f.eks. E6 rister det. Skivene er blanke og fine, er bare litt rust ytterst i kanten.

 

Har egentlig konkludert med at det er kast i en eller flere bremseskiver, men problemet er ikke større enn at jeg kan leve med det. Kan bilen leve med det? Hadde ikke planer om å bytte skiver før kanskje nærmere neste EU-kontroll, 2 år.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...